mihaisma scrie:OK... de ce nu ai da banii p acest echipament ? si pe ce anume ai da banii?
Pentru ca nu e o suma mica , iar eu daca mi-as lua echipament, as vrea sa-l tin "o viata" daca se poate. Iar ceea ce ai scris tu acolo, mie nu-mi ofera incredere deloc.
In acelasi timp, ti-as recomanda sa-ti cumperi doar 3 lansete, cu 3 mulinete, etc. E cam greu sa-ti iei totul din prima, cu bani putini. Eu inca adaug lucruri la echipamentul de pescuit. Si tot strang de cativa ani buni... vreo 10

Daca vrei lansete de la hakuyo, mai bine ia ceva de pe forum. De exemplu, colegul meu Bogdan Zaharia, vinde 4 mtx16 cu 250 ron/bucata, poti cumpara 3 de la el. Tocmai a scris cineva ca vrea una, deci va puteti combina. Si ar fi mult peste lanseta despre care vorbeai tu.
Mulinete, nu-ti recomand sa cobori sub Okuma Axeon sau Longbow 665. Sunt testate de ani buni, tras pe ele in concursuri, merg. Te vor tine ceva. Economisesti bani, pentru ca nu vei fi nevoit la anu sa-ti cumperi altele.
Rodpod nu-ti lua acum. Decat daca pescuiesti exclusiv pe pontoane. Altfel te va incurca. Ca
incepator (am presupus ca esti, daca acum vrei echipament), e bine sa ai cat mai mare distanta intre lansete. Una e sa ai 1m intre ele, alta e sa ai 20cm, si "sa-ti traga la cea din mijloc". Ia-ti picheti, si rodpod iti iei la vara, cand o sa iti dai seama daca ai nevoie sau nu.
Senzori. Daca pescuiesti in partide de peste 12H, si implicit stai peste noapte, ia-ti neaparat ceva cu statie. Daca renunti la setul de 4 lansete si iti iei 3, restul de bani baga-i la senzori+swingeri. Daca nu pescuiesti noaptea si faci partide scurte , sub 12h atunci se schimba treaba. Pentru cateva ore de pescuit, orice senzor isi face treaba.
O sa mai ai nevoie de minciog. Sa nu uiti de el pentru ca este foarte important. Orice minciog este bun, atata timp cat nu ridici pestele din coada minciogului !
Restul de accesorii, te descurci.. fire, carlige, etc. Carlige , daca tot a venit vorba, iti recomand cu caldura FUDO ISER-3001 TF. Costa in jur de 5 lei, si cred ca sunt cele mai bune carlige pe care le poti gasi in plaja asta de pret.