daca ai bugetul ala pentru un set de 4 lansete echipate, foloseste-l
nu doresc sa intru in polemici pe tema performantelor, dar iti va parea rau daca iti vei lua ceva la jumatate de pret, pe cand tu ti-ai dorit altceva. poate ca o sa-ti spui in mintea ta ce afacere ai facut, dar...daca tot ai banii, bucura-te de ei
vine iarna. mergi si testeaza cat mai multe jucarii, combina-le intre ele si ia-ti ce-i place mai mult
eu unul la capitolul mulinete - shimano. ca o fi un speedcast sau ultegra, bblc xta sau un second respectabil (superultegra sau un ultegra CI4)...cam astea ar fi veriantele la care m-as uita eu. oricum, la mulinete greutate redusa inseamna fie materiale foarte performante (scumpe), fie economie de materiale. deci, sa nu tea dea inapoi un 100 de grame in plus la un model, in defavoarea altuia. la fel cum nici sulow (sau super slow) oscilaton system nu e atat de necesar cum se canta pe-aici.
acum ma contrazic singur. modelul care poate mi-a placut cel mai mult pentru pescuitul crapului este daiwa tournament entoh. daca nu ar fi avut tamburul cu conicitatea inversa si sursa poate putin prea lunga la fluturele franei...oricum, daca e daiwa, macar sa fie made in thailand, nu china. dar asta exclusiv pentru piata second, pretul unui entoh nou este chiar piperat
despre bete, posibilitatile sunt multe. nu te uita neaparat la firma. in 500-600 de lei majoriatatea brandurilor au bete foarte bune. nu neglija nici pe cele mai putin cunoscute decat cele cantate pe forumuri. arunca, daca ai posibilitatea, un ochi si pe la k-karp, maver si colmic. desi nu stiu cine mai da 3 ani garantie ca shimano, lucru deloc de neglijat. eu tot ceva puternic mi-as lua, sa te lasi cu incredere la nevoie pe ele
in fine...am aberat mai mult decat mi-am propus
spor la cumparaturi
In aceeasi situatie ma aflu si eu in prezent, doresc sa fac un upgrade de la mad d-fender II UK 3.90 / 3.5 si PL 865, principalul scop fiind castigarea catorva metri in plus in distanta de lansare.
Referitor la mulinete, am achizitionat deja 2 Ultegra 10000 XSB de care sunt foarte incantat, nu am nimic sa le reprosez pana acum, cel mai probabil voi mai achizitiona inca 2. Le recomand cu incredere.
In ceea ce priveste lansetele, ma orientasem catre catre Shimano Tribal Velocity, 3.90 / 3.5 dupa ce am citit numai cuvinte de lauda despre ele. Cand am mers la targul Expo Aventuri din septembrie ca sa le pot evalua personal, mi-au fost prezentate lansetele Daiwa Windcast ca avand un raport pret/calitate mult mai bun (au aproximativ acelasi pret ca Tribal Velocity).
Care credeti ca ar fi varianta mai buna dintre Daiwa Windcast si Tribal Velocity?
"Nu este nici o rusine sa te nasti prost, rusine e sa mori prost" - Marin Sorescu