Clar ca exista diferente, de fabrici in primul rand si apoi de materiale.marian_popescu scrie:cred ca voi ajunge sa cred ca pana si eu sunt facut in china
stiam ca si allroundmarin sunt facute in china, dar inca sper sa existe o diferenta in controlul calitatii care sa se reflecte oarecum in pret, dincolo de brand. adica sunt sigur ca a mea e mai buna decat energo, spre exemplu, la lipituri si usurinta cu care gliseaza. la fel cum si baracuda am vazut dezlipita (nu am mers cu ea). ce sa mai zic de ads si jago, care clar sunt mai slabe. chiar nu cred ca toate sunt la fel. desi or fi facute sub acelasi acoperis.
la fel cum nici mtx 8 nu e mtx class
Totusi lund in calcul produse provenite de la aceeasi fabrica, diferenta de pret se reflecta proportional in calitate.
Cum ai dat exemplul cu mtx8 si class . Diferente sunt de calitate, dar si pretul este de 4 ori mai mare.
Baracuda este o barca buna. Am prieteni care le au de aprox. 6 ani. Isi fac treaba foarte bine cu ele chiar daca au mai existat mici reparatii la ele. Totusi nu se fac in fabrica prezentata de mine. De jago si ads stiu si eu ca totii cunoscutii mei, care au fost incantati de pret la inceput, le-au vandut dupa cel mult un an ...

P.S. Asa cum este sigur ca nu pot fi toate la fel, la fel de sigur este ca in toate cazurile se plateste brandul, unde acesta exista. Alegerea ramane a noastra si este greu de facut, motiv pentru care toata lumea traieste ...