Mulineta Caperlan Adonis 7000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
mihai turiac
Puncte: 0

Re: Mulineta Caperlan Adonis 7000

Mesaj de mihai turiac »

Neamtul scrie:
mihai turiac scrie:Axeonul este mulineta nu pistol cu apa cum este caperlanul si peleu :))
Intamplator am avut PL-uri si am si Axeon AXS si nu pot sa spun ca PL-urile sunt pistol cu apa pe langa Axeon. :?
Repet este strict parerea mea, nu am ce face nu mi plac :)
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

mihai turiac scrie:
Neamtul scrie:
mihai turiac scrie:Axeonul este mulineta nu pistol cu apa cum este caperlanul si peleu :))
Intamplator am avut PL-uri si am si Axeon AXS si nu pot sa spun ca PL-urile sunt pistol cu apa pe langa Axeon. :?
Repet este strict parerea mea, nu am ce face nu mi plac :)
Furnica,
una e sa nu-ti placa si alta sa emiti judecati de valoare. Daca te rezumai sa spui doar ca nu-ti plac si atat era ok. Intelegi?
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

mrs

Mesaj de mrs »

Am avut pl cumparate de noi, nu am avut ce sa le reprosez... chiar imi pare rau ca le-am vandut.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

mrs scrie:Am avut pl cumparate de noi, nu am avut ce sa le reprosez... chiar imi pare rau ca le-am vandut.

Si eu am avut PL. NIci mie nu mi-au placut de nici o culoare. Infasurau firul prost, recuperau putin, dupa 1 sezon se umpleau de jocuri din toti rarunchii, nici nu mai caraiau...
Le-am dat si mi-am luat Banax Helicon pe care le-am folosit 1 sezon. Si acum imi pare rau ca le-am dat... sunt net superioare PLurilor.
Critic echilibrat

mrs

Mesaj de mrs »

osc1or scrie:
mrs scrie:Am avut pl cumparate de noi, nu am avut ce sa le reprosez... chiar imi pare rau ca le-am vandut.

Si eu am avut PL. NIci mie nu mi-au placut de nici o culoare. Infasurau firul prost, recuperau putin, dupa 1 sezon se umpleau de jocuri din toti rarunchii, nici nu mai caraiau...
Le-am dat si mi-am luat Banax Helicon pe care le-am folosit 1 sezon. Si acum imi pare rau ca le-am dat... sunt net superioare PLurilor.
Fiecare cu parerea lui... :mrgreen:

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Problema unora este ca au obiceiul de a echivala parerile/experientele personale cu adevarul absolut.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Am avut si eu un set de Okuma PL, si-au facut treaba foarte bine mult timp, si din cate stiu au acelasi raport de recuperare (4.5:1) cu BBLC XTA (4.6:1) de care nu s-a plans nimeni, iar problema cu "caraitul" o discutau baietii intr-un topic alaturat, la noile modele Shimano, asta nu o face o mulineta "proasta", poate daca era mai ingrijita, nu mai capata jocuri.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Neamtul scrie:
Pai hai sa spunem totusi ca sunt mulinete diferite, ca si concept sunt facute ptr. stiluri de pescuit diferite. Axeon provine din surfcasting iar Powerliner a fost prima mulineta de la Okuma facuta ptr. pescuitul la crap practicat in Europa. Mai mult, la data lansarii Powerliner costa cat 60% din cat costa Axeon si nu avea nici un rival pe palierul ei (aproximaiv 200 ron). Cu toate ca in ultimii 3 ani nu prea le-am mai folosit, mulientele mele merg din 2007 cu singura problema, legata de clema uneia de la baitrunner. Dupa finalul de sezon, intre 2008-2012, cand le-am folosit serios, le-am curatat si gresat si n-am gasit probleme la ele. Cand am vazut in magazin modelul cu maner negru, am constat ca mulineta prezenta anumite mici probleme la finisajul tamburului si la sistemul de franare (lucra in hopuri). Am crezut ca e un caz izolat dar ulterior am vazut pe balta alte 2 mulinete cu acelaesi probleme. Cu toate astea, daca o reglezi cum trebuie, o cureti si o folosesti normal, e o mulineta care duce, dovada faptul ca dupa 8 ani modelul asta e inca pe piata. Probabil e cam la captul existentei, ptr. ca acum costa mai mult decat la lansare, iar din punct de vedere tehnic e depasita de alte modele mai noi, cu pret asemanator.
p.s.
Primul model de Powerliner care a intrat in Romania, a fost oferit de Arrow ca premiu la un concurs si a ajuns la mine in 2007... are cea mai mare recuperare dintre modelele cu tambur de 60, raportul ei fiind de 5.8/1, nu are jocuri in angrenaj, nu are jocuri in manivela, frana merge brici ... o sa va anunt cand se strica ! :D
p.s.2
Mulineta de scandal, pe stilul "tractor", cea mai abuzata de la Okuma, este/a fost Oryx 65 ! :wink:
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

Am cativa prieteni care nu ar renunta la pl in veci cu toate ca au posibilitatea financiara de a cumpara o mulineta mai buna/scumpa
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

alichivu

Mesaj de alichivu »

Mai Furnica nu zic ca okuma pl ar fi una dintre cele mai bune mulinete, dar crede-ma cand iti spun ca frate tu chiar ai luato pe aratura bre ai scapat ca vaca in porumb faci nisfte afirmati despre o mulineta care soc si groaza chiar imi plac si le-am folosit vreo trei ani intensiv fara nici un pic de urme de uzura pot spune asta ca fost posesor al acestor mulinete si nu numai ,dintre toate mulinetele gresate si desfacute de mine este printre cele mai solide mulinete pe pinioane interioare si mai solida ca pl pe pinioane ar fi din ce am vazut eu pana acum parerea mea daiwa infiniti si bblc
In rest toate sunt o apa si un pamant adica zamac si aluminiu la greu .Daca vrea cineva sa ma ajute sa postez mai multe poze ale diverselor mulinete gresate de mine i le pot trimite pe mail nu prea ma descurc sa le micsorez multumesc.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”