Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
O observatie foarte pertinenta, perfect logica si de mare bun simt. Nu demult am avut o discutie privata cu unul dintre moderatori, legata strict de acest subiect al fotografiilor obligatorii, asta deoarece mi s-au inchis cateva topicuri in care, desi NU atasasem fotografii ale produselor pe care incercam sa le vand, am specificat CLAR ca nu vand acele produse DECAT CU PREDARE PERSONALA cumparatorului. Deci, daca oricum vezi produsele cu ochii tai, le pipai si le probezi si asta INAINTE sa dai banii, la ce mai trebuie sa atasez fotografii ..."reale"?! Sau, cum ziceau latinii : qui potest plus, potest minus Clar, cooperativa : "Munca-n zadar"!bogdan5 scrie:Pozele reale sunt obligatorii, nu si elocvente cat tip sunt facute din pozitii care ascund eventualele defecte. Moralitatea nu se fotografiaza, apare cu timpul.Am rugamintea ca pe viitor, toate anunturile pe care le deschizi sa contina poze reale.
Ai si tu dreptatea ta, dar obligatoriu sa nu fi locuit in Romania-ceea ce cere fotografierea, ca stii cum e...face cat o mie de cuvinte!charlex scrie:O observatie foarte pertinenta, perfect logica si de mare bun simt. Nu demult am avut o discutie privata cu unul dintre moderatori, legata strict de acest subiect al fotografiilor obligatorii, asta deoarece mi s-au inchis cateva topicuri in care, desi NU atasasem fotografii ale produselor pe care incercam sa le vand, am specificat CLAR ca nu vand acele produse DECAT CU PREDARE PERSONALA cumparatorului. Deci, daca oricum vezi produsele cu ochii tai, le pipai si le probezi si asta INAINTE sa dai banii, la ce mai trebuie sa atasez fotografii ..."reale"?! Sau, cum ziceau latinii : qui potest plus, potest minus Clar, cooperativa : "Munca-n zadar"!bogdan5 scrie:Pozele reale sunt obligatorii, nu si elocvente cat tip sunt facute din pozitii care ascund eventualele defecte. Moralitatea nu se fotografiaza, apare cu timpul.Am rugamintea ca pe viitor, toate anunturile pe care le deschizi sa contina poze reale.
Totusi, in mod inexplicabil, mi s-a spus ca trebuie obligatoriu atasate anumite fotografii "reale", si asta cu motivari jenante, gen : "...asa este regulamentul". Nu doresc sa fac publica respectiva conversatie fiindca nu ar fi elegant, insa este evident ca pasiunea moderatorilor si/sau "legiuitorilor" acestui forum, legata de fotografiile "reale" este demna de o cauza mai buna. Apropos, distinsi domni/doamne, cine garanteaza ca fotografiile postate odata cu anunturile din rubrica Marele bazar sunt 100% reale, li se ataseaza cumva si vreo expertiza tehnica de specialitate?
In fine, viata ne arata ca regulamentele diverselor forumuri, indiferent cum s-ar numi ele, ca si legile statelor sau chiar constitutiile, sunt intotdeauna PERFECTIBILE, ele nefiind facute de zei, ci tot de oameni, iar omul este supus greselii.
S-o luam pe rand : 1. DE CE TI SE PARE TIE NORMAL sa te uiti pe poze cand ti se pune la dispozitie marfa, fizic, live, in carne si oase, marfa pe care sa o admiri fara restrictii, cat poftesti? Ca sa-ti fie mai usor sa te gandesti cum sa-ti raspunzi la aceasta intrebare, te invit la un scurt exercitiu de logica si imaginatie, care suna cam asa : cand te duci la piata ceri si poze cu ceapa verde sau doar te uiti, pur si simplu, pe taraba si, daca iti place ce vezi, platesti, iei marfa si pleci? Sper ca intelegi ce am vrut sa spun, asta doar daca nu faci cumva parte din categoria acelora care confunda marfa cu ambalajul.shahjaban scrie:Si mie mi se pare normal sa pui foto chiar daca vinzi cu predare personala ....nu trebuie sa folosesti cuvinte ca "motivari jenante" ....ptr ca nu ai dreptate ...
Dar noua ne place tot timpul sa comentam regulamentele si sa le "gasim" tot felul de deficiente ca sa ne bagam in seama ...si DA daca dorim sa gasim "defecte " la orice, stai linistit ca o sa gasim....![]()
Mai exista totusi si bun simt si corectitudine.....unii din noi mai cred in asta .
p.s nu doresc nicio polemica , asa ca ptr mine acest subiect este INCHEIAT ....
Multumesc Matei, sa-ti fie de folos.matei1971 scrie:Robert Solticzki, Robyvan pe forum, recomand cu incredere.
Produsul vandut a corespuns cu descrierea, promtitudine in trimiterea lui, pret de bun simt!
Multumesc inca o data!
Iar raspunsul este ...DAAA! Intotdeauna am preferat sa ma intalnesc cu cei carora le-am vandut ceva sau de la care am cumparat ceva, asta fiindca, in general, stiu perfect ce vand sau ce anume mi-as dori sa cumpar si, mai mult decat atat, nu mi-as permite niciodata sa pun pe cineva pe drumuri fara ca respectiva persoana sa stie EXACT pentru ce anume se deplaseaza. Unde mai pui ca exista si telefoanele, fie ele fixe sau mobile, la care se poate lamuri foarte concret o persoana interesata despre un anumit produs (marca, model, culoare, stare, functionalitate, calitati, defecte etcaetera;osc1or scrie:Charlex, preferi sa vina cumparatorul in boxa ta de la subsol cu lumina proasta si sa refuze produsul ca are nu stiu ce zgaiba si nu o accepta?? Nu mai spun ca s-a intamplat de n ori chiar aici pe forum ca cineva sa vinda un brand, si din poze sa reiasa altceva.
Cu acele fotografii reale nu faci decat sa iti cresti sansele la vanzarea produsului.