Ce este leadcore? La ce se foloseste?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

bogdan5
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Ce este leadcore? La ce se foloseste?

Mesaj de bogdan5 »

Bogdan Timis scrie:Am cautat inainte pe google, insa google te trimite catre pagini ale magazinelor online, in care descrierea nu este exact ceea ce cautam eu.
Va multumesc pt raspunsuri.
Serios?
:idea: https://www.google.ro/search?client=ope ... 8&oe=UTF-8
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

bogdan5 scrie:
Bogdan Timis scrie:Am cautat inainte pe google, insa google te trimite catre pagini ale magazinelor online, in care descrierea nu este exact ceea ce cautam eu.
Va multumesc pt raspunsuri.
Serios?
:idea: https://www.google.ro/search?client=ope ... 8&oe=UTF-8
:)

vasea

Mesaj de vasea »

Ce stiu eu despre: firul leadcore (se pronunță ledcor) este un fir textil cu miez din plumb ce poate fi folosit în confecționarea majorității monturilor pentru crap ( a nu se intelege prin montura forfac) respectiv cu plumb in line, cu clips pentru pierderea plumbului, helicopter,chod etc. iar rolul lui este sa lipească montura de substrat pentru a nu fi detectata de pesti, iar ca acest rol sa fie îndeplinit trebuie sa alegi un leadcore cât mai moale, suplu, care sa se muleze pe substrat. Se comercializează la rola sau în segmente de diverse grosimi si culori. Pentru început este mai indicat sa folosești segmentele cu bucle la capete gata făcute pe care tragi plumbul în line sau ce kit de montura ai ales, deoarece nodul splice prin care se realizează acele bucle e cam migălos.

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Ce grosime recomandati la leadcore?
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

vasea

Mesaj de vasea »

Eu zic ca cele cu rezistenta de 35,45 lbs. Da cred ca e mai importanta suplețea decât grosimea.

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

gabi1 scrie:
Bogdan Timis scrie:eu prefer sa nu comentez astfel de rautati din partea unor useri care cauta doar carcota.
Multumesc pentru raspunsuri.
va rog sa-mi recomandati si cateva situatii in care sa folosesc monturile cu leadcore.
Bogdan,
Nu te ofusca aiurea, ai 32 de ani si nedumeriri de toata jena..." Ce este leadcore? La ce se foloseste?".
PS.Google it's your friend. :wink: :D
Google nu intotdeauna iti e prieten. Poti cauta pe google chestii de genul "kit lanseta si mulineta de crap" si sa ti se "recomande" kit pentru pescuit la rapitori ca fiind de crap doar pentru ca pe vreun site indexat de google, un destept (care probabil habar nu avea ce-i aia lanseta) s-a spart si a postat aberatia asta.
E cu totul altceva sa intri pe un forum de hmmm... pescuit la crap :roll: si sa intrebi alti pescari de crap (evident mai experimentati ca tine). Daca unul face recomandari la misto, tot se gaseste cineva sa il contrazica si din 20 de posturi facute de useri, macar 1 este pertinent. :)
Eu sunt incepator si culmea, am peste 30 de ani. Asta e, m-am "imbolnavit" mai tarziu de acest hobby si toata viata am fost unditar :lol: .
Cand mi-am luat primul kit de lanseta + mulineta m-am bazat pe google si sfaturile unui nene care se dadea pescar de crap cu vechime. Neavand cine sa il contrazica, mi-a recomandat scule de spinning ca fiind de crap. Ca mai tarziu mi-am cumparat ce trebuie, e altceva dar m-am ales cu un set de scule de spinning cu care nu prea am ce face (desi si alea merg folosite la crap daca le pui o montura potrivita). :lol:

ovideli

Mesaj de ovideli »

dancalinescu scrie:cand mi-am luat primul kit de lanseta + mulineta m-am bazat pe google si sfaturile unui nene care se dadea pescar de crap cu vechime.
asa se intampla cand cumperi "tzoale la kg" :lol: :lol:
dancalinescu scrie:Neavand cine sa il contrazica, mi-a recomandat scule de spinning ca fiind de crap, cu care nu prea am ce face (desi si alea merg folosite la crap daca le pui o montura potrivita.
daca nenea ala nu s-a priceput la ce ti-a recomandat cand le-ai cumparat inseamna ca nu se pricepe nici cand tu o sa le vinzi, asa ca poti sa i le vinzi linistit ca scule de crap :lol:
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Ovideli, tactica e simpla. Cand vrei sa incerci ceva (aici, pescuitul la crap) sa vezi daca te prinde virusul, de obicei iti iei ce-i mai ieftin si abia apoi investesti. :P

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”