Varful carligelor de crap - exasperant!

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

zander
Puncte: 0

Re: Varful carligelor de crap - exasperant!

Mesaj de zander »

Cred ca toata lumea s-a batut mai devreme sau ma tarziu de partea nasoala cu indoirea varfului la carlige (am incercat majoritatea carligelor de la marii producatori) . Dar din puntul meu de vedere cred ca nu are rost sa ne zgarcim chiar la carlige care sunt in comparatie cu celalalte accesorii de pescuit cele mai ieftine , ca sa nu mai vorbesc de nada . Asa ca daca la o partida(in conditii de pescuit mai greu) arunci 20 de carlige care costa 30 -40 lei nu mai conteaza in raport cu celalate cheltuieli cum ar fi bilele care pot ajunga si la peste 500 ron .... deci ?

the mover

Mesaj de the mover »

Si eu ca toata lumea m-am lovit de aceasta problema.
De anul trecut insa am gasit(dupa parerea mea) cel mai bun varf. Japonezi nu se desmint,
FUDO,POT SPUNE FARA REZERVE ESTE ACUL CU VARFUL CEL MAI BUN
Nu am mai schimbat acul in concursuri din cauza varfului,ci din cauza uzuri rig-ului,
Basca sunt foarte bine la pret
Dan Stoica
CLUBUL GREEN LAKE
4Carphttp://www.crapmania.ro/forum/marele-bazar-f8/ ... 25664.html
Dacă vrei să ştii cine este un om, dă-i o funcţie de conducere.

Levi

Mesaj de Levi »

Este bataie de joc sa cumperi un pachet de carlige la 20-25 lei, si dupa ce testezi varful lor pe ungii iti dai seama ca nu se prind, ci aluneca pe suprafata unghiilor. Apoi iti iei ascutitor si mai petreci cateva minute bune la ascutirea unui singur carlig.
Iti ia cel putin 4-5 minute sa ascutesti un carlig cum trebuie. Mai mult, pana ce iti perfectionezi procesul de ascutire, strici cam 50 de carlige (stiu de la un crapist cu renume).

Credeti sau nu, in vest exista deja firme, care si-au axat activitatea pe ascutirea carligelor de fabrica!!!

Recent mi-am luat un pachet de carlige teflonate si varful fiecaruia se aluneca pe suprafata unghiilor.
Consider ca nu este o asteptare exagerata ca varful unui carlig nou sa fie ascutit perfect. Bineinteles ca este un accesoriu consumabil, dar daca-l scoti din pachetul de 25 de lei macar sa-l poti folosi instant.

Ceea ce am mai observat este ca varful carligelor teflonate este varza...aproape la toate...insa celor fara teflon, de ex. Gardner Mugga, cateva carlige de la Tandem Baits (Executor), Mika Verona sunt de calitate, mai ales cu mugga nu am avut probleme.

In fine, monturile pe care le folosim inca nu sunt atat de eficace cat ne-am dori. Oare cati pesti o sa pierdem fara sa avem cea mai mica trasatura, bazandu-ne pe ascutirea de fabrica?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Levi, ti-as face cadou un plic de ace Slim,Thinners, Force , chiar si Fudo ca zice bine Dan Stoica( sunt un pic mai scumpe :D ) ,dar nu stiu cum sa fac sa nu existe suspiciunea ca il aleg. :)
Si sa studiezi care este diferenta intre cele de 10 lei si cele de peste 20 lei, pe care dupa cum se vede, le-ai studiat destul de bine.
Daca ai vreo varianta in sensul asta, te rog sa-mi spui.

Levi

Mesaj de Levi »

Pana la debut se sezon sigur ca o sa arunc o privire si la Fudo. Sa nu tragi concluzia gresit, nu am probleme cu carligele mai ieftine, insa am avut, degeaba, asteptari se pare prea mari de la modelele scumpe. Iti las adrea pe mp ptr cadoul oferit :wink:
Poate imi lasi si niste linkuri cu modele pe care le folosesti cu succes.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Levi scrie:Pana la debut se sezon sigur ca o sa arunc o privire si la Fudo. Sa nu tragi concluzia gresit, nu am probleme cu carligele mai ieftine, insa am avut, degeaba, asteptari se pare prea mari de la modelele scumpe. Iti las adrea pe mp ptr cadoul oferit :wink:
Poate imi lasi si niste linkuri cu modele pe care le folosesti cu succes.
--------

Fudo model ISER -TF cod 3007 -sunt si teflonate si neteflonate dar am folosit numai teflonate
numarul 1/0 care este de fapt un 4 ca marime
numarul 1 care este de fapt un 6 ca marime
numarul 2 care este de fapt un 8 ca marime

Le-am testat in multe concursuri si acum noi cumparam numai aceste carlige ieftine si bune :wink:
le au si la total fishing parca 5,5 lei plicul
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Completez eu Iulica :
( ca plicul ...e plic ... :) )

Fudo model ISER -TF cod 3007
numarul 4/0 care este de fapt un 1 ca marime - 4 ace / 5,5 lei - 1,4 lei/ buc.
numarul 2/0 care este de fapt un 2 ca marime - 6 ace / 5,5 lei - 0,9 lei / buc.
numarul 1/0 care este de fapt un 4 ca marime - 7 ace / 5,5 lei - 0,8 lei / buc.
numarul 1 care este de fapt un 6 ca marime - de aici nu ma mai intereseaza ca nu sunt in cautare de caras. :)
numarul 2 care este de fapt un 8 ca marime

Sasame Thinners F-505 nr.1 care este de fapt nr.1 :) 10 ace / 8 lei - 0,8 lei/ buc.
Sasame Thinners F-505 nr.2 care este de fapt nr.2 :) 11 ace / 8 lei - 0,7 lei/ buc.
Sasame Thinners F-505 nr.4 care este de fapt nr.4 :) 13 ace / 8 lei - 0,6 lei/ buc.

Hakuyo Slim Nr.1 care este de fapt nr.1 :) 11buc./ 9 lei - 0,8 lei/ buc.
Hakuyo Slim Nr.2 care este de fapt nr.2 :) 12buc./ 9 lei - 0,7 lei/ buc.
Hakuyo Slim Nr.4 care este de fapt nr.4 :) 14buc./ 9 lei - 0,6 lei/ buc.
uite si reclama :
http://danmitranescu.ro/61_265/ACE-HAKUYO.php

Daca amestecam cate un plic de aceeasi marime ( reala ) din astea si stie cineva sa le puna la loc, eu le mananc ( numai pe buza de jos, ca special pentru asta sunt facute :D ) si restul stocului il fac cadou.
Daca este sa pariez ca sunt facute in aceeasi fabrica, pun totul ca da. Sunt identice la microscop.

Si stiu de la Hakuyo : Otel din Germania , tehnologie si prelucrare Japonia, ambalare China . Mai bun nu se poate si nu exista, referitor la calitatea otelului.
Daca un ac este mai bun ca astea la dezdoire sau ii tine varful mai bine , singura varianta este sa fie mai gros.
"Mai gros" inseamna "mai scump" ( materialul este foarte scump in comparatie cu celelalte costuri de productie ) si mai putin peste . :wink: Asa ca le vad rostul celor mai groase ( ex. Hakuyo Force ) numai in situatii grele de fortare a monturilor. In rest, variantele subtiri sunt mai prinzatoare.

Hai sa zic ca eu pot parea subiectiv , dar cine ma prinde vreodata ca dau cu alte ace in afara de astea, ii dau tot echipamentul pe loc. :wink: Si daca nu erau bune , mai loveam noi atatea recorduri ( Moara , Tancabesti, Peris :wink: ). Nu ma laud , este numai un argument. :D
Si sunt foarte multi pescari de competitie care le folosesc. Nu cred ca la nivelul asta face cineva compromisuri pentru 10 lei.

tavi83

Mesaj de tavi83 »

Dane alte modele gen ,,kurv shank" nu aduci ?
Chertes Octavian < C&R >

cata_cluj

Mesaj de cata_cluj »

numarul 4/0 care este de fapt un 1 ca marime - 4 ace / 5,5 lei - 1,4 lei/ buc. sunt de fapt 5 buc
numarul 2/0 care este de fapt un 2 ca marime - 6 ace / 5,5 lei - 0,9 lei / buc. sunt de fapt 8 buc
numarul 1/0 care este de fapt un 4 ca marime - 7 ace / 5,5 lei - 0,8 lei / buc. sunt de fapt 9 buc

asa ca domnul dan mai faceti o data calculul

the mover

Mesaj de the mover »

cata_cluj scrie:numarul 4/0 care este de fapt un 1 ca marime - 4 ace / 5,5 lei - 1,4 lei/ buc. sunt de fapt 5 buc
numarul 2/0 care este de fapt un 2 ca marime - 6 ace / 5,5 lei - 0,9 lei / buc. sunt de fapt 8 buc
numarul 1/0 care este de fapt un 4 ca marime - 7 ace / 5,5 lei - 0,8 lei / buc. sunt de fapt 9 buc

asa ca domnul dan mai faceti o data calculul
confirm nr de buc la plic de mai sus si adaug
nr-1 comparat cu white gape de la korda este nr 4 -10 buc la plic
nr-2 comparat white gape de la korda este nr 6- 11 buc la plic
ma simt dator ,eu am deschis discutia cu FUDO,pana sa descopar fudo ,(anul trecut imediat dupa cn), am pescuit cu sasame ,(care sunt si ele foarte bune).
Dupa ce am pescuit cu fudo .......(,le-am preferat eu personal),si nu din cauza pretului,diferenta fiind foarte mica,pentru calitatea net superioara.(ma repet ,dupa parerea mea si a catorva din club,Gl)
Ultima oară modificat Mar Feb 10, 2015 20:29 de către the mover, modificat 1 dată în total.
Dan Stoica
CLUBUL GREEN LAKE
4Carphttp://www.crapmania.ro/forum/marele-bazar-f8/ ... 25664.html
Dacă vrei să ştii cine este un om, dă-i o funcţie de conducere.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”