Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Nu exista lanseta parabolica destinata altui stil de pescuit decat la rapitor( spinning ).malavita scrie:intre o lanseta cu actiune parabolica si una semiparabolica care este mai indicata pt lanseuri mai lungi?care este diferenta dintre aceste actiuni?
Deci Century Fat Boy Slim este o lanseta pentru stiuca?gabi1 scrie:Nu exista lanseta parabolica destinata altui stil de pescuit decat la rapitor( spinning ).malavita scrie:intre o lanseta cu actiune parabolica si una semiparabolica care este mai indicata pt lanseuri mai lungi?care este diferenta dintre aceste actiuni?
Jack the Ripper scrie:Deci Century Fat Boy Slim este o lanseta pentru stiuca?gabi1 scrie:Nu exista lanseta parabolica destinata altui stil de pescuit decat la rapitor( spinning ).malavita scrie:intre o lanseta cu actiune parabolica si una semiparabolica care este mai indicata pt lanseuri mai lungi?care este diferenta dintre aceste actiuni?
malavita scrie:pe acest site arata actiunea ca fiind parabolica
http://magazinulpescarului.ro/lanseta-d ... .5lbs.html
Mai indicat ar fi sa alegi noul model Alivio DX http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 30348.html, are actiune moderata si rezerva sufienta pe talon pentru aruncari la distante mediimalavita scrie:intrebare lansete
salutare.ma puteti ajuta cu un sfat in privinta alegeri unei lansete de crap,de un an pescuiesc mai intensiv sin fiind incepator am cumparat 3 hakuyo advance 393 de 3.5 lbs ca sa trag pe ele.la bani pe care iam dat daca se rupeu sau crapau macar nu mi se rupe sufletul.acum vreau sa cumpar daiwa black widow de 3,60 si 2,75 ls sau shimano alivio bx specimen de 3,60 si 2,75 lbs.
care din ele este mai rigida si indicata?zic rigida ca nu prea imi plac cele moi care se curbeaza foarte mult.
pe hakuyo pescuiam cu plumb cu momitor de 35 iar cu nada cred ca ajungea la maxim 70-80gr,apoi a, trecut la monturi cu plumb pierdut si saculeti solubili.plumbul avea 80 de grame iar saculetul cred ca 10gr
acel 2,75 lbs este suficient pentru a lansa cu greutati de 90 -100g?este suficient si pentru a arunca cat de cat departe?departe pt mine cred ca este 100m,mai mult de ata nu cred ca am aruncat vreodata dar since sa fiu nici nu prea am pescuit la distante asa mari,preferam sa dau la 50-60 m zic eu
sau trebuie sa aleg o putere de aruncare mai mare?
multumesc