Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curios.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curio

Mesaj de Dan Mitranescu »

dyna scrie:Ionut...englezii folosesc fire f groase...sarite bine de 0.30,fire care la grosimea aia au elasticitate f redusa.....am specificat ca am folosit mtx 14 si mi au placut ,atat in drill cat si in lansare....lansetele ce le detin acum sunt cu totul altceva.....cu un fir de 0.18-0.20 arunc de ma plictisesc pana cade plumbul in apa(nu e o mare diferenta fata de o lanseta de 3.50-3.75 lbs)...plus ca am o placere deosebita in a aduce pestele la mal....mtx urile mi au placut in drill mai mult atunci cand plantam la distante mari...aveam timp sa ma joc cu pestele,trageam mai greu de el...
Repet. Amestecam placerea cu utilitatea.
Am facut cateva "compromisuri" in conceperea lansetelor de la Hakuyo. Se numesc MTX11 , MTX 16 si niste combo-uri .
Nu comertul a fost cauza, nu banii m-au indreptat catre alegerea asta. Am facut aceste lansete pentru a arata ca putem produce si bete mai moi, sa nu se creada subiective interventiile mele. Stam si acum cu stocurile de acum doi ani. :D :wink:
MTX 11 este super lanseta din punct de vedere al materialelor. La actiunea aia nu ai ce costuri sa bagi mai mult. ( greutate , inele , mandrina , rezistenta la rupere ..., tot )

O lanseta moale se face cu costuri mici si lasa posibilitatea de adaos mare.
Este mai usor sa promovezi o placere decat sa te lupti cu partea utila a lucrurilor. :wink:

dyna

Mesaj de dyna »

Vreau sa mai adaug ceva,chiar daca este offtopic...de curand am gasit o oferta pe un site la o lanseta de match(Avanti),lanseta din 3 segmente care se poate face de 11,13,15 ft(are 3 cotoare,2 sectiuni de mijloc si 2 varfuri....se pot face 2 lansete simultan...ori de 11 si 13 ft,ori de 11 si 15 ft ori de 13 si 15 ft...)...lanseta este putin mai grea decat o lanseta obisnuita match,cred ca este carbon cu fibra,are actiune progresiva si este de o calitate f buna.Ce vreau sa scot in evidenta...am mai multe modele de lansete match si pe unele cand balta nu raspundea bine la pluta le mai incercam ca lanseta de feeder dar nu foloseam cosulete ci mici plumbi in forma de para...asa am patit si cu lanseta de 15 ft,la ultima iesire am incercat o cu un plumb mic ...cand am aruncat prima data am aruncat mai cu frica pentru ca nu stiam cat duce lanseta....AM RAMAS MASCA...aveam fir de 0.18 pe mulineta...cu toate ca aveam vant din fata si nu am fortat lanseta decat la maxim 50 % am aruncat in jur de 100 m....nu exagerez cu nimic,stiu cat fir aveam pe mulineta,tocmai o incarcasem cu 150 de m de fir....ACUM MA GANDESC EU,OARE CUM AR ARATA UN HIBRID INTRE O LANSETA DE CRAP SI UNA DE FEEDER CU O LUNGIME DE 15 FT?AM SCRIS ASTA SPECIAL PENTRU DAN MITRANESCU...CRED CA NU ESTE O IDEE DELOC REA...CHIAR DACA NU S AR OMOLOGA LANSETE ASA DE LUNGI IN CONCURSURI,CRED CA AR IESI NISTE LANSETE TRAZNET PENTRU PESCARII AMATORI...eu unul nu am mai pescuit niciodata pana acum o lanseta de 15 ft,dar am ramas pur si simplu incantat de ceea ce poate sa faca lanseta asta de match.....LANSETA DE CRAP DE 15 FT?MAMA!!! A S FI PRIMUL CARE AR CUMPARA ASA CEVA.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

dyna scrie:Vreau sa mai adaug ceva,chiar daca este offtopic...de curand am gasit o oferta pe un site la o lanseta de match(Avanti),lanseta din 3 segmente care se poate face de 11,13,15 ft(are 3 cotoare,2 sectiuni de mijloc si 2 varfuri....se pot face 2 lansete simultan...ori de 11 si 13 ft,ori de 11 si 15 ft ori de 13 si 15 ft...)...lanseta este putin mai grea decat o lanseta obisnuita match,cred ca este carbon cu fibra,are actiune progresiva si este de o calitate f buna.Ce vreau sa scot in evidenta...am mai multe modele de lansete match si pe unele cand balta nu raspundea bine la pluta le mai incercam ca lanseta de feeder dar nu foloseam cosulete ci mici plumbi in forma de para...asa am patit si cu lanseta de 15 ft,la ultima iesire am incercat o cu un plumb mic ...cand am aruncat prima data am aruncat mai cu frica pentru ca nu stiam cat duce lanseta....AM RAMAS MASCA...aveam fir de 0.18 pe mulineta...cu toate ca aveam vant din fata si nu am fortat lanseta decat la maxim 50 % am aruncat in jur de 100 m....nu exagerez cu nimic,stiu cat fir aveam pe mulineta,tocmai o incarcasem cu 150 de m de fir....ACUM MA GANDESC EU,OARE CUM AR ARATA UN HIBRID INTRE O LANSETA DE CRAP SI UNA DE FEEDER CU O LUNGIME DE 15 FT?AM SCRIS ASTA SPECIAL PENTRU DAN MITRANESCU...CRED CA NU ESTE O IDEE DELOC REA...CHIAR DACA NU S AR OMOLOGA LANSETE ASA DE LUNGI IN CONCURSURI,CRED CA AR IESI NISTE LANSETE TRAZNET PENTRU PESCARII AMATORI...eu unul nu am mai pescuit niciodata pana acum o lanseta de 15 ft,dar am ramas pur si simplu incantat de ceea ce poate sa faca lanseta asta de match.....LANSETA DE CRAP DE 15 FT?MAMA!!! A S FI PRIMUL CARE AR CUMPARA ASA CEVA.
Exista lansete de surf in genul celei la care visezi tu: http://www.totalfishing.ro/lanseta-surf ... 42868.html
Critic echilibrat

dyna

Mesaj de dyna »

Eu ma refeream la o combinatie intre o lanseta de feeder si una de crap...sa semene cu una de crap...sa fie din 3 elementi si cu mai multe inele...de preferat cu inel de plecare maxim de 30 cm dupa care sa urmeze inele cu un singur picior,putin mai mari ca cele de feeder...lanseta de surf seamana mai mult cu o bologneza mai teapana...

dyna

Mesaj de dyna »

Lanseta sa fie cu mai multe inele...in jur de 10 inele...

Dan Mitranescu
Veteran

dyna scrie:Lanseta sa fie cu mai multe inele...in jur de 10 inele...
Inelele se pun pe lansete pentru a da valoare maxima blankului. Nu multe, nu putine , nu asa cum ne dorim noi asezarea. :wink:
Si vorbim de teste facute pe masini speciale , nu de trei batrani care trag de un cantar. :D
Cu cat lanseta este mai moale, cu atat necesita mai multe inele...
Cu cat deformarea ei in sarcina coboara catre maner , cu atat coboara si inelele ...
Chestii d'astea. :D

dyna

Mesaj de dyna »

Ce treaba au Dane batranii aia, cu lanseta care ti am spus eu ca mi ar place sa o vad facuta?...apropo batranii aia lucreaza la free spirit...in fine...esti maestru in lansete...ce pot sa zic?....

Dan Mitranescu
Veteran

dyna scrie:Ce treaba au Dane batranii aia, cu lanseta care ti am spus eu ca mi ar place sa o vad facuta?...apropo batranii aia lucreaza la free spirit...in fine...esti maestru in lansete...ce pot sa zic?....
A fost o gluma cu batranii ( care implementeaza in creierul pescarilor "placeri" :wink: ).
Nu stiu daca sunt maestru in lansete, dar la pescuit le rup franele la toti odata cu firma lor cu tot. Si asta ca sunt intr-un moment de modestie maxima. :D
Amestecam pe aia care fac lansete ca sa le vanda cu aia care fac lansete pentru ce au nevoie ca sa pescuiasca bine si sa prinda mult. :wink: Adica mere cu pere. Nu merge.

Cum poti sa tragi cu lanseta de un cantar ... !?!? sa vrei sa demonstrezi ce ?? O inclinare cu numai cateva grade a manerului lansetei schimba radical orice test. Fizica banala , dar greu de sesizat cand "toata lumea" urmareste limba cantarului. Sau mosul tragator palma un raportor ? :D
Hai sa fim seriosi : Ori tampenie crasa , ori mangleala de clasa . :wink:

Mie cel mai mult mi-a placut cand tot niste englezi , de data asta pescari renumiti , au turnat aroma peste bilute de silicagel si le vindeu pentru nadit, cu efecte inimaginabile. Asa ca asta cu cantarul este apa de ploaie.

Poate te supar cu ce spun, dar am credinta ca peste un timp vei aprecia ce incerc sa-ti transmit acum. Cred ca intelegi ca nu am nimic personal , mai ales ca am facut si eu 11 ani de polo :D , dar pentru mine pescuitul a fost inventat de romani. Eu de acolo l-am invata , in cea mai simpla si frumoasa forma a sa. Am datoria morala sa nu las paganii ( a se intelege manglitorii :D ) sa ne invadeze. :)

P.S. Trebuie sa-ti raspund si pe la aia cu c&r , dar este prea mult de scris si este tarziu. Una peste alta , ca sa fiu in subiectul actual , tot mangleala englezeasca. :wink:

dyna

Mesaj de dyna »

Nu ma supar Dane,ai si tu dreptate in ceea ce spui...topicul asta a fost facut pentru polemici,cum am scris mai sus :lol:,respect parerea fiecaruia,numai sa fie spusa cum mtrebuie...mi a placut ce ai scris :wink:

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Dan Mitranescu scrie:
dyna scrie:Ce treaba au Dane batranii aia, cu lanseta care ti am spus eu ca mi ar place sa o vad facuta?...apropo batranii aia lucreaza la free spirit...in fine...esti maestru in lansete...ce pot sa zic?....
A fost o gluma cu batranii ( care implementeaza in creierul pescarilor "placeri" :wink: ).
Nu stiu daca sunt maestru in lansete, dar la pescuit le rup franele la toti odata cu firma lor cu tot. Si asta ca sunt intr-un moment de modestie maxima. :D
Amestecam pe aia care fac lansete ca sa le vanda cu aia care fac lansete pentru ce au nevoie ca sa pescuiasca bine si sa prinda mult. :wink: Adica mere cu pere. Nu merge.

Cum poti sa tragi cu lanseta de un cantar ... !?!? sa vrei sa demonstrezi ce ?? O inclinare cu numai cateva grade a manerului lansetei schimba radical orice test. Fizica banala , dar greu de sesizat cand "toata lumea" urmareste limba cantarului. Sau mosul tragator palma un raportor ? :D
Hai sa fim seriosi : Ori tampenie crasa , ori mangleala de clasa . :wink:

Mie cel mai mult mi-a placut cand tot niste englezi , de data asta pescari renumiti , au turnat aroma peste bilute de silicagel si le vindeu pentru nadit, cu efecte inimaginabile. Asa ca asta cu cantarul este apa de ploaie.

Poate te supar cu ce spun, dar am credinta ca peste un timp vei aprecia ce incerc sa-ti transmit acum. Cred ca intelegi ca nu am nimic personal , mai ales ca am facut si eu 11 ani de polo :D , dar pentru mine pescuitul a fost inventat de romani. Eu de acolo l-am invata , in cea mai simpla si frumoasa forma a sa. Am datoria morala sa nu las paganii ( a se intelege manglitorii :D ) sa ne invadeze. :)

P.S. Trebuie sa-ti raspund si pe la aia cu c&r , dar este prea mult de scris si este tarziu. Una peste alta , ca sa fiu in subiectul actual , tot mangleala englezeasca. :wink:
Sa prinzi tone de crap cu plastice, in balti suprapopulate la modul ordinar, nu mi se pare pescuit, nu va suparati.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”