Buna ziua tuturor. De curand m-am hotarat sa imi construiesc singur un rod pod. Sunt pescar de ocazie si consider ca pretul unui rod pod bun nu ii justifica utilitatea in situatia in care fac 2 partide pe an si nu am prins niciodata un peste mai mare de 2 kg (nu dati cu pietre

). Anul trecut am achizitionat 5 Hakuyo mtx8 3.6 din 2 bucati si mulinete tot Hakuyo cam la 100 lei (deci mediocre), picheti, avertizori, etc., asta dupa ce vreme de 11 ani am folosit un set de lansete achizitionat din piata. Am considerat ca e momentul sa imi fac un moft si sa iau un set mai bun. Vara trecuta am ajuns pe balta unde ma duc de fiecare data ( Niculeşti, ca e aproape de casa ) si m-am chinuit sa gauresc pamantul cu ciocanul si un fier, ca sa pot utiliza pichetii. Atunci am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac ceva. M-am tot uitat pe forumuri si am citit despre rod pod-uri, majoritatea concluzionand ca sub 600-700 lei nu exista rod pod bun. Astfel am hotarat sa fac unul, care chiar daca o sa ajunga la o suma considerabila macar il fac stabil. Greutatea si volumul nu reprezinta o problema intrucat folosesc o duba cand ma duc la pescuit. Din pacate nu am prieteni pescari si singura mea modalitate de a culege informatii este internetul. Sincer sa fiu nu am avut ocazia sa vad un rod pod bun. In fine, ca m-am lungit cu povestile, dupa cateva pagini de schite si desene, am ajuns sa conturez unul, inspirat in principiu dupa pozele gasite pe internet. Vreau ca distanta dintre buzz bari sa fie fixa, intrucat o sa folosesc pentru inca 10 ani aceleasi lansete. Am tot cautat si nu am gasit informatii legate de distanta optima dintre buzz bari pentru lansetele de 3.6, in special mtx8, asta daca face vreo diferenta brandul.
Ca si descriere a rod podului, o sa aibe 5 posturi cu distanta de 30 cm intre ele, o sa fie demontabil in totalitate si cele mai lungi piese o sa fie buzz barii de 120 cm. Ansamblul din fata, cel pe care se monteaza buzz barul cu avertizori o sa fie identic la dimensiuni cu cel din spate. O sa fie unite prin 2 tije nereglabile a caror lungime inca nu o stiu. Picioarele o sa fie inclinate la 45 grade spre exterior ( stanga-dreapta) si o sa fie reglabile in lungime. De asemenea as vrea sa fac o articulatie care sa poata fi miscata pentru a putea ajusta unghiul picioarelor spre fata-spate. Buzz barii o sa culiseze vertical 35 cm. De obicei pescuiesc in locuri plate, usor accesibile, insa vreau sa il fac cat de cat versatil. In principiu o sa aibe o forma asemanatoare celui din poza atasata, fara insa a putea regla lungimea sa.
Daca cineva ar putea sa ma ajute sa aflu distanta optima intre buzz bari, as fi recunoscator. De asemenea orice alt detaliu legat de greselile care pot aparea si pot fi greu de remediat sunt bine venite.
In final sper ca acest topic sa se materializeze si sa nu ramana unul ca multe celelalte, deschise doar ca sa ne aflam in treaba.
Scuzati eventualele greseli si asezarea in pagina intrucat am scris de pe telefon.
O zi buna va doresc,
Iulian
Trimis de pe al meu Samsung A5 Duos folosind Tapatalk