Pret crap viu peste 15 kg

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Încuiat
ionut72
pescar de competitie

Re: Pret crap viu peste 15 kg

Mesaj de ionut72 »

gabi1 scrie:
ionut72 scrie:

Intrebare: tu crezi ca daca cel care fura un peste nu-l mai poate vinde unui proprietar de balta, nu-l mai fura?
Daca stie ca nu are cine sa-i cumpere 2-3 bucati lunar pe care sa primeasca 1000 euros se lasa la mana lui, in piata daca il vinde abia daca isi scoate cheltuielile(nu fura/prinde zilnic cantitati) si isi cauta de munca. De foame pescuiesc pe alte balti.
E adevarat ca pe un crap de 20 de kg nu mai ia 1000 de euro, dar ia 15 lei/kg oricand! Ori asta inseamna 500 de lei. Doi din astia depasesc salariul minim (cu restul mai mici se apropie de ala mediu)! Isi cauta de munca, zici? :lol: :lol:
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

tecsi78
Puncte: 0

Mesaj de tecsi78 »

ionut72 scrie:
Pestii trebuie sa fie vanduti doar daca au acte de provenienta, nu mai vorbesc de factura si TVA.
Cum va asteptati voi sa avem balti cu peste daca nu avem oameni sau legi care sa le protejeze impotriva hotilor, pt ca braconieri e prea putin spus?
Intrebare: tu crezi ca daca cel care fura un peste nu-l mai poate vinde unui proprietar de balta, nu-l mai fura?
Eu cred ca daca nu-l mai poate vinde niciunui proprietar de balta, furtul ar scadea semnificativ. Sa lasi lucrurile asa pe motivul invocat de tine, in tara campionilor mondiali la disciplina furt, in mod cert nu va rezolva problema.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Eu cred ca daca nu-l mai poate vinde niciunui proprietar de balta, furtul ar scadea semnificativ
Te intreb si pe tine: din 100 de insi care fura peste, cam cati dintre ei crezi tu ca il vand proprietarilor de balti? E dreptul tau sa crezi ca un numar semnificativ. Dar te inseli.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

E adevarat ca pe un crap de 20 de kg nu mai ia 1000 de euro, dar ia 15 lei/kg oricand! Ori asta inseamna 500 de lei.
Cresc in pom crapii over 10-15kg, sa nu mai vorbesc ca un administrator care ma vede ca pescuiesc 5 zile din 7 nu-si da seama cu cine are de a face si sta cu ochii pe mine. :wink:
.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Florin Vasii

Mesaj de Florin Vasii »

ionut72 scrie:Eu zic sa revii cu picioarele pe pamant! Un numar infim dintre cei care fura peste il vand proprietarilor de balti. Si cin' ti-a spus tie ca, daca nu mai e primit de proprietarii de balti, pestele nu mai valoreaza nimic?
si riscul pentru o friptura inseamna puscarie.
:D :D :D

Unde, mah, in Romania? Trezeste-te, vere, ca e deja 15 ianuarie! :lol: :lol:

Tu stii ce parere are politia despre braconaj? Dar justitia?
Pia aia ziceam si eu ca nu avem legi si oameni pentru asta. Dar daca am avea...
Am avea balti frumoase ca-n Anglia, si pestii ar avea nume, si am pescui de placere, si nu am avea 2 federatii sau asociatii ce sunt, si am organiza Campionate mondiale mai multe ca oricare tara din lume, si-n rauri am avea lostrite,

acu visez... :mrgreen:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

gabi1 scrie:
E adevarat ca pe un crap de 20 de kg nu mai ia 1000 de euro, dar ia 15 lei/kg oricand! Ori asta inseamna 500 de lei.
Cresc in pom crapii over 10-15kg, sa nu mai vorbesc ca un administrator care ma vede ca pescuiesc 5 zile din 7 nu-si da seama cu cine are de a face si sta cu ochii pe mine. :wink:
.

Se vede ca nu te ocupi cu asta! :lol: :lol: :lol:

Nu mai zic nimic, ca nu vreau sa dau idei unora! :D

Florin Vasii

Mesaj de Florin Vasii »

ionut72 scrie:

Se vede ca nu te ocupi cu asta! :lol: :lol: :lol:

Presupunerea este mama greselii!

Dar totusi, presupun ca esti un pescar de crap cu experienta. Nu cred ca avem puncte de vedere diferite. Tu ne spui care e situatia acum iar noi scriem aici ce ne-am dori sa se intample!

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Florin Vasii scrie:... si pestii ar avea nume...
Au si acuma doar ca nu foarte multe. Pe marea lor majoritate ii cheama "peşte prajit" insa sunt si unii cu nume exotice ca "borş", "saramură" sau preferatul meu "file" :lol:

PallBogdan
pescar de competitie

Pret crap viu peste 15 kg

Mesaj de PallBogdan »

ionut72 scrie:Eu zic sa revii cu picioarele pe pamant! Un numar infim dintre cei care fura peste il vand proprietarilor de balti. Si cin' ti-a spus tie ca, daca nu mai e primit de proprietarii de balti, pestele nu mai valoreaza nimic?
si riscul pentru o friptura inseamna puscarie.
:D :D :D

Unde, mah, in Romania? Trezeste-te, vere, ca e deja 15 ianuarie! :lol: :lol:

Tu stii ce parere are politia despre braconaj? Dar justitia?
Au o parere foarte foarte buna!!! Militia asteapta ca fomistii sa braconeze asa cum il asteapta copiii pe Mos Craciun!
Isi asteapta frumos dreptul...atat in natura cat si in bani...si toata lumea-i fericita...mai putin noi!!!
Parerea mea e, ca daca ar incepe cineva sa faca curatenie in aceast sens, ar trebui sa inceapa cu justitia!!!

shahjaban
pescar de competitie

Mesaj de shahjaban »

nu avem cunostiinte comune sakale.......si daca ma apuc sa postez aici mesajele care mi le-ai trimis isi da toata lumea seama ce fel de om de nimic esti......
p.s. banii au reintrat in discutie dupa ce ai fost contactat de politie in urma reclamatiei mele ....asa ca zi mersi ca nu am continuat : INSELACIUNE SCRIA PE DOSARUL TAU de la politia din Brasov .....
si nu mi-ai anulat mie nimic micinosule....ai anulat Toate rezervarile ca ti-a fost frica ca iti moare pestele , sau cel putin asa ai zis ....
si nu ma fa sa postez aici toate mesajele tale sa vada lumea ce fel de om esti...( la politie sunt declarate oricum.....poate ma faci si mai ma duc pe acolo ) ..
ma mir ca mai ai cont pe acest forum dupa toate injuriile care le-ai adus tuturor inclusiv moderatorilor.....
ai grija ca si injuriile postate aici pot deveni grave ptr tine....ca ai antecedente ...
Dragos C. - Brasov

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”