Upgrade Lansete si mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

osc1or
Veteran
Puncte: 0

Re: Upgrade Lansete si mulinete

Mesaj de osc1or »

Eu in acel buget as recomanda lansete Shimano BM 3,9m 3,5lbs + ultegra XTC(sau Ultegra XSC, sau Biomaster XTB, sau BBLC XT-A, sau orice alta mulineta din gama asta de pret.
Poate daca in seara asta nu as avea scule, dar as avea bugetul de 1200 lei/combo, poate as opta pt Hakuyo Class (sau SF ABISFER 42 - lansetele lui Silviu Florescu) + TD 6000 (sau Axeon, sau Navi).

Ideea este ca mi-as alege o lanseta puternica! cat mai puternica! La capitolul mulinete, ai de unde alege daca iti permiti un astfel de buget.
Critic echilibrat

mrs

Mesaj de mrs »

fox warrior + fox fx11 (1000 ron/ asamblu) un filmulet ca sa iti faci o idee: http://youtu.be/JIHnY9Yf4g4

viper28

Mesaj de viper28 »

mrs scrie:fox warrior + fox fx11 (1000 ron/ asamblu) un filmulet ca sa iti faci o idee: http://youtu.be/JIHnY9Yf4g4
Mulinetele au o mica problema cu frana in timpul run-ului. Tamburul se invarte cu tot cu fluturule de la frana si se strange singur. Am citit despre aceasta mulineta, imi placea, dar am vazut si ceva filmulete destul de concludente.

mrs

Mesaj de mrs »

Si eu am citit, consider ca nu este o problema foarte grava...se pare ca este vorba despre o simpla garnitura de cauciuc aflata pe tambur care pe run ar agata fluturele franei. Oricum si in filmuletul de mai sus si in altele mulineta lucreaza foarte bine si nu am observat probleme la frana.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie:
cornel73ro scrie:Snobisme de doi bani.
Mor cu comunismele astea.
De exemplu eu am dat un porcoi de bani pe niste lansete deoarece imi placea mandrina.Si inele. Pur estetic. Gaseam o gramada de lansete cu specificatiile lor dar am dat cu 30%-80% mai mult fix c-asa am vrut eu. Sunt snob? N-as zice. Pur si simplu imi fac placerea cu un buget pe care mi-l permit.
Sunt si snobi nu zic nu dar nu asa multi cum crezi tu. Un cumparator informat isi cumpara fix ce vrea si ce-si permite. Mai terminati cu prostiile astea. Sau vrei sa te gratulez si eu cu "saracule, de ce ai dat atatia bani p-alea..cand gaseai la juma de pret in Dragon".Nu suna bine, nu?

On topic: Si eu recomand Velocity si Ultegre. De ce? Am incredere deplina in firma Shimano si-n produsele pe care le comercializeaza...plus ca-mi si plac mie, la banii aia. :)
Nu cred ca te incadrezi la notiunea de snob, nici daca vrei. Cel putin din cele relatate . Sa exagerezi cu costul in favoarea unei placeri si in defavoarea utilitatii, nu are nici cea mai mica treaba cu snobismul. ( cel putin asa spune dex-ul ) . Fapta asta are cu totul si cu totul alta incadrare. :D De obicei nevestele ne-o spun destul de raspicat... :D In rest invidie ! :D

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Snobisme de doi bani
Eronat, cine da bani multi pe ... orice din pura placere nu-i numaidecat, neaparat si de cele mai multe ori snob. Snobismul e altceva.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

viper28

Mesaj de viper28 »

Am pescuit cu MTX14 (printre cele mai bune lansete care le-am folosit vreodata), am pescuit cu MTX 8 si 12, am pescuit cu chub. Mulinete am avut PL, am avut Spector, am avut Okuma Distance Carp Pro, am avut BBLC. Pot spune ca am folosit diverse combinatii de lansete si mulinete. Am dorit ceva mai usor, mai placut, sa pot arunca la distante rezonabile (+130m) si sa fie placute in drill. Mi-am luat Velocity cu XTC14000. Asta ma face snob? Nu am luat o asemenea asamblu ca sa fiu mai "jmecher" ca vecinii de stand. Sincer. Mi-am permis, mi-am luat. E ca si cand ti-ai permite o Octavia, dar iti iei tot Logan. Folositi macar o data asamblul de care v-am mentionat si astept dupa pareri.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

viper28 scrie:E ca si cand ti-ai permite o Octavia, dar iti iei tot Logan.
Corect in cazul mulinetelor. In cazul betelor in cauza, mtx 14 si tribal velocity e mai mult un fel de nu-mi iau cauciucuri continental ca-mi permit dunlop desi continentalul e la jumate de pret. De-aia am recomandat mtx 14 cu inel de 40, pentru ce indiferent de ce se discuta si se recomanda realitate este urmatoarea : la 290 de lei este best buy pentru jumatate din piata lansetelor, adica pe segmentul de la 300 de lei pana la 1000 de lei. E adevarat ca poti gasi lansete care poate arunca mai bine, poate sunt mai usoare, poate sunt mai subtiri si se indoaie mai mult sub presiunea unui ciortanica insa consider ca la cat costa si ce stie sa faca le surclaseaza pe toate de pe segmentul mediu, inclusiv noile class datorita pretului. A invata sa faci cumparaturi corect tine mai mult de inteligenta fiecaruia si mai putin de situatia financiara.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

...cunosc destui care sunt mai preocupati de ce au pe mal decat in apa, despre cate "boturi" au in agenda nu va spun. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

cornel73ro

Mesaj de cornel73ro »

DumiD scrie:
viper28 scrie:E ca si cand ti-ai permite o Octavia, dar iti iei tot Logan.
Corect in cazul mulinetelor. In cazul betelor in cauza, mtx 14 si tribal velocity e mai mult un fel de nu-mi iau cauciucuri continental ca-mi permit dunlop desi continentalul e la jumate de pret. De-aia am recomandat mtx 14 cu inel de 40, pentru ce indiferent de ce se discuta si se recomanda realitate este urmatoarea : la 290 de lei este best buy pentru jumatate din piata lansetelor, adica pe segmentul de la 300 de lei pana la 1000 de lei. E adevarat ca poti gasi lansete care poate arunca mai bine, poate sunt mai usoare, poate sunt mai subtiri si se indoaie mai mult sub presiunea unui ciortanica insa consider ca la cat costa si ce stie sa faca le surclaseaza pe toate de pe segmentul mediu, inclusiv noile class datorita pretului. A invata sa faci cumparaturi corect tine mai mult de inteligenta fiecaruia si mai putin de situatia financiara.
Asta am incercat sa explic mai sus, poate ca "snobism" a fost putin mai dur ca exprimare, drept dovada reactiile colegilor de forum. Insa cu ideea de a-ti alege lanseta in primul rand in functie de finisaje si aspect, lasand in plan secund performantele tehnice, nu pot fi de acord niciodata.
Cornel MILEA
C.S. Friends Carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”