Expozitii pescuit din Bucuresti si din tara in 2015

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

nit_matias
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Expozitii pescuit din Bucuresti si din tara in 2015

Mesaj de nit_matias »

Intr-adevar extrem de slab targul dar tot am gasit o super geanta la super pret, am plecat multumit pt asta de acolo.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

la ce stand ai gasit geanta ?

la Relax fishing au niste haine la pret mic ...
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

cornel butnaru

Mesaj de cornel butnaru »

Cum a fost acest ''Expoaventuri...'' la prima editie in 2007 , si ce a ajuns acum...
Eveniventul a scazut an de an , mai ales dupa ce organizatorii au renuntat sa-l mai tina la Romexpo .
Expozanti mai putini , marfa mai putina , noutatile , si mai putine , mai ales la crap..., normal , si vizitatori tot mai putini...Organizatorii or fi multumiti ?... Poate , din moment ce pot tine biletul de intrare la 10 lei , si asta din 2009 ...
Apropo de biletul de intrare : la HorgaszShow Budapesta , de acu' 2 saptamani , organizat de F&H , pentru adulti a fost de 2000 ft., adica cca. 29 lei la cursul BNR ! (pt studenti/pensionari , cca. 21 lei) Dar , ala Expo de pescuit , nu ce avem noi aici...un iarmaroc...Ar putea cineva sa organizeze ceva similar ? Poate ca da , dar la un bilet de intrare de 30 de lei , cati mai intra , macar sa caste gura ?
Priviti , e altceva...http://horgaszkiallitas.hu/ro/galeria/

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Pacat de notiunea de Expozitie, cand vad ce balci a ajuns ! Ma uimeste faptul ca "dezvoltarea" evenimentului e invers proportioanala cu dezvoltarea pescuitului sportiv ! In mod normal, cheltuielile de organizarea ar trebui sa fie cam la fel in fiecare an si singura variabila ramane numarul de expozanti. Daca acestia se imputineaza, chiria platita de ei ptr. spatiului alocat in cadrul expozitiei creste, ca sa acopere cheltuielile (si profitul) organizatorului. Sunt curios cati dintre expozanti ies pe plus si sunt multumiti de genul asta de talcioc la care participa?! ...la fel si pescarii ce vin la targ, cati sunt multumiti si revin si in anul urmator ? Din nou, pacat ... suntem departe de a avea o expozitie pe masura nevoilor !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Eu unul clar nu am fost multumit de cei 10 lei dati pe bilet, dar din anumite puncte de vedere, sunt multumit ca mi-am cumparat ceva de calitate si am putut face comparatii pe loc si nu a trebuit sa bat bucurestiul in 2. A ajuns un fel de talcioc, pentru ca s-a permis lucrul asta. Se anuntase la un moment dat un targ la Pantelimon, s-a facut si reclama la TV si cand am fost in ziua cu pricina, nici 3 masini nu erau in parcare, asa ca astia sunt comerciantii la noi si astia sunt clientii. Cu siguranta magazinele au invatat sa pretuiasca toti clientii care le trec pragul.
Niteanu Matei

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

Domnilor, voi priviti lucrurile din punctul de vedere al pescarilor informati care au nevoi diferite fata de restul.
Ganditi-va ca suntem o comunitate de cateva sute de oameni, peste 80% din vizitatorii targurilor sunt pescari care nu au auzit de crapmania sau alte forumuri de specialitate asta ca sa nu vorbesc despre brand-uri de renume.
Comparatiile cu ce se intampla pe afara nu au niciun sens pentru ca vorbim despre o alta educatie dpdv pescareasca.
Pescar de rând

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Serban scrie:Domnilor, voi priviti lucrurile din punctul de vedere al pescarilor informati care au nevoi diferite fata de restul.
Ganditi-va ca suntem o comunitate de cateva sute de oameni, peste 80% din vizitatorii targurilor sunt pescari care nu au auzit de crapmania sau alte forumuri de specialitate asta ca sa nu vorbesc despre brand-uri de renume.
Comparatiile cu ce se intampla pe afara nu au niciun sens pentru ca vorbim despre o alta educatie dpdv pescareasca.
E vorba de declinul expozitiei, nu de aspiratiile pescarilor mai pretentiosi. Fa o paralela intre editiile din 2007-2008 si cele din ultimii doi ani si-o sa vezi ca expozitia in loc sa creasca, devine tot mai mica, tot mai prost vazuta de pescari, de clientii carora ar trebui sa se adreseze ! Nu conteaza neaparat tipul de pescar pe care-l vizezi la acest tip de targ, conteaza sa-i multumesti cu ceeace le aduci in fata. Mi-e greu sa cred ca in Bucuresti, pescarii de tip sacosa, care-s inevitabili majoritari in tara asta, nu au de unde sa-si ia carlige sau fire si asteapta targul asta ca pe painea calda. Pe ei ii asteapta Dragonul Rosu si magazinele din coltul strazii ! Expozitia ar trebui sa aiba un alt target, sa atraga clientii care pot si vor sa compare scule, sa investeasca multi bani in nada, accesorii, echipament de orice tip, etc. Clienti care vor sa gasesaca nu un singur produs din cele 10 pe care le cauta, clienti care sa vrea sa puna mana pe 30-50 de lansete inainte de a alege una, la preturi care sa-l faca sa revina si la editia urmatoare....si tot asa, ar trebui gandita mult mai bine si pe un termen mai lung genul asta de expozitie-targ, nu doar pe alea 3-4 zile cat se incaseaza chiria si se taie bonuri de intrare !
George Iorga
Imagine

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Eu tind sa cred ca marea problema este lipsa totala a pestelui atat din apele salbatice cat si din cele private, exceptand in jur de 15 balti din toata tara care au ceva peste mare. Educatia nu iti adduce omul la pescuit sau la targ, cred mult mai mult intr-o dezvoltare a pescuitului atata timp cat exista obiectul principal si anume pestele. O alta problema este ca multi dintre cei care pescuiau inainte, nu isi mai permit efectiv sa o faca, datorita lipsei banilor. Cand am fost prima data la targ prin 2009 era lume ca la balamuc, acum te plimbai asa de lejer printre standuri de nu aveai treaba. Un lucru e clar, piata este intr-o scadere si asta este ceva ce se va intampla treptat, daca nu vor aparea balti ieftine si care sa iti permita sa pescuiesti la un pret decent.
Niteanu Matei

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

nit_matias scrie:..... Un lucru e clar, piata este intr-o scadere ....
Sunt de acord doar in parte cu ce spui. Legat de nivelul de trai, de posibilitatile financiare si de predispozitia romanului la a investi capital intr-un hobby al carui subiect (pestele) e pe cale de disparitie in apele naturale, e oarecum ok sa spunem ca in general piata e in scadere ... mai exact, parca ar baga lumea banii in altceva decat in pescuit, cat timp multi se duc la peste sa prinda ceva si se intorc cu punga goala ! Pe de alta parte, pescuitul sportiv a crescut mult in ultimii ani iar romanii, cand vine vorba de achizitii de echipament, au un ciclu care se repata dupa un interval de ani. Cand mai toti au dat de bani in sezonul de credite, si-au luat tot ce a fost mai scump din echipamentul detinut(lansete, mulinete, senzori, suporti, barci, corturi, paturi, umbrele, scaune, genti, etc). Pescarii obisnuiti tin sculele de pescuit pana crapa, nu le fac update precum pescarii de crap. E ca si in piata de electrocasnice...cand a dat roamnu de credit cu buletinul in magazin si-a luat si televizor si frigider si masina de spalat ... acum il mai prinzi iar la magazin cand i se strica astea ! Ii am pe fratii mei ca exemplu, si ca ei sunt mii la mine in oras ... si-au luat scule mai bune de pescuit prin 2005-2007 si inca pescuisc cu ele ... merg la magazin si cumpara doar nada vie, carlige si fir (astea ultimele, o data la 3-4 ani). Pe astia poti sa-i astepti cu paine si sare in prag de salon expozitional ... pana nu le crapa mulinetele si lansetele nu dau un leu pe nimic ! :D
George Iorga
Imagine

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

Atata timp cat toate drumurile duc catre Dragonul Rosu, targurile si expozitiile sunt in zadar, sunt binevenite dpdv al socializarii si al revederii cu prietenii pescari. :D
Sunt prea multi carora nu le pasa de ultimele produse pe care Shimano, Daiwa, Nash, FOX etc. le scot pe piata.
Pescar de rând

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”