Xs1 Intensity vs Abisfer 35

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

William Joyce

Re: Xs1 Intensity vs Abisfer 35

Mesaj de William Joyce »

Salutare,

O intrebarea pentru Silviu, cam cat arunca DD = Drill & Distanta? Sa zicem cineva care are cat de cat tehnica, dar nu e super aruncator.

Te-ai gandit sa faci un eveniment de prezentare si testare a lansetelor?

Iti multumesc mult.

O seara faina.

osc1or
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de osc1or »

Silviu, cat ar costa material + manopera un set de inele?
Crezi ca ar renta montajul inelelor fara pastila ceramica pe un set de beastmaster 3,9m 3,5lbs?
Critic echilibrat

vali003

Mesaj de vali003 »

William Joyce scrie:Salutare,

O intrebarea pentru Silviu, cam cat arunca DD = Drill & Distanta? Sa zicem cineva care are cat de cat tehnica, dar nu e super aruncator.

Iti multumesc mult.

O seara faina.
Salut ,eu nu sint un super aruncator ,arunc cu Abisfer constant 135-140 m , folosesc fire textile de 40 lb. La casting cu fir nylon de 0.28 ,vint puternic 22-25 km/h. dreapta fata ,am dat cel mai mult 152m. Folosesc si Free Spirit , Century ,dar Abisfer a devenit preferata :)

silviu_florescu

Mesaj de silviu_florescu »

William Joyce scrie:Salutare,

Iti multumesc mult.

O seara faina.
Aproximativ, cu un fir de 25, plumb de aprox 115g fara montura si fara vant din spate, un aruncator peste medie (dand de peste cap) ar ajunge pe la 165-170m. Cu montura (un elicopter minimalist) , probabil pe la 145m.
Daca scazi grosimea firului (in jur de 0,18) mai castigi vreo 10-15m fata de 0.25.
Daca bate si vantul din spate cum trebuie, mai pui inca vreo 20-30m.
Daca inveti si aruncarea de pe pamant, mai pui vreo 10-15m.
Daca avansezi la pendul, posibil sa rupi lanseta ... cu toate ca eu le testez si din pendul pe fiecare inainte sa le dau clientului, nu am rupt niciuna.. deci mai am de invatat :D

Recordurile mele in teste cu DD35, cu vant din spate, aruncat de pe pamant si fir de 0,25 sunt peste 200m.
Cu Potential-ul, otg, fir de 18, plumb de 145g si vant din spate, am ajuns pe la 245.

Toate distantele se pot atinge usor, numai ca intotdeauna conteaza si detaliile.. aranjarea firului, aruncarea in functie directia vantului, de presiune..etc

Da, m-am gandit si la evenimente de prezentare, concursuri de aruncari si multe altele. Sper sa am timp sa le fac.. deocamdata comenzile curg :D

silviu_florescu

osc1or scrie:Silviu, cat ar costa material + manopera un set de inele?
Crezi ca ar renta montajul inelelor fara pastila ceramica pe un set de beastmaster 3,9m 3,5lbs?
Decojitul, slefuitul, matisatul si lacuitul + inelele(50-16) = in jur de 350 ron.
Asta, in cazul in care doresti repozitionarea inelelor pe aceleasi urme. E posibil ca inelele sa nu fi fost puse pe spin (sira). Se gasesc la multe facute asa.. La varf le pun eu cum trebuie, chiar daca nu au fost si nu se schimba nimic. Dar daca vrei si la talon, trebuie data jos mandrina si reorientata, refacut lacul si matisajele de deasupra si dedesubt.. cam inca 100 ron.

Acum.. tu stii daca renteaza. Aspectul si actiunea se schimba, evident, dar eu zic s-o faci doar daca iti plac tie betele alea foarte mult.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dar daca vrei si la talon, trebuie data jos mandrina si reorientata
Si repozitionata as zice eu, daca-i vorba de beastmaster (lanseta e foarte buna, chiar reusita, cu exceptia pozitionarii mandrinei foarte aproape de cotor). Si, ca urmare, odata ce schimbi pozitia mandrinei, trebuie repozitionat si primul inel!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

silviu_florescu

Si mie imi placeau beast master-urile, chiar le recomandam cui ma intreba. Pana am aflat ca se cam rup.. un prieten chiar a luat 4 la recomandarea mea si a plesnit 3 :) Apoi am mai primit cateva confirmari de la altii.
Ce-i drept, eu pescuisem cu modelul mai vechi (visiniu) fara probleme. El si le-a luat pe cele noi (negre). Presupun ca din cauza asta cele noi au scazut la pret, pe cand cele vechi sunt mai scumpe.

Si da, unul din inconveniente este mandrina pozitionata cam jos. Altul, ca nu sunt decat cu inel de 40.

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Buna Silviu, poti sa ne dai cateva detalii si pentru modelul LR42, actiune, distanta s.a.?

Sper sa nu se considere off topic.

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

silviu_florescu scrie:Si mie imi placeau beast master-urile, chiar le recomandam cui ma intreba. Pana am aflat ca se cam rup.. un prieten chiar a luat 4 la recomandarea mea si a plesnit 3 :) Apoi am mai primit cateva confirmari de la altii.
Ce-i drept, eu pescuisem cu modelul mai vechi (visiniu) fara probleme. El si le-a luat pe cele noi (negre). Presupun ca din cauza asta cele noi au scazut la pret, pe cand cele vechi sunt mai scumpe.

Si da, unul din inconveniente este mandrina pozitionata cam jos. Altul, ca nu sunt decat cu inel de 40.
Eu cred ca este o confuzie in ceea ce priveste modelul Beastmaster. Daca prietenul tau a rupt 3 inseamna ca el a rupt jumatate din lansetele defecte din anul 2014 :wink:

silviu_florescu

Posibil. Am a sa-i intreb si pe ceilalti daca au rupt cealalta jumatate :)
Si eu am ramas uimit cand am auzit, le folosisem pe cele vechi fara probleme, de aia le si recomandam.
Nu vreau sa supar pe nimeni, doar am asociat scaderea pretului la modelul nou fata de cel vechi cu "ghinionul" prietenilor.. Ma gandeam ca vor sa le scoata de pe piata..

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”