Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Faptul ca iti intretii singur mulinetele este un lucru de apreciat pentru care nu pot decit sa te felicit ! Mi-ar place insa ca si informatiile pe care le dai sa fie corecte , in special cele referitoare la timpul aferent in cazul unei intretineri corecte , care inseamna sa desfaci TOATE piesele , sa le cureti , sa le gresezi si mai ales sa le montezi corect inapoi . Cele 2 modele prezentate de tine , asa cum reiese si din schema lor , au peste 100 de asfel de piese . La un calcul foarte simplu tie ti-a luat intre 30 si 60 de secunde pentru fiecare piesa la care ai efectuat 3 operatiuni ! Am avut cele doua modele la intretinere si mie mi-a luat 5 ore una si nu sint incepator . Daca tie iti ia 45 minute nu pot decit sa te felicit inca o data insa asa poate ma intelegi si pe mine de ce cer peste 50 lei \ buc in conditiile in care 3 lei ma costa doar curentul consumat in cele 5 ore de munca !mircione scrie:pai asa cum am mai spus nu are cum sa-ti dea asa mult.....50lei/buc ...si este gata in 45 min....si asta ca sunt incepator....si sunt si la a 4-a mulineta pe care o desfac....adica cu 50 lei iei si materiale pentru toate 4 mulinete ...si o cutie de bere buna....Dan Mitranescu scrie:Daca o mai ungi o data si iei in calcul manopera si vaselina, poti sa-ti cumperi una noua de banii aia .![]()
Daca pui si riscurile, puteai sa ti-o iei de acum.![]()
P.S. Fara cel putin 50 lei/ buc. nu cred ca se baga cineva sa faca ce ai facut tu. Felicitari pentru pricepere.
Multumesc
scuza-ma ca-ti spun dar daca iti ia 5 ore/buc ....mai bine te lasi frate de meserie...si esti si profi........acum poate am exagerat 45min poate 1 ora poate 1 ora jumate, dar sincer......o sa incerc sa ma cronometrez maine la ultima okuma...si de ce nu sa fac un filmulet desi nu am trepied.....DAR 5 ORE ?????? o mulineta MAMAAAArigman scrie:Faptul ca iti intretii singur mulinetele este un lucru de apreciat pentru care nu pot decit sa te felicit ! Mi-ar place insa ca si informatiile pe care le dai sa fie corecte , in special cele referitoare la timpul aferent in cazul unei intretineri corecte , care inseamna sa desfaci TOATE piesele , sa le cureti , sa le gresezi si mai ales sa le montezi corect inapoi . Cele 2 modele prezentate de tine , asa cum reiese si din schema lor , au peste 100 de asfel de piese . La un calcul foarte simplu tie ti-a luat intre 30 si 60 de secunde pentru fiecare piesa la care ai efectuat 3 operatiuni ! Am avut cele doua modele la intretinere si mie mi-a luat 5 ore una si nu sint incepator . Daca tie iti ia 45 minute nu pot decit sa te felicit inca o data insa asa poate ma intelegi si pe mine de ce cer peste 50 lei \ buc in conditiile in care 3 lei ma costa doar curentul consumat in cele 5 ore de munca !mircione scrie:pai asa cum am mai spus nu are cum sa-ti dea asa mult.....50lei/buc ...si este gata in 45 min....si asta ca sunt incepator....si sunt si la a 4-a mulineta pe care o desfac....adica cu 50 lei iei si materiale pentru toate 4 mulinete ...si o cutie de bere buna....Dan Mitranescu scrie:Daca o mai ungi o data si iei in calcul manopera si vaselina, poti sa-ti cumperi una noua de banii aia .![]()
Daca pui si riscurile, puteai sa ti-o iei de acum.![]()
P.S. Fara cel putin 50 lei/ buc. nu cred ca se baga cineva sa faca ce ai facut tu. Felicitari pentru pricepere.
Multumesc
Nu vreu sa ma intelegi gresit . Sint foarte interesat de orice metoda prin care timpul aferent poate fi scurtat si implicit costurile . Te rog daca poti sa-mi trimiti un link cu un astfel de aparat . Problema insa nu este doar demontarea si curatarea pieselor ci mai ales montarea lor . Stiu ca de pe margine pare intotdeuna mai simplu insa ca sa ma intelegi te invit sa demontezi in totalitate un BBLC (fara sa- l cureti ) , in special Worm shaft-ul si dupa care sa-l montezi la loc corect . Nu ma consider un profesionist insa invit pe oricine sa faca acest lucru si eu doar cronometrez . Nu incerc sa discreditez pe nimeni . Veau doar ca lucrurile sa fie prezentate corect .bogdan5 scrie:Chiar daca fiecare piesa este spalata manual, inclusiv demontat/montat/gresat nu vad cum ar dura 300minute.
Cand prestezi asemenea servicii nu costa mare lucru un aparat de curatat cu ultrasunete care chiar curata perfect, un feon ptr uscat instant si pariez ca toata operatia nu dureaza mai mult de 1h.
Este foarte corect ceea ce spui . Daca doar desfaci capacul si cureti cu ajutorul unui spay sau pensule piesele , le gresezi si pui capacul la loc , nu are cum sa dureze mai mult de 1 ora . Ceea ce fac eu este insa total diferit iar montarea celor peste 100 de piese corect cere foarte mult timp si atentie mai ales daca desfaci acel model pentru prima oara . Trebuie sa consulti schema mulinetei si sa intelegi rolul fiecarei piese pentru a nu le monta gresit . Este suficient sa montezi o piesa invers si totul devine inutil .gabize scrie:Contează mult meticulozitatea. Dacă desfaci ABSOLUT TOT, cureţi, reansamblezi şi gresezi, eventual verifici jocuri, mai pui o bucşă... te duci cu timpul la ore.
Dacă faci ca mine (bine, mulinetele mele, din păcate, nu prea-s muncite şi nici cu valoare materială), adică desfaci capacul, cureţi vaselina veche cum şi câtă poţi, cu puţin mai mult efort în zona în care s-a înegrit, pui apoi altă vaselină şi închizi... mai pui două-trei picături de ulei-vaselină pe la galeţi, pickup etc. şi gata, sigur ieşi sub o oră.
nu mai am banax.....mai am okuma doar ramasa la curatat...imi pare rau ...cu banaxul am inceput....rigman scrie:Astept cu nerabdare filmuletul cu Banax-ul desfacut in TOTALITATE , CURATAT , GRESAT, MONTAT .
eu la okuma desfac totul...le arunc intr-o sticla taiata in care am benzina.....curat corpul mulinetei...pe urma incep cu rulmentii...si toate cele....cu periuta de dinti...sper sa pot face filmuletul maine....SPERrigman scrie:Este foarte corect ceea ce spui . Daca doar desfaci capacul si cureti cu ajutorul unui spay sau pensule piesele , le gresezi si pui capacul la loc , nu are cum sa dureze mai mult de 1 ora . Ceea ce fac eu este insa total diferit iar montarea celor peste 100 de piese corect cere foarte mult timp si atentie mai ales daca desfaci acel model pentru prima oara . Trebuie sa consulti schema mulinetei si sa intelegi rolul fiecarei piese pentru a nu le monta gresit . Este suficient sa montezi o piesa invers si totul devine inutil .gabize scrie:Contează mult meticulozitatea. Dacă desfaci ABSOLUT TOT, cureţi, reansamblezi şi gresezi, eventual verifici jocuri, mai pui o bucşă... te duci cu timpul la ore.
Dacă faci ca mine (bine, mulinetele mele, din păcate, nu prea-s muncite şi nici cu valoare materială), adică desfaci capacul, cureţi vaselina veche cum şi câtă poţi, cu puţin mai mult efort în zona în care s-a înegrit, pui apoi altă vaselină şi închizi... mai pui două-trei picături de ulei-vaselină pe la galeţi, pickup etc. şi gata, sigur ieşi sub o oră.