Shimano Big Baitrunner Ci4+XTR-A

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

ovideli
Puncte: 0

Re: Shimano Big Baitrunner Ci4+XTR-A

Mesaj de ovideli »

Allen Besnovich scrie: Voi incerca zilele astea, sa fac un articol in care sa evidentiez exact diferentele dintre ele.
si eu vreau sa-l citesc, unde-i articolul?
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

HENRICH

Mesaj de HENRICH »

Salut domnilor! Tot citind comentariile,nu inteleg de ce se face o reclama asa de intensa,ca de ex mulineta x-...y,are sistemul Xship,cand a-r trebuii sa fie normal ca un ax sa aiba minim 2 puncte de sprijin,de preferabil rulmenti,si eu am montat "Xship"-ul la mulinetele mele si tot n-am inscriptionat pe ele pe loc vizibil faimosul litera X.Cu stima, un amator....

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

HENRICH scrie:Salut domnilor! Tot citind comentariile,nu inteleg de ce se face o reclama asa de intensa...
:idea: Din entuziasm. :D
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

HENRICH scrie:Salut domnilor! .
Salut domnule.
La ce mulinete ai facut tu icsship? Si cum? Cu calcule si impresii si mai ales cu poze.Ca altfel nu exista :lol:

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

viorel doloc scrie:Servus.
Acum, dupa un an de folosinta, ce parere aveti despre modelul Big Baitrunner CI4 +XTR-A
Astept(am), cu interes, pareri obiective, de la cei care folosesc acest model.
Multumesc.
------------

daca folositi fire sub 0,25 sunt foarte pacatoase .....peste 0,25 nu sunt probleme .
trebuie curatat tot axul cu tot cu saibele originale de vaselina care o au din fabica pt. ca este `lipicioasa si raman saibele lipite si din cauza asta nu lucreaza `rotund/corect . Eu personal m-am obisnuit si folosesc/cuplez baitrunnerul cand simt ca pestele se `intoarce in viteza :wink:

Dupa inca un an pot spune ca BBRLC-ul vechi era mult mai bun :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

petre iulian scrie: daca folositi fire sub 0,25 sunt foarte pacatoase .....
In ce sens?

ejas

Mesaj de ejas »

HENRICH scrie:Salut domnilor! Tot citind comentariile,nu inteleg de ce se face o reclama asa de intensa,ca de ex mulineta x-...y,are sistemul Xship,cand a-r trebuii sa fie normal ca un ax sa aiba minim 2 puncte de sprijin,de preferabil rulmenti,si eu am montat "Xship"-ul la mulinetele mele si tot n-am inscriptionat pe ele pe loc vizibil faimosul litera X.Cu stima, un amator....
Heinrich,

Principala schimbare pe care o aduce X-Ship este pozitionarea pinionului principal (cel care asigura miscarea rotorului) mai aproape de linia centrala (de simetrie) a rotii dintate mari (cea actionata de manivela). Astfel transferi mai multa putere catre rotor la rotirea manivelei.. Exact cum spunea Albert, este o gindire, calcule complexe, reproiectarea intregului angrenaj, absolut altceva...

Prin montarea unui rulment, tu ai obtinut mai multa stabilitate, o miscare mai fluida si atit... Oricum de bine..

Am atit mulinete cu X-Ship, cit si fara, diferenta se simte in dril.. N-as plati insa 400 de lei pentru asta... Poate pentru Ci4+, as plati vreo 200 in plus..

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Albert scrie:
In ce sens?
-------------

multe pliciuri :D
din cauza franei nu din cauza pescarului :wink . Are momente cand frana nu functioneaza `rotund si pur si simplu se mai infraneaza si......plici. Binenteles ca se intampla la mal cand pestele este mai nervos :wink: . Cand au fost testate si fabricate sunt sigur ca nici prin cap nu le trecea ca noi romanii le folosim si cu fire de 0,18-0,20 . :lol: :lol:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

petre iulian scrie:
Albert scrie:
In ce sens?
-------------

din cauza franei nu din cauza pescarului :wink . Are momente cand frana nu functioneaza `rotund si pur si simplu se mai infraneaza si......plici. Binenteles ca se intampla la mal cand pestele este mai nervos :wink: . Cand au fost testate si fabricate sunt sigur ca nici prin cap nu le trecea ca noi romanii le folosim si cu fire de 0,18-0,20 . :lol: :lol:
Eu zic sa desfaci tamburii, sa verifici daca nu cumva au saibe de duramit (care se vand pe aici pe forum) in locul celor originale :lol:
Se intampla frecvent ca frana sa nu lucrez mocrometric, cand e rece afara, din cauza saibelor schimbate.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

petre iulian scrie:
Albert scrie:
In ce sens?
-------------

Adica spui ca se rupe firu' subtire la mal. Pai asta poa' sa fie de la frana dar ma indoiesc, daca nu-i modificata de mesterii romani, fie de la pescar. In loc sa slabeasca frana crede ce scrie pe rola de fir si face drilul in consecinta. Ce naiba, cum sa nu tina un 0.18-0.22 de 5lei suta de metri la 5,74(8) kile?!? :lol:
Bine, teoretic, la mal cand se nervozeaza pestele ar trebui sa fii deja pe inaintas...oh, wait...de inaintas vorbesti, nu? Ala face plici? :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”