Recomandare Mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ursu Florin
Puncte: 0

Recomandare Mulinete

Mesaj de Ursu Florin »

Buna ziua, ma gandesc sa imi schimb mulinetele, deocamdata folosesc mulinetele din setul Caperlan Big Runner de care sunt multumit dar vreau altceva.
Ma gandeam la Avorunner v2 7500 Mitchell sau Caperlan Adonis 7000 sau Tica Galant Long Cast GBAT 3000.
Ce parere aveti ? Ca buget ma invart undeva la 300 lei/bucata.
Lansetele trebuie sa se potriveasca cu MTX8.
Multumesc!
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

Ursu Florin

Re: Recomandare Mulinete

Mesaj de Ursu Florin »

Chiar nimeni nu foloseste aceste mulinete?

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Am si eu doua mulinete din cele de care ai tu.
Acum am cumparat Adonis. Nu am facut decat 3 partide de pescuit cu ele.
Mie personal imi plac dar dupa doar cateva partide de pescuit nu-mi pot da seama cine stie ce.
In rest.. se misca foarte fluent, aseaza firul bine, si nu in ultimul rand imi place si aspectul lor.
Comparativ cu cele de la setul big runner...sunt cu muuuult peste.
Despre Mitchell si Tica nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi avand in vedere faptul ca nu am folosit niciodata aceste mulinete.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Multumesc de raspuns, altcineva? Alte pareri ?

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Ursu Florin scrie:Multumesc de raspuns, altcineva? Alte pareri ?
Nu ma ajuta nimeni ? :cry:

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Care sunt motivele pentru care vrei alte mulinete ?
Mitchell Avorunner, este o mulineta cu specificatii identice. Are in plus tamburul mult mai mare, corp mai solid, are 11 rulmenti si un sistem baitrunner mai solid. Plus, tambur de rezerva din grafit.
Adonis, este putin diferita de cealalta, nu mai are baitrunner, insa iti aduce o asezare a firului superioara celorlalte mulinete din gama ei de pret. Ca minus insa, tamburul de rezerva (metalic) trebuie sa-l iei separat.

Deci daca vrei sa ramai pe sistemul baitrunner, atunci Mitchell este potrivita. Daca vrei frana rapida, un tambur longcast, atunci Adonis este alegerea potrivita!

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Schimb mulinetele pentru ca vreau unele care sa recupereze mai mult fir la o tura de manivela, vreau mulinete care aseaza firul mai bine pe tambur si vreau niste mulinete mai tapene.
Cred ca o sa iau 4 Adonis pana la urma.

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Sfatul meu e sa nu iei o mulineta doar pe criteriul recuperarii firului pentru ca aceste mulinete cu grad de recuperare mare se preteaza pescuitului plantat sau in orice caz, pescuitului la distante foarte mari. Cu ele practic aduci pestele tarash. :lol:
De Tica si Mitchell nu pot emite opinii ca nici macar nu le-am vazut in fata ochilor. Nu am avut Adonis (presupun ca la Adonis 7000 te referi) dar am bajbait-o un pic cand era expusa la F&H Expo si mi-a placut calitatea materialelor din care era confectionata, designul si aspectul fizic.
Daca imi permiti un sfat, in momentul in care ai niste mulinete si iti place foarte mult cum se comporta, inseamna ca acele mulinete se preteaza stilului tau de pescuit. Daca totusi vrei un upgrade, cauta un set de mulinete care sa iti ofere acelasi feeling (au specificatii asemanatoare dpdv ethnic : Raport recuperare, marime tambur etc) dar ofera totusi un plus de calitate si fiabilitate pe termen lung.
Ca o analogie, daca te "dai" cu Loganul (berlina) si iti place mult dar vrei un upgrade, nu iti cumpara microbuz ca upgrade ci tot o berlina dar cu un plus de calitate. :)

Edit : Aaaah, cretzule tus ceapa ta, tu erai? :lol:

gabelu2208

Mesaj de gabelu2208 »

Salutare tuturor! Vreau sa achizitionez 2 mulinete K-Karp Adamant 12000 si vreau sa stiu daca are cineva sau daca imi poate da cineva o parere. A 2 a optiune ar fi Okuma PL 865. Multumesc!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu sincer, prefer mulinetele cu raport de recuperare mic. Cred ca este evident avantajul.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”