"Fobie" la lansat.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

R0bert
Puncte: 0

"Fobie" la lansat.

Mesaj de R0bert »

Salut , am o intrebare/curiozitate , poate vi se pare umpic cam penibila dar .. pe mine chiar ma intereseaza. Curiozitatea este urmatoare , dvs. cand lansati/aruncati va folositi toata forta, sau doar o parte ? "Fobia" mea e urmatoarea , imi e frica sa arunc cu toata puterea , sa nu rup batul. Recent mi-am cumparat niste lansete mai "sanatoase" cu care vreau sa dau la crap si cu care vreau sa si nadesc (cu spomb/racheta). Pe lanseta scrie "GR. 200-300" , deci cred ca pot arunca cu ea lejer 250 de grame , dar totusi imi e frica sa trag de ea asa tare. Tin sa mentionez ca lanseta nu este una de firma .. e o lanseta la 60 de lei 50% fibra de sticla 50%carbon.

Daniel Ene
pescar de competitie

Re: "Fobie" la lansat.

Mesaj de Daniel Ene »

R0bert scrie:Salut , am o intrebare/curiozitate , poate vi se pare umpic cam penibila dar .. pe mine chiar ma intereseaza. Curiozitatea este urmatoare , dvs. cand lansati/aruncati va folositi toata forta, sau doar o parte ? "Fobia" mea e urmatoarea , imi e frica sa arunc cu toata puterea , sa nu rup batul. Recent mi-am cumparat niste lansete mai "sanatoase" cu care vreau sa dau la crap si cu care vreau sa si nadesc (cu spomb/racheta). Pe lanseta scrie "GR. 200-300" , deci cred ca pot arunca cu ea lejer 250 de grame , dar totusi imi e frica sa trag de ea asa tare. Tin sa mentionez ca lanseta nu este una de firma .. e o lanseta la 60 de lei 50% fibra de sticla 50%carbon.
De orice fobie se scapa doar intr-un singur mod. Tot asa se poate si accentua fobia.
Oricum indiferent de rezultat are legatura doar cu acea lanseta.
http://www.naviscarpo.ro
NAVIS CARPO - bait boats

R0bert

Mesaj de R0bert »

Vad ca nu prea sa ia in serios acest lucru... :|
Vreau sa stiu daca cu acea lanseta pot arunca 250-300 de grame fara probleme.
Si ce lansete folositi pentru a nadi cu racheta.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Daca zici ca sunt sanatoase, presupun ca sunt grele si groase...altfel, eu nu cred ca o sa arunci lejer cu mai mult de 150 gr. Asa, distante mici, 30-40-50 m, o sa poti arunca si 300 gr., ptr. ca presupun ca inscriptia aia se refera la greutatea maxima suportata de varf.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

neicurobert

Mesaj de neicurobert »

O să arunci 300 g ,max 70- 80 m dacă nu se rupe.Mai bine i-a un spod și poți să nădești și cu mama rachetei :D.Sau un băț care sa aibă Tc de min 4 lbs!

Daniel Ene
pescar de competitie

Mesaj de Daniel Ene »

R0bert scrie:Vad ca nu prea sa ia in serios acest lucru... :|
Vreau sa stiu daca cu acea lanseta pot arunca 250-300 de grame fara probleme.
Si ce lansete folositi pentru a nadi cu racheta.
A fost foarte serios: pana nu arunci tu cu ea cu toata forta nu ai cum sa afli daca tine sau nu si care e greutatea optima cu care ajungi la distanta dorita.
Lanseta spod ( pt nadit) de regula are peste 4lb test de curbura si 3,6m sau 3,9m
Bulgarii sau spombul mare incarcat au intre 150-200 grame poate si un pic peste in functie de consistenta nadei.
Functie de distanta la care doresti nadirea vei ajusta greutatea nadei pe care o pui in cupa sau spomb.
NAVIS CARPO - bait boats

R0bert

Mesaj de R0bert »

Eu as vrea sa arunc cu ele 100-120 de metri cu racheta, daca nu face fata o sa caut un spod.
Cam asa arata batul Imagine

R0bert

Mesaj de R0bert »

Multumesc pentru informatii.Scuzati daca v-am suparat cu ceva domnule Navis Carpo.

Cristian Mitroi

"Fobie" la lansat.

Mesaj de Cristian Mitroi »

La prima vedere nu îți recomand sa arunci cu o greutate mai mare de 100gr.
Pentru nădit îți recomand un Spod .

Succes!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Daniel Ene
pescar de competitie

Mesaj de Daniel Ene »

R0bert scrie:Multumesc pentru informatii.Scuzati daca v-am suparat cu ceva domnule Navis Carpo.
Arunca cu ele si o sa-ti dai seama singur. E posibil sa iti faci treaba cu ele mai bine decat cu o lanseta spod dedicata sau deloc. Legat de fobie, chiar daca le rupi pe astea nu trebuie sa-ti fie frica sa dai "tare" cu alt model de lanseta.
Sunt lansete de peste 1000 lei - 2000lei lei care se rup si lansete de sub 500 lei pe care nu prea a reusit nimeni sa le rupa.
Marian Constantin are mai multa experinta pentru topicul asta si nu cred ca a capatat o fobie :)
NAVIS CARPO - bait boats

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”