SEMNAL DE ALARMA

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

oanavictor
Pescar de competitie
Puncte: 0

SEMNAL DE ALARMA

Mesaj de oanavictor »

In urma imaginilor care au fost postate de la concursul Lates eu consider ca ar trebui tras un semnal de alarma asupra conditiilor de pescuit la etapa de campionat national si anume

1 Drum de acces
2 Dimensiunile standurilor [oficial 8 m ]
3 Distanta dintre standuri [oficial minim 50 m]
4 Conditii pentru a asigura integritatea concurentilor .

Scriu acestea nu pentru a crea polemici sau noi noi discutii si nici de a-mi capata noi contestatari .
Rog pe Gabii Sandu sa remedieze aceste carente in cel mai scurt timp posibil pentru a nu da nastere la contestatii si carcoteli in timpul desfasurarii competitiei.
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

gabisandu
Pescar de competitie

Re: SEMNAL DE ALARMA

Mesaj de gabisandu »

Orice carenta, daca exista va fi rezolvata pana la data etapei. Nimeni nu a fost nemultumit de balta, chiar am fost laudati de participanti. Mai sunt multe de facut petru a deveni o pista foarte moderna dar nu suntem mai prejos decat alte balti din tara. Suntem singura balta balizata in larg pentru a nu exista discutii, cred ca asa ar trebui facut la fiecare.

dan _city_center

Mesaj de dan _city_center »

balta este super OK!
se preteaza ptr calificari!

vali dumitru

Mesaj de vali dumitru »

Au fost partenerii mei din ClubCarping la acest concurs si din cauza balizelor au pierdut un peste presupus mare. :evil: Daca tot balizati locurile, balizati-le cu atrope !!! Poate ne spune mai multe Gabi Tomulescu despre aceste balize.
Valentin Dumitru

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

balizarea e o idee foarte buna...am vb cu Gabi Sandu dupa concurs si i-am povestit cele intamplate in concurs. Am parcat cate un peste (sanatos si viguros) in fiecare baliza corespunzatoarea culoarului de pescuit. Balizele au fost concepute pentru a se culca sub nivelul apei numai ca flotabilitatea sticlei de 2 l si a cozii de matura, care era punctul fix de prindere sub apa nu permiteau acest lucru. Iar un lucru si mai important este ca diametrele dintre tixa fixa a balizei si segmentul plutuitor trebuie sa fie egale. Distanta de amplasare a balizelor in fata standului nostru a fost 95-100 m o distanta incomoda pentru scoatere pestelui dintre semne.Sau amplasarea lor sa se faca la 150 m, de exemplu, pentru ca sansele sa agati pestele in dril sa fie minime. Bine exista si aici varianta in care pestele iti ia 50 m de fir si se "sprijina" in baliza. Parerea mea este ca pentru Campionatul National culoarele de pescuit trebuie sa fie EGALE pentru toate echipele. Noi din cauza unghiului in care eram dispusi fata de celelalte echipe din golf aveam cel mai mic culoar de pescuit ( cam 40 m), fata de toate celelalte echipe care aveu culore mult mai largi. Inca un aspect legat de balizare, daca tot veni vorba. E normal ca intre 2 echipe care au culoare de pescuit limitate (stanga-dreapta) sa nu existe nici o zona lasata nepescuita. In concursul de la Lates 90 % din echipe aveau culoarele de pescuit lipite unul de celalalt dar au existat si cateva exceptii intre Senzorii mici, Zarguzon, Tite, si standul 34 unde, dupa zona delimitata de pescuit a fiecarei echipe mai exista o zona de cateva zeci de metrii lasata libera. A fost primul concurs de anvergura la Lates, sunt convins ca organizatorii au avut cele mai bune intentii ca acest concurs sa iasa bine ( si a iesit)...dar mai sunt lucruri care trebuiesc discutate, studiate si puse in practica ireprosabil.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

v oana
da' semnale de alarma dupa concursul de la sacel nu mai tragi?
The One Team

gabisandu
Pescar de competitie

Mesaj de gabisandu »

Asa este Gabi, balizarea va fi facuta cu mare atentie si vom folosi alt sistem de balizare, gen Atrotube din tevi de PVC. Multumesc inca odata pentru aprecieri si te astept la calificari. :D

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Art.I. AMPLASAREA STANDURILOR:

-distanta intre standuri va fi intre centre de minim 50 metri.( exceptie locurile cu directii de pescuit divergente)
-standul va avea dimensiunile de "8 metri pe 8 metri" utilizabili pe toata suprafata; (in limita posibilitatilor)
...
-culoarul pe care se pescuieste este de 8 metri;

Daca inteleg eu bine articolul asta, nu mai este nevoie de balize. Se pescuieste in fata, pe un culoar de 8 m latime. Si directia de pescuit o poate verifica arbitrul. Sau gresesc...???

In alta ordine de idei, ce au facut baietii astia la Lates intr-un an de zile, nu s-a facut in multi ani pe alte balti. Si mai au timp.
Hobaia - se "asfalteaza" acum, dupa cati ani? - bravo Maestre, stima!
Tancabesti - drumul pe malul de sud, anul trecut. Zona Pompe-Planet mai asteapta...
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

Corect, conform regulamentului de desfasurare al Campionatului National, nu ar mai trebuiesc amplasate pe apa nici un fel de semne de delimitare a culoarului de pescuit atata timp cat se specifica ca acesta este de 8 m... daţ acu fie vorba intre noi toti..8 m e foarte putin. Daca se pun balizele la 8 m una de alta o sa pescuim cu una... cel mult 2 lansete.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

andrei vladeanu scrie:v oana
da' semnale de alarma dupa concursul de la sacel nu mai tragi?
Cantitatea de peste prinsa intr-un concurs are mult mai mica importanta decat conditiile de pescuit oferite concurentilor .
Atata timp cat se poate face un clasament ,orice balta este perfecta .

Ps .Cunosc eu o echipa formata din 3 duo care in Belgia la campionatul mondial a luat medalia de bronz cu un singur peste prins in 3 sectoare :!:

@Andrei

Faci pariu cu mine ca in Franta ,anul acesta locul 1 la individual nu va prinde mai mult de 50 kg :!: :?:
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”