Punctul 20 lasa loc de interpretari. Limba romana....are multe intelesuri. Nimeni nu a gresit in acele 2 cazuri parerea mea, altfel nu as fi postat pozele, chiar asa prost ma credeti?
1. In poza de la standul C1 de fapt partenerul lui Gabi Tomulescu aducea un sac (care era legat in zona din dreapta) la cantar. De fapt am vrut sa postez alta poza, in care ambii erau in apa in drill, ideea drilului dublu era importanta!
2.In al doilea caz, Marian era intrat in apa pentru scoaterea pestelui, asa cum scrie in regulament !
punctul 20. intrarea in apa este permisa pana sub genunchi pentru scoaterea si depozitarea pestelui; Se specifica cumva pentru scoaterea pestelui la cantar? Nu. Scoaterea pestelui se poate face ori in minciog, ori in sac, da? Deci, a gresit cineva? Nu. Regulamentul permite.
@Vladut
" Conform regulamentului( in apa pot intra ambii concurenti doar daca se afla in dril simultan !)" Unde scrie asta in regulament ? Si daca unul este in dril iar altul aduce pesti la cantar ? Trebuie sanctionat? Iar este loc de interpretari.
@ Dl Rosioru
" In dril cel ce minuieste lanseta sta pe mal iar cel cu minciocul poate intra in apa" Este obligatoriu? Specifica regulamentul ca cel cu lanseta sa stea pe mal? Daca este singur? Poate sa intre in apa sa scoata pestele, nu?
De asemenea, in conditiile in care apa "fierbe", si este foarte mica pe o portiune foarte mare la mal (a fost cel putin un caz, in sectorul B ) trebuie sa intri putin mai mult de genunchi in apa, pentru a pastra pestele in conditii sigure. Daca concurentii din echipa au 1,50 m? Care este distanta pana la genunchi a unui om de 1,50 m si a unuia de 1,80 m. Dezavantaj clar la cei de statura mica. Concurentul de acolo era foarte speriat ca nu cumva sa ii moara pestele, ptr ca nu putea sa stea la fund, si trebuia sa mearga 10 m cel putin ptr a depozita pestele in siguranta. Ar trebui sanctionat? Ar trebui sa ceara cantar suplimentar imediat? Sunt mici scapari ale regulamentului, care insa se poate imbunatati. Ganditi-ca ce insemna sa puncteze tenul, si sa ai 15-20 de saci cu castraveti de 2-3 kg, in apa foarte mica si foarte calda. Cati mai scoti vii?
O varianta pentru a elimina orice interpretare.
Intrarea in apa este permisa pana la genunchi (in cazuri exceptionale se poate si mai mult, dar nedepasind braul si doar cu acordul arbitrilor) doar in urmatoarele cazuri:
1. Manevrarea sacului de pastrare cu peste (scoatere in vederea cantarului si depozitare pe pichet)
2. Folosirea minciogului pentru aducerea pestelui din drill. Cel ce manuieste lanseta in drill are voie sa intre in apa doar daca scoate si pestele cu minciogul.
Eu consider ca, criticile sunt constructive, iar toate aceste discutii nu vor face decat sa imbunatateasca desfasurarea concursurilor viitoare, pentru eliminarea suspiciunilor si carcotelilor.
21. circulatia vehiculelor este interzisa pe timp de noapte, cu exceptia celor apartinand organizatorilor;
Deci , nici arbitri nu au voie ! Le dam avertisment? Sau eliminare directa ?
@Teddy
Da, daca pescarul minuieste lanseta si minciocul poate intra in apa.
Daca unul din pescari minuieste lanseta si minciocul, iar celalalt aduce pestele la cintar, e corect.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro
Priviti cu atentie poza 1 din prima serie si poza 3 din a doua serie...... Ambii concurenti in apa, doar unul in dril !
Conform regulamentului( in apa pot intra ambii concurenti doar daca se afla in dril simultan !) trebuiau sanctionate ambele echipe..... Cum au procedat arbitrii ? La CM nu exista compasiune Asa ca macar acum poate or sa inteleaga concurentii si arbitrii un punct "banal" din regulament....
i-am observat si eu, mai precis tica (in timpul concursului), dar arbitrii erau foarte aproape de ei si mi-am zis ca e treaba lor, mai ales ca au procedat asa aproape la toti pestii prinsi ziua
si nu inteleg de ce nu imi da ti avertisment .... poate va simtiti mai bine ....
eronat domnule Cornel .. la un singur peste a intrat Dan Marinita in apa si asta de frica pichetilor care erau foarte aproape si ne a facut sa pierdem 2 pesti...
dupa acordul D-nei Zarguzon de a duce mai departe pichetii nu am mai intrat in apa decat cu minciogul...
si este adevarat ca arbitrii erau foarte aproape si la fiecare peste veneau spre standul nostru .. de ce nu ne au dat avertisment ?.....
va explica eu acusi.
arbitrii erau la noi la cantar....in timpul cantarului a tras un peste, s-au cantarit in continuare pesti pina eu m-am apropiat de mal cu pestele din lanseta...cand pestele a ajuns mai la mal mai era un peste la pichet (pichetul era in dreapta,...de unde venea Mihai), pe care Mihai vroia sa-l prezinte la cantar, dar eu l-am rugat sa-l lase acolo sa IASA DIN APA ( lucru pe care il si facea)...ca facem intai pestele pe care-l aveam in lanseta si pe urma pestele din sac.
nu mai judecati dupa poze...
noi nu am facut nici o scoatere a pestelui in doi, tot concursul...numai cel cu lanseta scotea pestele cu minciogul. , (daca va uitati mai atent mincioagele erau in apa la 7-8 m cu un pichet trecut prin ele ca sa nu le ia apa, eu intram in apa fara minciog pentru ca il aveam deja in apa))...tocmai pentru a evita speculatii.
daca se intyampla intampla sa intru in apa sa ma spal putin sau sa leg un peste la sac si tragea ...partenerul trebuia sa ma astepte sa ies din apa??????????
deci va multumesc ca ati luat atat de rapid pozitia leului cu cusca'n gura, si treceti la afirmatii (propunere de sanctiuni)) de genul "trebuiau sa fie avertizati " fara sa stiti in ce conjunctura s-au petrecut faptele. la poza celor de la Carpzone se vede ca unul avea lanseta in mana iar celalalt minciogul ...si amandoi in apa...e cam cu totul altceva...
da stiu (am mai auzit asta)....asa e cand esti in frunte... iti cauta lumea carcote
Ultima oară modificat Mar Iun 23, 2009 12:41 de către Gabi Tomulescu, modificat de 2 ori în total.
Dupa parerea mea, brigada de arbitrii e excelenta.
Organizatorii de etape la inceputul concursului ar trebui sa faca un mic instructaj.
Sa atraga atentia arbitrilor asupra unor aspecte pe care pescarii le pot incalca datorita incarcaturii din timpul concursului.
Majoritatea echipelor au experienta concursurilor, dar cite dintre acestea au pescuit dupa reguli foarte stricte ca la CM?
Cine a fost la un CM stie cum iti tremura chilotii pina scoti un ciortan de teama sa nu incalci regulamentul, dar sa nu scapi nici pestele.
Aceste reflexe se cistiga in concursuri cu reguli stricte.
Am auzit voci care spuneau ca primele 2 etape sa fie mai lejere ca sunt de masa. Abia de la etapa a 3-a regulamentul sa fie strict. Gresit, la etapa a 3-a se vor repeta incalcarile de regulament.
Continui sa repet, derogarile marunte de la regulament duc la incalcari grave.
In aceste conditii organizatorii de etape vor da vina pe arbitraj.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro
Maestre ca si in anii trecuti Calificarile la noi se desfasoara in cele mai calduroase luni. Concurentii trebuie sa indure canicule pe care si munca de birou se intrerupe din cauza gradelor multe...Astia de la FIPS-CIPS de prosti au pus ei Campionatul Mondial in octombrie...
Si in anii trecuti au existat derogari de la regulament in ce priveste intrarea in apa pentru pastratul pestelui si pentru a te racorii in garla. Si in anii trecuti au fost acceptate cu intelepciune aceste propuneri care veneau, de regula, din partea concurentilor. deci anul asta nu trebuiesc eliminate doar pentru faptul ca altcineva conduce comisia sau altcineva organizeaza sau altcineva face altceva.
Si daca e sa o luam asa nici o competitie de nici un fel care se desfasoara in Romania de la un anumit nivel in sus nu poate incepe daca nu exista echipaj sanitar fix sau mobil..adica punct de prim ajutor sau ambulanta. Cei de la Campionatul Mondial au cu siguranta. deci ma lasati va rog ...cu asa e la Campionatul Mondial...D'aia veti fi cu echipa voi cei care aveti atata experienta ... defapt asa s-a si pus problema sa faca parte din delegatie cei care au atata experienta la Campionatele Mondiale...CORECT si perfect de acord.
Stiti bine ca eu nu sint genul sa dezvolt astfel de discutii dar o postare m-a cam "balonat" putin..si trebuia sa "vars"