Mama Mariuse m-ai rupt cu "critica" si mai ales cu "subcritica". Mai treci frate si p-aici ca io te astept cu interes, mai ales ca mi-am cumparat si un blocnotes nou nout, numa bun sa iau notite.
Io-s mai meltenas de felu meu si nu prea le am cu critica (ca de subcritica nici nu mai pomenesc), da la balauri sunt academician doctor inginer profesor lector referent universitar si plenipotentiar.
Stima,
Moose
P.S. Cand vii p-aici ? Te duc io la locu faptei, stai linistit. Tu doar sa fii rabdator si intelegator ca am niste locuri unde nu a pus piciorul nimeni de la Winnetou incoace.
Hai nu ma mai critica si subcritica...flotare tot flotare este.
In alte cuvine daca ti se ridica tot e bine...hehehe...
Pai intii treci tu pe la mine. Nu asa a ramas?
Plec in Rom. Joi acum si ma intorc intr-o luna. Sper sa iasa un pescuit ca-n copilarie pe meleagurile stramosesti. Trebuie sa-mi adaptez tehnica corespunzator. Si nici sculele bune nu pot sa le car cu mine...offfffffffff...
Poti sa-mi recomandezi niste locuri bune (baga un email daca ai timp).
Peste niste bile de fund de 18 am pus un pop-up de 10 - din cele de la Solar . Asa am pescuit vreo 2 zile la Hobaia si a mers . Duap o perioada a tacut si am revenit la bila simpla , fara pop-up . Am facut proba la mal si practic pop-upul nu reusea decit sa mute din pozitie orizontala sirul 2 de boiles , in pozitie verticala , carligul raminind pe fund .
in ultima perioada am fost obligat aproape de fiecare data sa folosesc pop-up. iarba a crescut atat de mare incat trebuie sa-mi gasesc cu mare atentie locul de pescuit. sunt ierburi de 4 si chiar 5 metri inaltime. este de neanchipuit in ce salbaticie trebuie sa pescuiesc.
este ideal primavara cand nu este iarba absolut de loc.
acum folosesc pop-up la greu. mi-am modificat lungimea rigului pe care pun doua pop-up si una de fund.sau chiar 3 pop-up si doua de fund. montura arata de parca as pescui balene, insa pentru astia nu are importanta cate bile si ce marime trebuie sa aspire. trag frate orice cantitate de bile asezi pe rig.
nu pot sa va postez poze, insa am sa fotografiez una dintre monturi si am so trimit lui Val. sper sa nu va sochez cu monstruozitatea monturilor cu care sunt obligat sa pescuiesc. asta este, trebuie sa "stau" deasupra ierburilor de pe fund si trebuie ca montura sa fie mirositoare si vizibila. altfel nadesc beton, ii vad la masa, lovesc firul de ma fac sa sar de pe scaun din 20 in 20 de secunde si .... ATAT. cum le dau babanoase cum o ia baitrunnerul din loc de scoate flacari.
repet : eu sunt nevoit sa pescuiesc in conditii extreme, deci ceea ce fac eu nu are nici un fel de legatura cu pescuitul in baltile Romaniei sau, ma rog, in cele amenajate pescuitului la crap.
eu cred ca pop up ul a venit ca necesitate la pescuitul in vegetatie( acvatica)! si totusi asta nu ne impiedica sa-l folosim shi in alte situatii! in zile toride cand crapii stau la soare, in apa mica merge un pop up cu un forfac pana la 50 cm, asta depinde de adancimea apei! mai pescuiesc cu pop up cand nu merge la fund shi atunci e una din alternative sa schimb ceva! vreau sa precizez ca locuiesc in anglia iar pescuitul la crap l-am deslushit aici! aici forte multa lume da la pop up! cand spun foarte multa ma gandesc ca mai mult de 50% din pescari englezi pescuiesc shi au shi rezultate! se inventeaza permanent monturi pt pop up shi nu cred ca s-ar face atata caz daca nu ar merge! ca idee nu-mi lipsesc niciodata din geanta macar niste ready made (pop up)! si daca tot vorbesc despre ce e la moda....pinaple pop up e tare la moda aici! asta de cateva luni incoace!
am vazut ca cineva intreba cum faci sa nu incurci montura in linie......poti sa o legi cu fir solubil de linie sau shi mai la moda in anglia saculetul solubil agatat de carlig! (daca nu ti mai bati capul sa bagi shi carigul in saculet)
am fost cateva zile la peris acum cateva saptamani shi am incercat shi cateva pop up uri ...shi au mers! nu cunosc balta ca sa-mi dau cu parerea cat de bine..dar am fost multumit! forfacul nu a fost mai lung de 30 cm! ( apa nu e foarte adanca!)