carlige Kurv Shank

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

andrei0001
Puncte: 0

carlige Kurv Shank

Mesaj de andrei0001 »

Este adevarat ca pe drop back carligele de tip kurv shank nu inteapa, rezultand rateu ?

Am fost saptamana trecuta la pescuit si am avut multe trasaturi pe drop nefinalizate. Intr-adevar am folosit pe 2 lansete mugga iar pe a 3 wide gape. Am avut rateu si pe wide gape dar tot am reusit sa pun 2 crapi pe saltea.

bogdan5
pescar de competitie

Re: carlige Kurv Shank

Mesaj de bogdan5 »

Verifica varful carligelor, daca sunt ok atunci ai probleme cu montura.
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

butuc_alexandru

Mesaj de butuc_alexandru »

Cred ca problema ta este in alta parte nu in forma carligului folosit...asa cum a spus si bogdan5 trebuie sa verifici varful carligelor in primul rand dar si tipul monturii.

Eu folosesc in 75% din timp carlige kurv Shank si pot spune ca am prins destui crapi pe drop.
Mai mult, de aprox un an si jumatate am combinat acest tip de carlig cu un plumb foarte greu ( 150 g-170g la plantat si 115g la aruncat ) impreuna cu line aligner-re si pot spune ca se vede o foarte mare diferenta....am avut partide cand nu am avut nici macar o ratare.

andrei0001

Mesaj de andrei0001 »

Problema a fost cam asa...
Carlig mugga nr 6, forfacu intre 11-13 cm, momitor, eventual si o alica la 1 cm de carlig.
Momeala pop-up de 10 sau 2 sau 1 boaba de porumb flotant imbracat in pasta.
Trasaturile erau pe drop, se lasa swingerul jos de tot..mulinam de cateva ori sa intind firul si sa intep dar pauza...
La o trasatura am lasat sa coboare swingerul jos, am asteptat 1 minut sa zic si acolo a intepenit.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Inca o data: montura executata incorect care influenteaza negativ mecanica, firul de par si momeala prezentate incorect, carligul de calitate indoielnica...
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

andrei0001 scrie:Problema a fost cam asa...
Carlig mugga nr 6, forfacu intre 11-13 cm, momitor, eventual si o alica la 1 cm de carlig.
Trasaturile erau pe drop, se lasa swingerul jos de tot..mulinam de cateva ori sa intind firul si sa intep dar pauza...
La o trasatura am lasat sa coboare swingerul jos, am asteptat 1 minut sa zic si acolo a intepenit.

salut

Dupa parerea mea, forfacul cam lung....ar fi trebuit 7-8 cm maxim pentru montura cu momitor. De asemenea conteaza f tare lungimea firului de par, prea lung sau prea scurt. In cazul tau cred ca era prea scurt, carligul inteapa superficial datorita lipsei libertatii de miscare.
Eu de obicei la trasaturile pe drop nu intep de prima oara, mulinez usor pana ridic swingerul in pozitia initiala si astept sa vad cum se continua trasatura.Daca e tot pe drop, atunci intep, dar de cele mai multe ori....trasatura continua pe run.
A bad days fishing is better than a good day at work...

Adriann

Mesaj de Adriann »

Folosesc de ceva vreme medium kurv shank ACE cu line aligner si montura tip blow-bblow-back rezultatul nici o ratare fie ca e drop sau run. Pot spune ca se inteapa singur. plus mecanica e ff buna.
Adrian Nita

Adriann

Mesaj de Adriann »

florinalin scrie:
andrei0001 scrie:Problema a fost cam asa...

salut

Dupa parerea mea, forfacul cam lung....ar fi trebuit 7-8 cm maxim pentru montura cu momitor. De asemenea conteaza f tare lungimea firului de par, prea lung sau prea scurt. In cazul tau cred ca era prea scurt, carligul inteapa superficial datorita lipsei libertatii de miscare.
Eu de obicei la trasaturile pe drop nu intep de prima oara, mulinez usor pana ridic swingerul in pozitia initiala si astept sa vad cum se continua trasatura.Daca e tot pe drop, atunci intep, dar de cele mai multe ori....trasatura continua pe run.

Corect. Azi pe magura 70% drop, veneau spre mijlocu baltii. Aproximativ 9 din 10 se continuau cu run
Adrian Nita

andrei0001

Mesaj de andrei0001 »

Sincer sa va spun e greu sa nu ai un partener care sa stie sa pescuiasca sau sa vina cu sfaturi din experienta propie. Pescuiesc de 3 ani la crap si nici acum nu ma simt stapan pe monturi, aruncari etc. E greu sa faci o montura din poze sau din filmulete, articole..nu mai zic de lansari sau nadire grupata cu boilies, ....Ce am ,,invatat'' pana acum a fost din propia experienta mai mult sau mai putin bogata (aprox 15 partide de 12 ore anual)...Vecini pescari am, dar ori sunt sacosari pe undita ori nu concep idee de a nu veni cu peste acasa. Nu mai zic ca se inchina cu stanga si cu dreapta daca le spun ca pe o mulineta am dat x sau pe un plic de carlige y. Daca le zic de fir de par ii bag in ceata. Am sa pun o poza cu o montura pe care o folosesc cand dau la momitor. Chiar va rog sa ma ajutati unde gresesc...
http://s8.postimg.org/py8lrt2lx/IMG_0902.jpg
http://s7.postimg.org/rs1a8w01n/IMG_0906.jpg

Din ce am acumulat eu la momelile flotante:
-firul de par trebuie sa iasa la jumatate intre spin si varful carligului.
- pop-upul sau boabele flotante trebuie sa fie cat mai aproape de burta carligului.
- carligul trebuie sa stea in coada.
- o alica la un 1cm de carlig ajuta mecanica monturii.

andrei0001

Mesaj de andrei0001 »

Verific fiecare plic de carlige..imposibil sa fie problema din carlig.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”