Pai eu pe tema cui glumesc.ionut72 scrie:]) Spitul in sus la aruncare n-are nici o treaba cu tehnica, ci doar cu confortul pescarului in pozitia respectiva! Iar pendularea corpului din spate in fata e mult mai lejera si usor de executat cu laba piciorului ridicata. Cine nu crede are 30 de secunde sa incerce pozitia respectiva in ambele variante. Dupa care sa vina sa ne spuna ce si cum.
De urmarit: min 3:35, 5:15, 9:46, 11:06, 12:20
E foarte adevarat ca sunt si dintre cei care arunca cu laba piciorului din fata lipita de pamant. Dar, repet, asta tine de lejeritatea si confortul pozitiei si nu neaparat de tehnica aruncarii.
Cat despre "tamburii plini de fir", a se vedea cum e incarcata mulineta lui Nicu Dinescu: min 14:55. Fix ca ai lui Hutchinson!

Totusi incearca sa observi cum arunca Nicu Dinescu ( a castigat in 2014) , Iohann ( a castigat in 2012 cu o mulineta cu tamburul avand firul mai jos cu cel putin 3 mm ) , Cristi Mihalcea ( acastigat in 2013 la noi si toate categoriile din Bulgaria. Imi pare rau ca nu a putut participa in 2015 ) , cum arunca Lucian Vaduva ( actualul record national cu 2013m ) .
Au trecut si ei prin faza cu "martorii lui Hutchinson"

Cu incarcarea tamburului nu insist, pentru ca imi aduce putintele avantaje comerciale. Fire incurcate, rupte , ..., creste vanzarea.

Cine vrea sa inteleaga si are puterea sa nu ia lucrurile de-a gata , trebuie sa aiba un avantaj, nu este asa ?