Povestea este simpla.''Balta mica'' de la Hobaia, este de fapt o balta imensa, o balta pe care la anul Senior Crap va organiza un mare concurs (cu 42 de echipe participante).
Noi am plecat hotarati sa pescuim pe o zona dinspre capatul baltii, zona in care la 30 de metri de mal apa avea 6 metri si crestea pana spre 8 m. la 80 de metri. Cativa copaci in apa, zona cu mal salbatic (cu vulpi, soareci si rate salbatice), precum si multa verdeata ! Eram sigur ca datorita raciri puternice a vremi crapii vor cobora la apa adanca......Datorita vantului puternic din primele 2 zile, incercarea de a intra cu barca si cu sonarul a fost un esec, furtuna scotandu-ne pe malul opus de unde am venit pe jos, abandonand barca ! Am reusit insa sa nadim, circa 10 kg de solubile Planet 1016. Trasaturile au inceput dupa 24 de ore, la inceput mai timid, apoi constant. Am prins circa 30 de crapi, cu greutati intre 5 si 15 kg (de altfel si cel mai mare crap prins anul acesta pe Hobaia Mica), crapi cu care drilul este o adevarata placere, crapii fiind extrem de vigurosi si de salbatici !
In ziua a treia, am reusit sa intram cu barca si cu sonarul, reusind sa identificam o zona situata la circa 400 de m. de noi, zona cu apa de 3.5-4 m, unde se aflau cantonati sute de crapi printre copacii din apa, ale caror craci ieseau in unele locuri din apa, tradandu-le prezenta... Imediat am plantat 2 monturi in aceea zona, iar trasaturile au venit imediat : 6 si 8 kg, dar adusi de la 400 de metri !
Atunci am realizat ce partida am fi facut daca ne-am fi montat tabara in zona cu padurea din apa(situata la 80 de m. de mal !).......Dar speram sa iesim saptamana viitoare sa facem demonstratia !
PS Cel mai mare crap a fost prins de prietenul nostru Yeti, cel care se pare ca are puteri supranaturale, reusind mai mereu sa prinda cel mai mare peste al expeditiei ! Si asta in conditiile in care sunt rare momentele cand este treaz.....

CLAUDIU SONDAND APA !

TUDOR CU UN ANTIDOT IMPOTRIVA FRIGULUI.

O TEMPERATURA DESTUL DE NEPRIETENOASA….

2 EXPLORATORI CARE VOR FI CANDVA CELEBRI !

O ARMA NOUA PREGATITA DE COPIII CAPITANULUI SENZOR ! CAP DE MORT……

SI O ALTA ARMA, PREGATITA DE PAHARNICUL TUDOR……OARE CINE O INVINGE ?

INTRE TIMP, IATA CE FACE UN PESCAR FARA VICIU !

BRRRRRRRR…GREA NOAPTE ! CUM SA VREA CRAPII PE SALTEA ?

PRIMUL CRAP ! NU BEI, NU PRINZI !

PRIMUL DECAR ! UNDE O FI ATU-UL ?

MERGE SI NOAPTEA …..SI ZIUA…….

INTRE TIMP ALTI PESCARI AU PUS CRUCE PESCUITULUI…..

UN PIC DE INCANTATIE SI CATEVA RUGACIUNI…..MAESTRUL IODA….

…SI IATA DULAPUL !

ACUM POATE BEA SI EROUL O BERE LINISTIT….

APOI AU URMAT ALTELE SI ASA S-A INCHEIAT POVESTEA !