ECHIPAMENT COMPLET CRAP

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mihaisma

ECHIPAMENT COMPLET CRAP

Mesaj de mihaisma »

Buna seara ,am un buget de 2.000, am fost acum 3 zile la magazinul marele pescar si am vorbit cu cei de acolo despre achizita unui echipament complet pentru pescuitul la crap si mi-au propus urmatoarele:

-Mulineta K-Karp Patriot XT 12000 : 880 lei (4buc)
-Rod Pod Baracuda #4, 4 posturi : 215 lei (1buc)
-Swinger Hakuyo Lumino Mkm1 : 140 lei(4buc)
-Avertizor Electric Black Spider : 200 lei(4buc)
-Lanseta Hakuyo Advance 3.62m 3.5lbs 2buc : 460 lei(4buc)
PRET TOTAL 1895LEI

Acum, intrebarile mele sunt .... merita sa iau acest echipament ? ce parere aveti despre bete cat despre mulinete la prima vedere arata ca niste tancuri....baietii de acolo mi-au garantat ca sunt produse EXCELENTE( insa ei au interes sa vanda)....

PS: nu ezitati sa-mi spuneti si parerile voastre despre alte echipamente COMPLETE( insa sa ma incadrez in suma asta)....

Hrib George
Puncte: 0

Mesaj de Hrib George »

Lansete cauta 3.90 daca vrei sa atingi distante mai mari .....poti incerca fl strategis .....iar la restul sunt ok pentru bugetul pe care il ai ....

nimitz

Re: ECHIPAMENT COMPLET CRAP

Mesaj de nimitz »

Sugestie
Din punct de vedere practic nu văd rostul unui set din patru bețe .Orienteaza-te către un set de trei bețe și un spod preferabil de 4-4,5 lbs care sa- l poți folosi și pe post de marker la nevoie ( ex. Mtx 10).Daca tot te ai orientat către bețe hakuyo de ce nu încerci la magazinul d- nului mitranescu care te poate ajuta și dansul cu sfaturi.
Florin Rob
APS OBLETA

mihaisma

Mesaj de mihaisma »

nu am optat pentru bete hakuyo, asta mi sa oferit la bugetul meu......iar referitor la numarul betelor asa am pescuit intodeauna cu 4buc si 3 sau 3,5livre

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut

Nu stiu ce sa zic despre echipamentul asta. Nu e nici pe departe complet, pentru ca mai ai nevoie de o gramada de lucruri. Insa eu nu as da banii astia pe ce ai scris tu mai sus. Eu zic sa te mai gandesti.

mihaisma

Mesaj de mihaisma »

OK... de ce nu ai da banii p acest echipament ? si pe ce anume ai da banii?

ovideli

Mesaj de ovideli »

mihaisma scrie:OK... de ce nu ai da banii p acest echipament ?
Lucrurile ieftine nu vin fără probleme şi nici cele scumpe fără efort :wink:
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

stefmarin

Mesaj de stefmarin »

Salut , si eu am fost pus in postura ta dar m-am documentat / umblat prin magazine foarte mult timp inainte . In cazul tau eu as merge asa:
-mulinetele alea sunt f bune poti trage de ele mult timp
- rod pod de ce ??? mergi la balti unde ai exclusiv ponton gen magura9 ?. De ce nu folosesti picheti? eu zic ca iesi mai ieftin urmand ca pe viitor sa iti iei un rod pod serios eventual din inox . Ala din inox il poti lasa si mostenire pe testament :D
-lansetele alea cred ca sunt cea mai slaba recomandare care ti-o puteau face . Eu iti recomand mtx8/9 3.90 din 2 buc sau din 3buc daca stai f prost cu transportul. Sau daca primesti pareri ca sunt prea tari poti merge pe mtx 11 care sunt mai moi si se incadreaza in bugetul tau.
-senzori aia mi se par f slabi pentru banii aia . Poti merge pe carp acadamy pulsar care au un pret undeva la 40 ron bucata
Eu sunt de parere ca pestele nu se uita pe mal sa vada ce scule ai dar pentru a gasi pestele eu zic ca ai nevoie de niste scule care sa te ajute . Proritatea mea in investite a fost in ordinea asta :
- montura (carlig , rig , fir si alte accesorii ce sunt in contact cu pestele) asta prinde pestele .
- lanseta care sa ma ajute sa gasesc si sa aduc pestele in diferite situatii
- mulineta
Degeaba ai xs1 si basia daca tu folosesti ac ruginit si rig facut din siretul de la pantofi ,restul e can can, senzori rod pod swingeri si alte nebunii eu sincer iti spun ca la inceput dupa ce mi-am dat ultimul leu pe cele 3 chestii de ma sus am pescuit cu bambine cateva partide si sincer am avut capturi frumoase .

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

mihaisma scrie:OK... de ce nu ai da banii p acest echipament ? si pe ce anume ai da banii?
Pentru ca nu e o suma mica , iar eu daca mi-as lua echipament, as vrea sa-l tin "o viata" daca se poate. Iar ceea ce ai scris tu acolo, mie nu-mi ofera incredere deloc.
In acelasi timp, ti-as recomanda sa-ti cumperi doar 3 lansete, cu 3 mulinete, etc. E cam greu sa-ti iei totul din prima, cu bani putini. Eu inca adaug lucruri la echipamentul de pescuit. Si tot strang de cativa ani buni... vreo 10 :D
Daca vrei lansete de la hakuyo, mai bine ia ceva de pe forum. De exemplu, colegul meu Bogdan Zaharia, vinde 4 mtx16 cu 250 ron/bucata, poti cumpara 3 de la el. Tocmai a scris cineva ca vrea una, deci va puteti combina. Si ar fi mult peste lanseta despre care vorbeai tu.
Mulinete, nu-ti recomand sa cobori sub Okuma Axeon sau Longbow 665. Sunt testate de ani buni, tras pe ele in concursuri, merg. Te vor tine ceva. Economisesti bani, pentru ca nu vei fi nevoit la anu sa-ti cumperi altele.
Rodpod nu-ti lua acum. Decat daca pescuiesti exclusiv pe pontoane. Altfel te va incurca. Ca incepator (am presupus ca esti, daca acum vrei echipament), e bine sa ai cat mai mare distanta intre lansete. Una e sa ai 1m intre ele, alta e sa ai 20cm, si "sa-ti traga la cea din mijloc". Ia-ti picheti, si rodpod iti iei la vara, cand o sa iti dai seama daca ai nevoie sau nu.
Senzori. Daca pescuiesti in partide de peste 12H, si implicit stai peste noapte, ia-ti neaparat ceva cu statie. Daca renunti la setul de 4 lansete si iti iei 3, restul de bani baga-i la senzori+swingeri. Daca nu pescuiesti noaptea si faci partide scurte , sub 12h atunci se schimba treaba. Pentru cateva ore de pescuit, orice senzor isi face treaba.
O sa mai ai nevoie de minciog. Sa nu uiti de el pentru ca este foarte important. Orice minciog este bun, atata timp cat nu ridici pestele din coada minciogului !
Restul de accesorii, te descurci.. fire, carlige, etc. Carlige , daca tot a venit vorba, iti recomand cu caldura FUDO ISER-3001 TF. Costa in jur de 5 lei, si cred ca sunt cele mai bune carlige pe care le poti gasi in plaja asta de pret.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

lansete 3x mtx9 = 630 lei (sau 3 FL strategist = 550 lei)
mulinete 3x banax helicon =807 lei
6 picketi = 60 lei
avertiori 3xFL = 75 lei
swingeri 3x hakuyo mkm2 (neluminati) = 72
total 1644

mulinetele erau la promotie pe fishing&hunting. restul gasesti la Dan Mitranescu. de restul de 360 de lei iti mai iei un minciog cu deschidere mare, fir pentru mulinete si o undita.

Inainte sa sara politistii site-ului de c.ur in sus ca trimitem omul la Mitranescu si ne da mamaliga gratis ii rog sa citeasca inca o data bugetul : 2000 ron.

ps. mai ai ca variante de lansete baracuda baboierul sau mad d-fender insa ambele variante te costa 900 de lei si nu-ti mai raman bani de minciog si undita. set de 4 decent in banii astia nu prea vad cum, insa varianta mea de 3 te tine cu 10 ani mai mult decat varianta ta de 4, garantat

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”