Discutii concurs casting

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: HAKUYO CASTING CUP 2015 - regulament final

Mesaj de Dan Mitranescu »

Am mare rugaminte la un moderator sa mute toate aceste discutii intr-un topic separat.
Vreau sa pun si eu clasamentul, poze , filmulete . (Inca nu le am, dar imi fac loc. :D )
Nu vreau sa se piarda printre cuvinte. :)

silviu_florescu

Mesaj de silviu_florescu »

La fel a fost probabil la inceput si cu "particularii" referitor la aruncarea de peste cap. Pana i-au prins gustul.
Eu iti mai dau un exemplu cunoscut care da de jos cand vrea distanta. Pate Florin de la Green lake.
De cand i-am aratat-o, o tot exerseaza.
Sunt sigur ca mai sunt multi care o folosesc dar nu-i stim noi. In special in vest. Ei sunt mai receptivi si mai informati. Europa e mai aproape de ei :)

Aia cu intratul in apa pana la buric e ... no comment :)
Dar si acolo poti da mai mult decat el. Poate sa intre 100m in apa, daca arunca 50m cu lanseta, tot degeaba.

Eu spun ca nu ar trebui sa ne speriem de genul asta de aruncare si sa evoluam. Avem regulamentul in mana si ne batem cu ei daca e ceva.
Francejii e prosti, bre. Sa nu fim si noi :))

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:
Legat de aruncarea de pe pamant, chiar trebuie lamurita problema la nivel de CN. Asa pentru cultura noastra, trebuie stiut.
Precedentul din Franta 2009 a exemplificat regula. Nu au fost numai arbitrii implicati in dezbatere, chiar si managerii tarilor au participat la discutie, plus delegatul CIPS FIPS. Inteleg ca Barbu trebuia sa se ia pe regulament cu toti ? :D
Poane ne lamureste cineva dintre cei care au mai fost ulterior la CM-uri , cum sta treaba.
Cum arunca Barbu ?...unde avea pozitionat plumbul, in plan orizontal, fata de varful lansetei ?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Sionut

Mesaj de Sionut »

Dan Mitranescu scrie: Legat de aruncarea de pe pamant, chiar trebuie lamurita problema la nivel de CN. Asa pentru cultura noastra, trebuie stiut.
Precedentul din Franta 2009 a exemplificat regula. Nu au fost numai arbitrii implicati in dezbatere, chiar si managerii tarilor au participat la discutie, plus delegatul CIPS FIPS. Inteleg ca Barbu trebuia sa se ia pe regulament cu toti ? :D
Poane ne lamureste cineva dintre cei care au mai fost ulterior la CM-uri , cum sta treaba.
Sigur regulamentul din 2009 interzicea doar aruncarile laterale, cum zicea Silviu. Deci aruncarea de pe pamant facuta peste cap, nu era neregulamentara. Nu stiu sa se fi schimbat ceva, nu am gasit ultima varianta a regulamentului CIPS; poate stie cineva un link cu versiunea in vigoare.
CS APS

Dan Mitranescu
Veteran

Sionut scrie:
Dan Mitranescu scrie: Legat de aruncarea de pe pamant, chiar trebuie lamurita problema la nivel de CN. Asa pentru cultura noastra, trebuie stiut.
Sigur regulamentul din 2009 interzicea doar aruncarile laterale, cum zicea Silviu. Deci aruncarea de pe pamant facuta peste cap, nu era neregulamentara. Nu stiu sa se fi schimbat ceva, nu am gasit ultima varianta a regulamentului CIPS; poate stie cineva un link cu versiunea in vigoare.
Nu a avut voie nici pe farfurie sa puna plumbul si farfuria tinuta in aer. :)
Trebuie aflat un raspuns oficial de la CIPS.

P.S. nu are nicio legatura cu castingul. Ala insist sa il fac fara aruncare de pe pamant, pentru ca asa ma simt eu mai bazat. :D

Sionut

Mesaj de Sionut »

Dan Mitranescu scrie:

P.S. nu are nicio legatura cu castingul. Ala insist sa il fac fara aruncare de pe pamant, pentru ca asa ma simt eu mai bazat. :D
nu ar fi o mare surpriza ca acei arbitrii sa nu cunoasca regulamentul :D
CS APS

Dan Mitranescu
Veteran

Sionut scrie:
Dan Mitranescu scrie:

nu ar fi o mare surpriza ca acei arbitrii sa nu cunoasca regulamentul :D
Nu au fost numai arbitrii. Crezi ca se lasa Barbu asa usor ? :D

silviu_florescu

Re: Discutii concurs casting

Mesaj de silviu_florescu »

Daca plumbul pleca in lateral, era normal sa fie interzis. Chiar si din farfurie.
Poate intra Marius si ne relateaza. Sau cine a mai fost pe acolo..

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

silviu_florescu scrie:Daca plumbul pleca in lateral, era normal sa fie interzis. Chiar si din farfurie.
Poate intra Marius si ne relateaza. Sau cine a mai fost pe acolo..
Probabil au considerat ca plumbul pleaca in prima faza in spate, urmarind traiectoria varfului lansetei.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Barbu da cu plumbul din apropierea calcaiului piciorului de sprijin :wink:
traiectoria este dreapta peste cap, nu in lateral, dar plumbul initial o ia spre spate, apoi incarca batul la maxim.
asta nu stiu cat de legal este...
aruncarea e mai lunga, e liniara, arcul de cerc este descris complet dar cred ca trebuie sa cunosti PERFECT procedura ca altfel CRED ca rupi batul sau degetul :)
catch&release

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”