Shimano Ci4 XTB vs BBLC XTA CI4

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Thomas Cristian
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Thomas Cristian »

Salutare si La Multi Ani pentru 2016 !

In iarna asta vreau sa imi schimb mulinetele actuale,Shimano Medium BBLC XTA de 5500, cu un model mai mare, dar in acelasi timp si usor. Doresc sa imi tin ansamblul de lanseta/mulineta cat mai usor.
Dupa cum scrie si in titlu oscilez intre 2 modele de la Shimano : adica XTB CI4 si BBLC Ci4.
Nu stiu la ce sa raman si mai jos va spun plusurile vazute de mine pentru fiecare model:

XTB: - 3 tamburi de rezerva,pe care i-as folosii pe toti( fir de 0,22,0,35 si 0,40 pt Varlaam)
- este mai usoara
- minusul pt aceasta mulineta ar fi ca nu am pescuit niciodata cu baitrunner spool 2, si nu stiu daca imi place

BBLC CI4 - folosesc deja baitrunnerul pe spate, si imi place acest model de frana
- minusuri : 2 tamburi,mai grea, si am auzit de unele probleme,remediabile intradevar.

As dorii din partea dvs niste pareri pro si contra de la utilizatorii acestor mulinete pentru a ma hotara.
Va multumesc anticipat !

Cristian Mitroi

Mesaj de Cristian Mitroi »

Dacă m-a intrebi pe mine , diferența majora este la baitrunner.
Eu m-am acomodat repede cu baitrunner spool. Ba mai mult , in prezent , indiferent de mulineta cu care pescuiesc, intep cu mâna pe tambur .
Pana in prezent nu am găsit nici-un defect la XTB.

Sent from my iPhone using Tapatalk

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

E chestie de gust. Ambele sunt mulinete foarte bune. Eu am ci4 xsb. Nu imi place baitrunner spool 2. (Dupa cum spuneam, e chestie de gust)

Trimis de pe al meu GT-I8200 folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Thomas Cristian
pescar de competitie

Re: Shimano Ci4 XTB vs BBLC XTA CI4

Si asta e adevarat,e vorba de gust. Oricum cum a spus si Zarel, intepi cu mana pe tambur( sincer mie nu imi place ideea,dar poate e o chestie de obisnuinta )

Cristian Mitroi

Nu sunt cunoscător dar bănuiesc ca diferența de greutate dintre cele doua vine de la baitrunner .
Ca si recomandare , încerca sa faci o partida de pescuit cu o mulinetă fără baitrunner . După , poți lua o decizie.
Succes !

Cristian Mitroi

Dacă vrei sa faci câteva aruncări cu XTB ul , te pot ajuta .

Thomas Cristian
pescar de competitie

Din pacate nu am de la cine sa iau o mulinete gen xtb pt o partida. Era super relevant.
Pentru aruncari ar fi bine, macar sa vad si live cum functioneaza acest sistem de baitrunner 2.

Cristian Mitroi

Este posibil sa ajung in Bucuresti in Weekend .
Mai am câțiva amici care vrem sa ne dezmorțit puțin .
Sper sa găsim un lac dezghețat .
Dacă ne strângem , te anunț .

Succes!

Thomas Cristian
pescar de competitie

Ok. Merci mult.

Alin Galbenu
Moderator

Re: Shimano Ci4 XTB vs BBLC XTA CI4

Mesaj de Alin Galbenu »

Sunt modele diferite total, si doar tu poti sti ce iti place. Sau daca vrei sa-ti cumperi mulinete dupa gusturile mele, atunci e bine, ia-ti din gama XT-B, pentru ca mie imi place sa am doar frana pe fata. Nu suport mulinetele cu baitrunner. :)
La fel imi place si marca BMW, deci daca iti schimbi masina, sa stii direct ce sa-ti cumperi.

Serios acum, tu ar trebui sa fii singurul care decide pe ce vrei sa dai 1000 euro, pentru ca doar tu vei pescui cu ele. Ambele mulinete sunt foarte bune, sunt facute de acelasi producator deci aceeasi calitate. Caracteristicile cred ca le stii deja pe dinafara, odata ce esti interesat de ele, nu are rost sa-ti spunem noi ce frumos se aseaza firul la Ultegra.
Una e mai usoara, alta mai grea, una are baitrunner in spate, alta are frana pe fata. Baitrunner 2 = Quick drag! Una are tambur de rezerva , alta nu are.
Daca vrei baitrunner , alegi varianta cu baitruuner. La fel, daca vrei ceva mai usor, vrei sa ai si 020 si 040 dar si 050 pe tamburi, fara sa cumperi tamburi extra, atunci ia-ti Ultegra Ci4 XT-B si vei fi fericit, pana la adanci batraneti. Sau pana apare Ci4 XT-C, si vei vrea sa le vinzi.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”