petitie online Denominarea in Lei a creditelor in valuta

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
DumiD
Pescar de competitie

Re: petitie online Denominarea in Lei a creditelor in valuta

Mesaj de DumiD »

ionut72 scrie: Calculelele :) cand le-ai facut: acum sau atunci?
duci discutia in derizoriu. omul s-a dus la banca si a luat cel mai avantajos credit pentru el in momentul ala. mi se pare absolut justificat sa fie nemultumit, de ce trebuie sa plateasca dublu fata de graficul de rambursare initial? este japca pe fata, nici nutu camataru nu-ti dubla datoria peste noapte

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

DumiD scrie:
ionut72 scrie: 1) Care ... pret? Mentinerea unui grad de indatorare, impus de catre un tert, inseamna, per se, abolirea pretului.

2) "pretul painii chiar este stabilit prin interventia statului".

Daca-i pe asa toate preturile sunt distorsionate de interventia statului. Din acest motiv apar raspunsurile pietei la alocarea gresita de capital si resurse, pe numele lor "crize".
insisti in ignoranta. PRETUL IMOBILULUI ! statul iti impune o limita maxima de indatorare, daca nu castigi suficient nu-ti vei putea achizitiona, sa zice, o vila cu 2 etaje si 260 de metri patrati. nu e nevoie sa-ti zica statul ca esti un sarantoc si n-ai ce cauta acolo, iti zice pretul imobilului asta ! Si da, crizele exact de-aia apar, pentru ca ajung niste minti luminate sa ia decizii.
Deci e treaba statului sa stableasca suprafata si felul locuintei pe care o poti achizitiona in functie e venituri!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

si rog si eu colegii pescari care au depozite sa-mi zica cand a fost ultima data cand bancile le-au dat dublu dobanda aferenta pe motiv ca a crescut euro sau francul sau dolarul

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

DumiD scrie:
ionut72 scrie: Calculelele :) cand le-ai facut: acum sau atunci?
duci discutia in derizoriu. omul s-a dus la banca si a luat cel mai avantajos credit pentru el in momentul ala. mi se pare absolut justificat sa fie nemultumit, de ce trebuie sa plateasca dublu fata de graficul de rambursare initial? este japca pe fata, nici nutu camataru nu-ti dubla datoria peste noapte
Pentru ca asa s-a angajat prin contract! In care contract, semnat voluntar, scrie ca graficul de rambursare va suferi modificari in functie de cursul valutar! Peste care noapte, ca treaba se intampla acu 6 ani?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

ionut72 scrie: Deci e treaba statului sa stableasca suprafata si felul locuintei pe care o poti achizitiona in functie e venituri!
nu, e treaba statului sa nu-si lase cetatenii mai fraieri sa ajunga sclavii bancilor comerciale. e chiar asa de greu de inteles? restul se rezolva de la sine, si in ce casa stai, si ce masina conduci, si cat de tanara ai nevasta !

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

DumiD scrie:si rog si eu colegii pescari care au depozite sa-mi zica cand a fost ultima data cand bancile le-au dat dublu dobanda aferenta pe motiv ca a crescut euro sau francul sau dolarul
Cand contractul semnat a prevazut chestia asta. Adica, foarte probabil, niciodata!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

DumiD scrie:
ionut72 scrie: Deci e treaba statului sa stableasca suprafata si felul locuintei pe care o poti achizitiona in functie e venituri!
nu, e treaba statului sa nu-si lase cetatenii mai fraieri sa ajunga sclavii bancilor comerciale. e chiar asa de greu de inteles? restul se rezolva de la sine, si in ce casa stai, si ce masina conduci, si cat de tanara ai nevasta !
Sclavie zici? Tu asemuiesti respectarea unui contract semnat voluntar cu sclavia? :D E simplu: se poate declina contractul oricand.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

ionut72 scrie: Pentru ca asa s-a angajat prin contract! In care contract, semnat voluntar, scrie ca graficul de rambursare va suferi modificari in functie de cursul valutar! Peste care noapte, ca treaba se intampla acu 6 ani?
serios? ia uite aici
curs 22 decembrie 2014 - 3.712
curs 21 ianuarie 2015 - 4.505

mi se pare mie sau a luat-o razna in ultima luna mai mult decat in ultimii 6 ani? si mi se rupe ce-a semnat, orice contract poate fi incalcat sau contestat in tribunal sau printr-o lege! de unde si apelul la semnarea petitiei ! care e problema ta pana la urma? am inteles de la inceput, esti impotriva, pe motiv ca bancile o sa fie prejudiciate. altceva?

gabi1
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de gabi1 »

Scuza-ma, la ce ti-au trebuit 5500 de franci in 2007?
O masina occidentala ce altceva, i-a zii tu Costele. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

doncostel20
Puncte: 0

Mesaj de doncostel20 »

gabi1 scrie:
Scuza-ma, la ce ti-au trebuit 5500 de franci in 2007?
O masina occidentala ce altceva, i-a zi tu Costele. :wink:
Pe bune ca imi mai trebuia o dif.,mi-am luat o masina noua atunci!
Totusi nustiu ce o fi cu tipu asta,prea e frustat,sau lucreaza la banca :mrgreen: !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”