SPORTEX Specimen NXT 13 ft si 3.5 lb

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

freespirit
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: SPORTEX Specimen NXT 13 ft si 3.5 lb

Mesaj de freespirit »

gor965 scrie:
viper28 scrie:..... Acei 10 ani garantie nu sunt dati doar de ochii lumii, mai ales in unele tari, in special Germania.
Din cate imi amintesc eu, Sportex lucreza cu blankurile proprii (nemtesti), asa ca garantia de 10 ani nu e "din flori" !
Fara a avea ceva personal cu vreun producator anume, la toate care se intampla in ziua de azi...sufli si-n iaurt...apropo de teoria conspiratiei...ajungi sa crezi ca una produc pentru lumea civilizata si altceva pentru noi...cei din "lumea a III-a"...
In alta ordine de idei...vezi problemele de la Volkswagen...care n-or fi singurii...asta apropo de imaginea germana...
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
Înțeleptul nu spune ce știe, prostul nu știe ce spune!

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

Pana la urma...daca tot am vazut si eu Briliant Carp si Carp Z de la Sportex abia acum...a pescuit cineva cu vreuna?
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Brandul Sportex a fost infiintat in 1955.Bambus,fibra de sticla,compozite si acum fibre de carbon.Are un nume mare in Germania, dar ca orice firma a mutat o parte din productie in China.Asta nu inseamna ca produsele facute acolo nu mai au calitate,din contra.In Germania mai activeaza o singura fabrica pe langa Munchen ,primul post de productie al lor unde se fac cam toate lansetele lor scumpe.Au traditie de piata mai mare ca multe firma englezesti de fitze,nu stiu cate dintre ele erau active prin anii cand Sportex a inceput activitatea.Nu au intrat pe piata noastra mai mult din cauza preturilor mari si a necunostiintei in cauza a magazinelor din Romania.Cineva a pus un clip cu Minenko ucraineanul care a lansat 186 de metri cu montura si boilies cu lanseta Sportex NXT de 13''.Eu am vazut live doi romani de la Carei aruncand cu spodul Sportex Competition de 5 lbs cu spombul mare 150 de metri la un concurs in Ungaria.Asta asa pentru ca pe un alt topic se scria foarte aprins ca nu exista spoduri de distanta.Am luat unul are 420 de grame,cu o mulineta potrivita tot ansamblul are 975 de grame.
Mad carp Team

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

viper28 scrie:Salut dragi pescari,

Am avut ocazia sa tin in mana o lanseta a unei firme ce nu stiam ca exista, mai exact SPORTEX. Modelul se chema NXT si are 13ft si 3.5 lb. Nu am avut ocazia sa arunc cu ea, dar pare o lanseta foarte "teapana". Finisajele sunt impecabile si are inele antitangle. Propietarul mi-a spus sa sunt fabricate in Germania si ca lansetele au 10 ani garantie (acum nu stiu daca de la producator sau de la magazin). Din cate am inteles varful de gama de la ei s-ar numi Sportex Z de 13ft si 3.75 lb. Din spusele amicului meu ar fi niste "masini de aruncat", dar nu pot sti asta deoarece nu am avut ocazia sa arunc cu nici unu dintre modele. Preturile sunt cam ridicate din ce am vazut, NTX - 188 euro si Z - undeva la 260 euro.
Sunt curios daca a avut vreun pescar ocazia sa pescuiasca cu vreunul dintre modelele mentionate anterior.
Aici un filmulet cu ce am gasit pe net:
Garantia este oferita de producator.Am cumparat un spod,a venit cu un cod personal pe care l-am inregistrat la Sportex pe site si mi-au trimis a doua zi activarea garantiei de 10 ani si un cod de user Sportex.E inregistrat in baza de date,in caz de rupere se inlocuieste piesa fara plata.Garantia nu e valabila cum zicea si Dan Mitranescu pentru lansete calcate sau zdrobite sau alte accidente din vina pescarului.
Mad carp Team

Alexandru.B

Mesaj de Alexandru.B »

Preturile sunt cam ridicate din ce am vazut, NTX - 188 euro si Z - undeva la 260 euro.
In comparatie cu modelul Brillant Carp(12mm la mandrina/300g) 3,5 lb 13 ft/419 euro, parca nu sunt piperate.
If time is money, I'll spend my money on time.

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Nu sunt asa piperate.Mai sus de NXT nu cred ca e nevoie sa urcam.NXT poate satisface toate pretentiile,plus ca NXT Classic cu manerul in pluta arata fenomenal.Acestea sunt preturile de pe site de la sportex.
SPECIMEN NXT CARP
Art-No. Model Length cm Length ft Piec. Transp. length Casts Tolerance Rod weight Guides Price* euro
142303 NXT Carp 300 cm 10 2 157 cm 3,00 lb - 259 g 6 199,95 €
142323 NXT Carp 300 cm 10 2 157 cm 3,50 lb - 300 g 6 209,95 €
142603 NXT Carp 366 cm 12 2 188 cm 2,75 lb - 290 g 6 229,95 €
142613 NXT Carp 366 cm 12 2 188 cm 3,00 lb - 334 g 6 244,95 €
142623 NXT Carp 396 cm 13 2 203 cm 3,50 lb - 404 g 6 279,95 €
SPECIMEN NXT CARP CLASSIC
Art-No. Model Length cm Length ft Piec. Transp. length Casts Tolerance Rod weight Guides Price* euro
142604 NXT Carp 366 cm 12 2 188 cm 2,75 lb - 289 g 6 234,95 €
142614 NXT Carp 366 cm 12 2 188 cm 3,00 lb - 334 g 6 249,95 €
142624 NXT Carp 396 cm 13 2 203 cm 3,50 lb - 403 g 6 289,95 €
https://www.youtube.com/watch?v=zFQ8_1_Jbns
Mad carp Team

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

mariusangler scrie:Brandul Sportex a fost infiintat in 1955.Bambus,fibra de sticla,compozite si acum fibre de carbon.Are un nume mare in Germania, dar ca orice firma a mutat o parte din productie in China.Asta nu inseamna ca produsele facute acolo nu mai au calitate,din contra.In Germania mai activeaza o singura fabrica pe langa Munchen ,primul post de productie al lor unde se fac cam toate lansetele lor scumpe.Au traditie de piata mai mare ca multe firma englezesti de fitze,nu stiu cate dintre ele erau active prin anii cand Sportex a inceput activitatea.Nu au intrat pe piata noastra mai mult din cauza preturilor mari si a necunostiintei in cauza a magazinelor din Romania.Cineva a pus un clip cu Minenko ucraineanul care a lansat 186 de metri cu montura si boilies cu lanseta Sportex NXT de 13''.Eu am vazut live doi romani de la Carei aruncand cu spodul Sportex Competition de 5 lbs cu spombul mare 150 de metri la un concurs in Ungaria.Asta asa pentru ca pe un alt topic se scria foarte aprins ca nu exista spoduri de distanta.Am luat unul are 420 de grame,cu o mulineta potrivita tot ansamblul are 975 de grame.
Atunci ar fi de incercat...de interes...am vazut si modelul Catapult Carp Spod, de 5,5 lbs...putin mai scump decat Competition...
Apropo...as fi curios daca ar reusi sa-l rupa/sa le rupa Mark Hutchinson...ar accepta sa le testeze...ma rog...sa arunce cu ele? Daca nu...as pune Made in UK pe blank...sa vedem...:)...

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Oxigenele & Diamantele daca nu sunt insotite de modelul Catapult Carp Spod, de 5,5 lbs sunt ca nunta fara lautari.
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

Asa e...:)...dar de ce Diamant si nu trestie...!? :lol:
Sa nu cumva sa apara cineva cu barca motorizata...vaslele sunt eco...:)...
P.S. Incercarea nu presupune obligatoriu si cumpararea...:)...apropo...inainte de Oxygen si Diamant nu se pescuia? Sau...daca se pescuia...cum s-a trecut la ele? Nu a trebuit sa le incerce cineva...fiecare...? Am inteles...trebuie cumparat fara sa vezi...sau sa spui la nimeni...oare mai au Dacia veche cei care sunt asa transanti...? Sau...caruta...ca e ecologica 100%...:)...
Germina...oare tot acra era...odata...?
P.S. Asta ca principiu...pe langa "economia de piata"... :mrgreen: :wink:
P.P.S. Am avut si eu rod-pod din Obor...doar ca nu scria Fox pe el...ce-i drept...dar nu e acelasi lucru...a fost pensionat pe caz de boala...Sky-Pod-ul...are 8 ani...si e intact...nu e cel mai bun exemplu...se poate lua un rod-pod foarte bun cu 300 lei...chiar daca este folosit...din inox...asa ca...la timpul lor...multe erau acre...dar...dupa ani...si vulpile mai invata sa se catere... :lol:

iulius_gherase

Mesaj de iulius_gherase »

gabi1 scrie:
DumiD scrie:brand "premium" de care n-a auzit nimeni....
nu vorbi in numele altora .....zi ca nu ai auzit tu si punct .
Formularea nu a fost tocmai fericita, insa in Romania putini cunosc brandul Sportex si mai putini au detinut asa ceva.
Daca am auzit nu inseamna ca putem emite judecati de valoare...
Toata lumea a auzit despre manastirea Voronet(albastru de Voronet) sau pinguini, asta nu inseamna ca toti au vizitat manastirile din Moldova sau au calatorit la Polul Sud.
shahjaban,
Ai detinut lansete Spotex?
Nu mai confunda Moldova cu Bucovina...te rog...sunt total diferite...lumea le spune manastirile din Bucovina,nu din Moldova...altfel de oameni,altfel de cultura a muncii, fara sa jignesc moldovenii...poate o fii fost pe vremea lui Stefan aceeasi zona, dar de pe vremea imperiului austro-ungar s-au cam schimbat lucrurile
Bucovina Carp Club
C.M.M.C. 21,425 kg M.V.2

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”