silviuuta scrie:mrs sunt 2 modele total diferite, ambele in productie in anul 2015.
In calitate de mare fan Penn mi-am cumparat anul trecut din UK si 4 mulinete Affinity 8000 Ltd(ltd vine de la limited editions), pentru ca au avut succes anul acesta sunt oferite standard. La pagina la care ai facut referire mrs, respectiv pagina Penn UK, daca analizezi poza de la AFINITY LC 8000 o sa vezi ca detaliile despre care am amintit se regasesc doar la mulineta de la FFB.
Asa cum am mai precizat diferentele clar nu apar din cauza momentului la care au fost produse stiu sigur ca la FFB au intrat in stoc cu o saptamana inainte de le cumpara eu.
Repet nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic, diferentele despre care am vorbit sunt reale si din punctul meu de vedere(cu ceva experienta in mulinetele Penn) mulineta pe care am cumparat-o de la TotalFishing pare mai "low cost". Un alt aspect, care initial m-a bucurat, este diferenta semnificativa de pret pentru acceasi mulineta intre FFB si TotalFishing 649RON vs 535RON, cam mare zic eu in contextul in care in domeniu sunt impuse anumite preturi de vanzare, deci ?
Eu cred ca diferenta de grafica provine de la generatia de mulinete. Nu xista nici o varianta Low Cost, ci pur si simplu este aceeasi mulineta. Este posibil ca mulinetele cumparate anterior sa fie dintr un lot mai vechi al unui distribuitor.
In ceea ce priveste pretul acesta nu este impus, diferenta provine de la sursa de aprovizionare.
Eu: Why do these graphic differences appear ? Do they have different fabrication year ?
Traducere: De ce apar aceste diferente grafice ? Au an de fabricatie diferit ?
Raspuns Penn: I'm not sure what you mean, the sub-brand name is logo artwork that is unique to each line. The PENN branding remains the same across all products, on the reels themselves we write PENN in all caps and italicized as you see it here.
What makes you think it could be counterfeit? (We don't see a lot of counterfeit here in the states so I'm just curious why that is a concern.)
Traducere: Nu sunt sigur la ce te referi, ,,sub-brandul'' are un logo unic pentru fiecare linie. Brandul PENN ramane acelasi pentru toate produsele, pe mulinete scriem PENN cu litere mari si inclinat (italic) cum vezi in poza.
Ce te face sa crezi ca sunt contrafacute? (Nu vedem multe fake-uri aici in State si sunt curios de ce te ingrijoareaza asta.)
Ms frumos... nu am avut niciodata impresia ca sunt contrafacute mai ales ca Totalfishing este un magazin care se respecta.
Aceeasi diferenta grafica este si intre modelul 7000 black ltd si 8000 black ltd (cel putin asta am obs. din pozele dupa net).
Sa speram ca doar aceasta este diferenta, legata de aspectul grafic, inferior din punct de vedere calitativ fata de varianta precedenta. O sa desfac in saptamanile ce urmeaza mulinetele sa vad daca sunt diferente vizibile intre componentele interne, rulmenti, ax, etc.
Si ca sa revin la subiectul acestui topic in calitate de utilizator al acestor mulinete le recomand fara nici o rezerva. Principalul motivul pentru care eu prefer aceste mulinete(si in general Penn) este constructia extrem de solida, corp 100% din aluminiu fara "plastice" ceea ce pana acum s-a tradus prin zero defecte. In 2 ani de utilizare eu nu m-am confruntat cu acea problema cu bucsa care a sarit si dupa cum a remarcat osc1or sunt foarte muncite, numai anul acesta peste 10 partide in Delta(fir 0.45 si plumbi 180-240g).
Cine vrea o mulineta mai compacta recomand Affinity 8000 Ltd eu le-am cumparat pentru lansetele cu care pescuiesc din barca iar cine doreste o mulineta indestructibila de lasat mostenire urmasilor recomand SPINFISHER V sau varianta cu tambur long cast SPINFISHER V - LONG CAST.
Singurul minus pentru toate variantele de mai sus comparativ cu Daiwa, Shimano, etc este ca nu sunt chiar asa de "aratoase".
Daca ne uitam si la preturi clar nu au concurenta.
Mrs daca tot o sa compari mere cu pere si ai impresia ca ai dreptate te inseli.
Andrei raspunsul celor de la Penn pe mine ma pune pe ganduri:
1. Asa cum se vede din poze, pe tambur la mulineta de la Totalfishing lipseste elementul de identificare unuic pentru toate seriile respectiv PENN(The PENN branding remains the same across all products)
2. Cel mai ciudat si ingrijorator pe piciorul mulinetei sigla PENN nu are nici o legatura cu PENN. Am atassat poza
Fişiere ataşate
IMG-20150109-WA0004.jpg (136.41 KiB) Vizualizat de 1888 ori
silviuuta scrie:Maine o sa le scriu celor din Europa un email si o sa le atasez toate pozele relevante.
Posibil sa ma insel (orice om mai greseste) asteptam sa vedem ce rezolvi in demersul tau (sper sa ne tii si pe noi la curent).<>
Cat despre comparatie, poate nu m-am facut inteles sunt atatea poze pe site-uri (eu vb din punct de federe al formei scrisului dupa tambur si dupa corpul mulinetei, nu vb despre altceva)
Ultima oară modificat Vin Ian 16, 2015 22:02 de către mrs, modificat 1 dată în total.
Sa speram ca doar aceasta este diferenta, legata de aspectul grafic, inferior din punct de vedere calitativ fata de varianta precedenta. O sa desfac in saptamanile ce urmeaza mulinetele sa vad daca sunt diferente vizibile intre componentele interne, rulmenti, ax, etc.
Salut Silviu
Nu imi fac nici o grija, diferenta de grafica este data de generatie. Mulinetele provin de la distribuitorul oficial.
osc1or scrie:mrs, el nu are nici un "Black edition" in poze.. ambele modele sunt identice, modelul classic LC8000.
Fake sunt convins ca nu sunt, mai degraba mici diferente intre sarjele de lucru sau intre fabrici.
Si la bblc am intalnit diverse inscrisuri pe unele mulinete. Un simplu exemplu care imi vine acum in cap este ca pe coada mulinetei, in zona baitrunerului la unele mulinete scria "BIG BAITRUNNER LONG CAST" cu acelasi font iar la alte mulinete am vazut cu "BIG BAITRUNNER" cu un font si "LC" scris mult mai mare.
Pentru ca BBLC-ul a fost scos oficial in doua versiuni