Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
mihai turiac scrie:Da mary, multumesc pt ajutorul acordat, scule noi cu factura platite de mary iar eu am dat banii cand am putut. Multumesc mary
Foarte bine punctatDan Mitranescu scrie:In general eu privesc asa:
Atat timp cat un om isi pastreaza acelasi nivel valoric in toate domeniile in care se implica, totul este absolut normal si bravo celor care pot sa ridice acest nivel cat mai sus.
"Problemele" apar cand sunt diferente inte nivele din domenii diferite , pe acelasi individ.
Mai exact ce cauta avertizorii astia in dotarea celor doi .
https://www.youtube.com/watch?v=VAe9aWYiWnA
Logan , Okuma, hainele alea " de peste", swingere bandajate cu sa aiba si ele led
, ... , dar in schimb DELKIM !
![]()
Problema cea mai mare si de fapt singura problema reala pe care o vad eu, apare cand "astia doi" incep sa trambiteze peste tot ca au avertizorii perfecti , asta ca o autosugestie ca nu au gresit prin investitia nejustificata corelat la restul echipamentului. (mai ales cand au avut o gramada de pesti scapati , rupturi chiar , fire incurcate, timpi pierduti , pentru ca nu stiau ca avertizorii respectivi cu fire de 0,20 nu se impaca asa de bine).
P.S. Nu am sa vad niciodata pe unul cu BMW , care are si casa de jumatate de milion, ca o sa se bage in discutii "ca ce buna este masina lui in comparatie cu un Logan".
In astea se baga numai cei care si-au trecut BMW-ul pe gaz.
nu-mi place sa jignesc pe nimeni dar am impresia ca nu intelegi la ce ma refer. ideea e sa sti cat te tine plapuma, nu sa iei banii de lapte ai copilului si sa-ti cumperi ultegre, atunci esti prostan. Sau sa-ti cumperi scule si sa nu ai bani de mers la pescuit.mihai turiac scrie:Sunt unul dintre cei (prostani) care au scule care in mod normal un om cu toate tiglele pe casa nu ar fi cumparat asa ceva.....dar eu chiar am nevoie de ele si culmea chiar ma ajuta la pescuit, si sa nu credeti ca am super scule dar si astea au fost luate cu sacrificii chiar daca sunt din gama de mijloc pot spune ca isi merita fiecare banut. Shimano tribal velocity si shimano ultegra xsc 10000.clau.c scrie:intradevar sunt si prostani care dau pe scule de n ori mai mult de cat isi permit , am vazut, cred si stiu, dar nici nu cred ca e cazul sa ne intoarcem la ''comunism'' sa zicem si sa avem toti acelasi tip de echipament. cred ca daca ar fi sa facem o paralela intre scule de pescuit si bere se ''renteaza'' sa bem o bere buna? sau mai bine de ce nu bem toti bere la 3lei 2 litrii? ca doar de la fiecare iti trece setea sau te imbeti, as putea sa continui cu alte exemplificari dar cam asta e ideea, sa aleaga fiecare ce-i place.
p.s. nu am basia si c2-uri dar sunt sigur ca daca mi-as permite m-as putea obisnuii cu ele mai bine de cat cu niste low buget)))
clau.c scrie:nu-mi place sa jignesc pe nimeni dar am impresia ca nu intelegi la ce ma refer. ideea e sa sti cat te tine plapuma, nu sa iei banii de lapte ai copilului si sa-ti cumperi ultegre, atunci esti prostan. Sau sa-ti cumperi scule si sa nu ai bani de mers la pescuit.mihai turiac scrie:Sunt unul dintre cei (prostani) care au scule care in mod normal un om cu toate tiglele pe casa nu ar fi cumparat asa ceva.....dar eu chiar am nevoie de ele si culmea chiar ma ajuta la pescuit, si sa nu credeti ca am super scule dar si astea au fost luate cu sacrificii chiar daca sunt din gama de mijloc pot spune ca isi merita fiecare banut. Shimano tribal velocity si shimano ultegra xsc 10000.clau.c scrie:intradevar sunt si prostani care dau pe scule de n ori mai mult de cat isi permit , am vazut, cred si stiu, dar nici nu cred ca e cazul sa ne intoarcem la ''comunism'' sa zicem si sa avem toti acelasi tip de echipament. cred ca daca ar fi sa facem o paralela intre scule de pescuit si bere se ''renteaza'' sa bem o bere buna? sau mai bine de ce nu bem toti bere la 3lei 2 litrii? ca doar de la fiecare iti trece setea sau te imbeti, as putea sa continui cu alte exemplificari dar cam asta e ideea, sa aleaga fiecare ce-i place.
p.s. nu am basia si c2-uri dar sunt sigur ca daca mi-as permite m-as putea obisnuii cu ele mai bine de cat cu niste low buget)))
Ai pus punctul pe "i"...restul e tacere...In astea se baga numai cei care si-au trecut BMW-ul pe gaz.
Consider ca acest post este cel mai sugestiv post pentru subiectul abordat.Neamtul scrie:Am avut echipament de la cel mai ieftin pana la clasa premium. Un echipament ieftin niciodata nu poate face ce face unul mediu, in schimb unul mediu poate face 99% din ce face unul premium.
Nu vad niciun sens in a da 1000e pe un rod pod cand acelasi, dar FIX ACELASI lucru il face si unul de 150-250e! Sustine ansamblul lanseta-mulineta !
Nu vad de ce as da 1000e pe o Basiar Z Surf, cast..sau cum se numeste, atata timp cat gasesc pe piata mulinete la 100-300e care arunca la fel de bine, dar EXACT LA FEL DE BINE !(si fie vorba intre noi, mulineta nu aduce multi metrii,->aia ii aduce lanseta si cel care o foloseste!)
Nu vad de ce as da 500-700e pe o lanseta Century C2 sau Hi S sau alte bete premium pentru ca acelasi lucru il fac si cu Senzor Magic sau cu MTX 14 sau Fox Horizon ! Daca cu MTX 11 s-a aruncat 186m, atunci cu Magic se poate mai departe, de asta sunt sigur iar cu Fox(sau orice alta lanseta cat de cat buna)la fel ! La ce ma ajuta un bat care arunca peste 200m cand oricum 99% dintre noi nu-l putem folosi la capacitate maxima si oricum niciodata nu vom arunca cu montura distante de astea si oricum precizia in acest caz ar fi aproape 0 !
De banii care-i dai pe un set de C2-uri iei o baterie de meteixuri cu mulinete Longcast din gama medie, iti iei un cort bun, o barca, motr electric si cred ca ramane si de senzori si de un rod pod bun.
Ia sa-mi spuneti voi mie, cine e mai castigat ? Ala cu 4 C2 "la pielea goala" sau eu cu un echipament complet, performant si fiabil ?
Probabil ca anumite produse scumpe sunt putin mai bune decat cele care costa sa zicem jumatate sau un sfert din pretul lor dar diferenta de calitate nu e direct proportionala cu pretul si nici nu vorbim de diferente mari.
Sunt destui care au mulinete de 500-1000lei si le au de 5-10 si nu au nicio problema si probabil mai duc cativa ani asa ca ce m-ar putea convinge sa dau atatia bani pe o mulineta care costa 1000e ?...si dati-mi voie sa ma indoiesc ca, daca costa de 4-5 ori mai mult decat ale mele, o sa ma si tine de 5 ori mai mult !![]()
O vorba foarte adevarata este ca atunci cand ai bani, nu te uiti la bani, iti iei ce-ti place dar nu intodeauna e si cea mai buna alegere sau cea mai eficienta solutie.