intrebare lansete incepator

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

malavita
Puncte: 0

Re: intrebare lansete incepator

Mesaj de malavita »

intre o lanseta cu actiune parabolica si una semiparabolica care este mai indicata pt lanseuri mai lungi?care este diferenta dintre aceste actiuni?
"V-am lasat saraci si prosti,v-am gasit si mai saraci si mai prosti"
Constantin Brancusi,sculptor roman.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

malavita scrie:intre o lanseta cu actiune parabolica si una semiparabolica care este mai indicata pt lanseuri mai lungi?care este diferenta dintre aceste actiuni?
Nu exista lanseta parabolica destinata altui stil de pescuit decat la rapitor( spinning ).
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Jack the Ripper

Mesaj de Jack the Ripper »

gabi1 scrie:
malavita scrie:intre o lanseta cu actiune parabolica si una semiparabolica care este mai indicata pt lanseuri mai lungi?care este diferenta dintre aceste actiuni?
Nu exista lanseta parabolica destinata altui stil de pescuit decat la rapitor( spinning ).
Deci Century Fat Boy Slim este o lanseta pentru stiuca?

malavita

Mesaj de malavita »

eu vorbesc dde lanseta de crap.am vazut asa ceva pe net,e drept nu am apucat sa probez

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Jack the Ripper scrie:
gabi1 scrie:
Deci Century Fat Boy Slim este o lanseta pentru stiuca?

Nu, doar ca, in ciuda traducerilor si descrierilor defectuoase de pe diverse site-uri, Century FBS este o lanseta semiparabolica. Nu exista (vorbim despre lansete moderne, produse in ulimii 15-20 de ani) lansete de crap parabolice (desi in limbajul comun s-a impamantenit eroarea asta). Lanseta parabolica se indoaie pe toata lungimea blancului de la cotor la varf. Nici o lanseta de crap nu face asta, toate se indoaie de undeva de deasupra mandrinei (si in aruncare si in dril).

Gabi are dreptate, o lanseta parabolica, intr-adevar, este una pentru "muscarit", de exemplu.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@malavita

la subiect: asa cum ti-a spus si Allen, lansetele pe care le ai tu acum sunt mai indicate pentru distanta decat cele 2 la care te-ai gandit. Pentru distanta conteaza in primul rand actiunea lansetei, care e ceva diferit de TC-ul lansetei.

Mai clar, o lanseta cu TC de 3lbs sa zicem, dar cu actiune 7Semirapida/rapida, poti arunca mai departe (doar ca nu aceeasi greutate in conditii de siguranta) decat cu una de 3,5 cu actiune mai moale, semiparabolica. (bine, nici asta nu e batut in cuie, depinde de la caz la caz, in functie de tehnica si daca poti sau nu s-o incarci).

malavita

Mesaj de malavita »

pe acest site arata actiunea ca fiind parabolica
http://magazinulpescarului.ro/lanseta-d ... .5lbs.html

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

malavita scrie:pe acest site arata actiunea ca fiind parabolica
http://magazinulpescarului.ro/lanseta-d ... .5lbs.html

Am spus in primul comentariu "in ciuda traducerilor si descrierilor defectuoase de pe diverse site-uri" si a faptului ca "eroarea s-a impamantenit in limbajul comun pescaresc".

Mugurel A.

Mesaj de Mugurel A. »

malavita scrie:intrebare lansete
salutare.ma puteti ajuta cu un sfat in privinta alegeri unei lansete de crap,de un an pescuiesc mai intensiv sin fiind incepator am cumparat 3 hakuyo advance 393 de 3.5 lbs ca sa trag pe ele.la bani pe care iam dat daca se rupeu sau crapau macar nu mi se rupe sufletul.acum vreau sa cumpar daiwa black widow de 3,60 si 2,75 ls sau shimano alivio bx specimen de 3,60 si 2,75 lbs.
care din ele este mai rigida si indicata?zic rigida ca nu prea imi plac cele moi care se curbeaza foarte mult.
pe hakuyo pescuiam cu plumb cu momitor de 35 iar cu nada cred ca ajungea la maxim 70-80gr,apoi a, trecut la monturi cu plumb pierdut si saculeti solubili.plumbul avea 80 de grame iar saculetul cred ca 10gr
acel 2,75 lbs este suficient pentru a lansa cu greutati de 90 -100g?este suficient si pentru a arunca cat de cat departe?departe pt mine cred ca este 100m,mai mult de ata nu cred ca am aruncat vreodata dar since sa fiu nici nu prea am pescuit la distante asa mari,preferam sa dau la 50-60 m zic eu
sau trebuie sa aleg o putere de aruncare mai mare?
multumesc
Mai indicat ar fi sa alegi noul model Alivio DX http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 30348.html, are actiune moderata si rezerva sufienta pe talon pentru aruncari la distante medii

malavita

Mesaj de malavita »

k,merci de sfat,imi poti spune care este diferenta intre cx si dx?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”