Neamtul scrie:mihai turiac scrie:Axeonul este mulineta nu pistol cu apa cum este caperlanul si peleu

)
Intamplator am avut PL-uri si am si Axeon AXS si nu pot sa spun ca PL-urile sunt pistol cu apa pe langa Axeon.

Pai hai sa spunem totusi ca sunt mulinete diferite, ca si concept sunt facute ptr. stiluri de pescuit diferite. Axeon provine din surfcasting iar Powerliner a fost prima mulineta de la Okuma facuta ptr. pescuitul la crap practicat in Europa. Mai mult, la data lansarii Powerliner costa cat 60% din cat costa Axeon si nu avea nici un rival pe palierul ei (aproximaiv 200 ron). Cu toate ca in ultimii 3 ani nu prea le-am mai folosit, mulientele mele merg din 2007 cu singura problema, legata de clema uneia de la baitrunner. Dupa finalul de sezon, intre 2008-2012, cand le-am folosit serios, le-am curatat si gresat si n-am gasit probleme la ele. Cand am vazut in magazin modelul cu maner negru, am constat ca mulineta prezenta anumite mici probleme la finisajul tamburului si la sistemul de franare (lucra in hopuri). Am crezut ca e un caz izolat dar ulterior am vazut pe balta alte 2 mulinete cu acelaesi probleme. Cu toate astea, daca o reglezi cum trebuie, o cureti si o folosesti normal, e o mulineta care duce, dovada faptul ca dupa 8 ani modelul asta e inca pe piata. Probabil e cam la captul existentei, ptr. ca acum costa mai mult decat la lansare, iar din punct de vedere tehnic e depasita de alte modele mai noi, cu pret asemanator.
p.s.
Primul model de Powerliner care a intrat in Romania, a fost oferit de Arrow ca premiu la un concurs si a ajuns la mine in 2007... are cea mai mare recuperare dintre modelele cu tambur de 60, raportul ei fiind de 5.8/1, nu are jocuri in angrenaj, nu are jocuri in manivela, frana merge brici ... o sa va anunt cand se strica !
p.s.2
Mulineta de scandal, pe stilul "tractor", cea mai abuzata de la Okuma, este/a fost Oryx 65 !