eu nu am spus cu in boilies nu poti folosi simultan si gustul de dulce si cel de sarat (am spus ca tot ghiveciul asta e si dulce dar si sarat)ionut72 scrie:ovideli scrie:da, dar tot ghiveciul asta e dulce, nu? ...... are thaumatin-B sau "thaumanin"; dar si sarat ca doar are krill si belachan.pharaoh scrie:Poate fi ok, structural vorbind. Dar...si belachan si robin red, si picanta, si cu ficat...si cu aroma de squid si capsuna. Parca o amestecatura de prea multe...Parerea mea.
n-am mancat niciodata prajituri cu sare si putin picante
Conform studiilor de nutritie a crapului (bazate si pe observatie si pe experiment), modul de percepere a gustului in cazul crapului e net diferit de cel uman. Cu alte cuvinte, nu-i nici o problema daca amesteci sarat cu iute si cu dulce.
Apoi, thaumatinul sau talinul, nu se pun in mixuri neaparat ca indulcitor, ci ca potentiator de gust/aroma. Astfel, una dintre metodele de reimprospatare a pop-up-urilor, de exemplu, e sa pui periodic peste ele cate 1-2 ml de thaumatin/talin (pe langa, eventual, daca ai, 1-2 ml din aroma respectiva). Deci poti pune linistit thaumatin peste un pop-up cu aroma de belachan. Aroma lui va fi tot de belachan doar ca mai pregnanta.
On-topic. Despre mix nu zic nimic, ca au zis antevorbitorii mei cam tot ce era de zis!
as fi putin mai atent la dozaje: 7ml de thaumatin este prea mult in conditiile in care producatorul recomanda 3ml in dip si 5ml la seminte, trebuie pus asa cum ai spus doar pentru atractie, nu ca sa-l indulcesti cum a facut el
ca de altfel si cei 10ml de aroma sunt exagerati (7ml aroma squid si 3ml de capsuna), cred ca vrea sa sperie pestii nu sa-i atraga