COMENTARII ETAPA I DIN TAVP-CAMPIONATUL NATIONAL

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Re: COMENTARII ETAPA I DIN TAVP-CAMPIONATUL NATIONAL

Mesaj de Vladut Mateianu »

daca s-a pescuit pe culoare cuprinse intre ora 10 si ora 14, inseamna ca regulamentul a fost GRAV incalcat..... dar cred ca nu am inteles eu bine, altfel nu pot sa cred ca a fost posibil asa ceva...... :oops:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Mai Vladutz

vad ca vrei neaparat galceava ! :lol: :lol: Fata de mediana stadului este clar ca pescuiesti cu lansetele din lateral , la un anumit unghi vizavi de linia mediana . Unii au preciat la ora 10 si ora 2 , atii spun ca este 12 fara 5 si 12 plus 5 , sau plus minus 3 sau 4 minute , sau cat dracu o fi geometric !
Este clar ca fata de o linie mediana care trece prin mijlocul standului , o montura aruncata in spatiu de 4 metri lateral , are un unghi . In plus de asta , cind se face lanseul , un arbitru trebuie sa fie prezent sa vada unde cade plumbul - si daca e in afara liniei imaginare si continue a standului , atunci te roaga sa o scoti si sa o mai arunci odata . Dar pentru asta iti trebuie 1 arbitru / stand - roaga-l pe Andrei Vladeanu sau pe Victor Oana , sa faca rost de 60 arbitrii / cite unul pe stand , si nu vor mai fii probleme . Am luat la multe echipa caimacul ... daca ma inteegi - dar la distanta de 50 metri intre standuri nu e cazul . Noi eram mai intimi la unele concursuri - intreaba-l pe Mihai Buturugeanu sau pe Epure Fusu Mircea :lol: :lol:
Cred ca esti un pic carcotas .

Exista niste plumbi speciali ca sa arati la lume ca imi sunt firele paralele :lol: :lol:

marin laurentiu

Mesaj de marin laurentiu »

petre iulian scrie:si o inca intrebare:

Tot auzeam de la multi prieteni ca pe Darvari pestele selecteaza nada si momeala si mananca numai "fripturi" adica o nada foarte echillibrata si bogata .......citez un prieten : cu bilele tale facute pe mix de la solar te p.si pe ele ca aici e patria NUTRABAITULUI (BFM si 3 D) care este cel mai bun mix echilibrat net superior Solarului .

Intrebarea este cum e posibil ca Dan Mitranescu sa pescuiasca cu porumb si mamaliga si sa castige (a pierdut in ultimul minut locul 1).... langa echipe care pescuiesc la bile ?...unde sunt toate igredientele alea minune (atract,multimino,nutramino,arome,mixuri consacrate,etc)

ps. Dan Mitranescu mi-a raspuns mai demult la o intrebare asemanatoare asa: cand te duci la restaurant si mananci friptura ,snitele etc intodeauna o sa comanzi si cartofi prajiti ...deci eu pescuiesc cu cartofi care insoteste mereu orice farfurie :wink: .
tu chiar crezi in mintea ta,ca domnul crap a trecut prin vadul vecinilor,s-a uitat stanga -dreapta ,a vazut bile si a plecat mai departe stramband din nas,ca mai apoi sa dea de mamaliga facatoare de minuni a lu' mitranescu si nu mai plece de acolo pana nu a terminat ultima faramitura?

inseamna ca nu prea ai inteles nimic pana acum...LOCUL "te face pescar" ,cum la fel de bine te ingroapa...(plus "cateva" amanunte care tin de experienta :D :D :D )
faptul ca mitranescu a reusit sa prinda pe un loc considerat printre cele mai bune de pe balta ti se pare o mare reusita? (are si el partea lui de merite ptr ca a reusit sa "inteleaga" repede vadul de pescuit si ptr asta merita felicitat...) ce poti spune despre baietii de la DOEAT care au reusit sa castige un sector de pe un loc incadrat INTRE CELE MAI PROASTE LOCURI DE PE BALTA? asta da realizare ...
pana la urma ...a castigat mitranescu sau a pierdut :?: ,ca vad ca nu prea esti sigur :lol: :lol: :lol:
hai sa iti mai zic ceva de locul ala...in urma cu 2 saptamani pe acelasi loc a pescuit o echipa,nu conteaza care, si in 48 de ore au pus pe saltea 10 crapi cu o medie de aproape 11 kg/buc...dar au pescuit exclusiv la boilies...mitranescu tot 10 crapi a avut dar media a fost pe undeva la 8 kg...o "mica " diferenta de 30 de kg dar care il ajuta enorm :wink:
alt aspect...am inteles ca a pierdut f multi crapi si cel putin vreo 4 ptr ca i-a CEDAT FIRUL,MONTURA SAU NODUL DE LA INAINTAS...pai sa-mi fie cu iertare ,ori are probleme cu echipamentul,ori faptul ca e "specializat" pe ciortan -viteza isi spune cuvantul :wink:
dupa parerea mea ,in conjunctura respectiva,cand cele mai bune locuri de pe balta ori au fost scoase ori nu au produs mare lucru(din diferite motive :wink: )mitranescu nu a castigat nimic....ci a pierdut LOCUL 1 LA GENERAL...
parerea mea dane,asta cred si o sustin,sper sa nu te superi (prea tare,stiu ca esti ofticos :lol: :lol: :lol: )

ps:iulian,mai citeste clasamentele si ai sa vezi ca multe nume consacrate au avut rezultate nesatisfacatoare...chiar crezi ca asta se intampla ptr ca nu au avut la ei mamaliga fantastica sau ca au uitat sa pescuiasca :?: mai gandeste-te...daca ai picat pe loc prost poti sa fi si guru al carpfishingului si sa ai in dotare nada nadelor ca nu poti face nimic...
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

Vladut Mateianu scrie:daca s-a pescuit pe culoare cuprinse intre ora 10 si ora 14, inseamna ca regulamentul a fost GRAV incalcat..... dar cred ca nu am inteles eu bine, altfel nu pot sa cred ca a fost posibil asa ceva...... :oops:
e clar ca asa a fost. important este ca cei ce vor pescui pe hobaia sa pescuiasca acum drept, iar noi care mergem pe darvari sa pastram aceleasi directii ca si prima serie.

val te rog mai citeste odata ce a scris vali vesa si ai sa intelegi ca nu e deloc acelasi lucru cu un culoar de 8m metri. pune pe hartie ...eu am pus...au avut o deschidere de 60-80 metri. ... nu de 8 !!
Milionar excentric

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Andrei

ti-am zis si la telefon - prea multe scenarii - ca sa vezi tu ca la ora 3 si 10 minute este un loc "hot" , pe care ai dorii sa pescuiesti , trebuie sa sondezi acolo si nu ai voie . Nu stiu despre ce vorbim - arbitrii sunt acieasi , nimeni nu ma poate convinge ca isi vor lua alte repere / stand - deci sansele sunt aceleasi .

Doamne ce trafic a, facut site-ul asta in ultimele zile - cred ca nu am mai scris atit - de luni bune ! Dar meritati cu totii , pentru ca va vad dedicati .

marin laurentiu

am inteles ambele variante...
andrei daca unesti taloanele lansetelor ,iar cele 2 lansete laterale,stanga-dreapta le pui pe orele 10,respectiv 2 iar firele sant in prelungirea betelor,este asa cum spui tu.....daca calculezi in functie de mediana standului, ca firele vor pleca cu o oarecare deviatie stanga -dreapta ,acestea ,undeva in apa la o anume distanta :D ,monturile vor fi la ora 10 si 2...
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

marin laurentiu

Val Pangica jr scrie:@Andrei

precizez inca o data orele 10 si 2 - sunt generate de mediana standului !!!! Daca arunci lansetele "culoare de inot" , perfect paralele , la distanta generata de prinderile de pe rod-pod - vei avea 2 lansete la plus si minus 10 minute si alte 2 lansete la plus si minus 20 minute ! Confirma-mi te rog ca ai inteles ce iti spun .
si daca pescuiesti de pe picheti :?: :roll: :roll: :roll: :D :D :D

Cristi_Ionita

Mesaj de Cristi_Ionita »

Domnilor regula "se pescuieste intre ora 10 si ora 2" nu exista!Daca asta a fost indicatia arbitrilor e un lucru grav.Din ora 10-ora 2 nu se intelege ca trebuie sa pescuiesti in culoarul de 8 metri ci se intelege ca poti pescui in v,in acel unghi...care la distanta mare face ca distanta dintre prima si a 4-a lanseta sa fie f mare.
Domnul Val a explicat doar varianta in care sa pescuiesti in acel unghi si sa respecti si culoarul de 8 metri...asta nu se poate intampla decat la o distanta mica fata de mal.
In viata sunt lucruri mult mai importante decat banii...doar ca iti trebuie o grama' de bani ca sa le cumperi.

BARICADA CARP CLUB

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Andrei I scrie: ...au avut o deschidere de 60-80 metri. ... nu de 8 !!
Andrei, sigur nu-ti doresti sa ai parte de deschiderea asta... :lol: :lol: :lol: Si nici eu nu-ti doresc, sincer.

N-a fost vorba chiar de "ora 10-2". Concret, la noi in stand (nu stiu cum a fost in celelalte standuri, ca nu am avut voie sa ne plimbam pe balta) nea Victor s-a asezat in dreapta lansetelor si a spus "pana la plopul mare de pe deal" Apoi a trecut in stanga si a spus "pana la ultimul copecel din dreapta de pe deal". Cine o sa cada pe A6 sa tina minte. Ca degeaba ti se da deschiderea asta mare.

Si in legatura cu iesirea din stand, cu asta chiar nu sunt de acord. Nu stiu cum e la mondiale (poate ne spun participantii de pana acum) dar ce naiba, nu suntem la puscarie!!! Daca ies cu mainile in buzunare si ma intorc tot asa de ce nu am voie ??? Dupa 2 zile de inactivitate (inactivitatea pestilor, nu a noastra) iti vine sa te plimbi putin si pe altundeva decat cei 8x8 ai standului, sa-ti mai limpezesti creierii si cine stie, poate-ti vine ideea salvatoare. Ei nu, la noi nu e voie, ai vrut calificari, ai calificari si stai dracu in stand :evil: Nu mi se pare corect. OK, dar asta nu inseamna ca nu am respectat regulamentul.
Un lucru foarte bun, fata de concursurile obisnuite, liniste perfecta, nu tu vanzoleala de masini + praful aferent pe drum, nici nu puteai sa-ti dai seama ca e concurs cu 30 (ma rog, 29) de echipe pe balta.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Vali, din pacate aici nu iti dau dreptate. Vrei la CM, trebuie sa te inveti sa stai 72 de ore intr-un stand fara sa ai o trasatura ! Vrei la CM, invata-te sa pescuiesti in 8 metri ! Sunt 2 conditii fara de care nu se poate, pe afara te asigur ca arbitrii cunosc regulamentul.......

Referitor la culoarul de pescuit, nu inteleg de ce Victor Oana le-a dat indicatii concurentilor, regula prevede ca trebuie respectate directile create de cele doua drepte create de cele 4 puncte ale standului...deci fix 8 metri ! Si era treaba arbitrilor sa verifice asta.... :oops:

Val, nu stiu de ce, dar cred ca nu intelegi gravitatea faptei, in ansamblu. In timp ce la Hobaia s-a pescuit regulamentar, la Darvari s-au respectat indicatile propietarului balti si fiecare a pescuit ...mai mult sau mai putin in fata standului. Ceea ce ma face sa cred ca si la etapa a doua trebuie procedat la fel, ptr a nu se crea un dezavantaj celor care vor veni acum la Darvari !

PS Vezi ca mediana de care tot pomenesti, este de fapt mediatoare.... :wink: (mediatoarea este perpendiculara care pleaca din mijlocul dreptei, in cazul nostru dreapta fiind linia dintre cele doua puncte frontale de demarcare a standului )
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”