Shimano Ultegra 14000 XTD - 2016

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
kyosmin
Puncte: 0

Re: Shimano Ultegra 14000 XTD - 2016

Mesaj de kyosmin »

La mine a intrat asa ( inca nu inteleg in totalitate fenomenul )
La reductii de 3500 a intrat 300-320 fir de 0,25 trabucco
Tot la reductii de 3500 a intrat 250 m de 0,33 korda adrenaline
Adevarul este ca la korda acest fir de 0,33 tine 5kg cat tine unul de 0,25 .
E mai moale si la ochi cred ca este aproape de 0,25 , nu e ca la alte firme mai tare(sarmos),
Ma refer la korda
Eu am calculat ( de cand tot pun fir pe tamburi ) ca diferenta intre 0,25 si 0,26 este undeva la 20 m .( ma refer de la aceeasi firma)
Si mi-a iesit uneori si cu firme diferite
Am un prienten care are si el Xtd si el foloseste alt fir( si tot facand probe diferite am iesit la aceasta diferenta )
Acuma ????? Nu stiu
Membru Fondator - Enjoy Fishing Club
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Am facut si eu pana acum un concurs cu aceste mulinete :D
Frana functioneaza impecabil in drill si par ok . Totusi am remarcat ceva negativ :
-Merge foarte greu cand mulinezi ....
-Frana e prea `sensibila si e greu de gasit pozitia corecta a fluturelui dupa ce lansezi si pui swingerul(ca tensionare a franei ).

Am pescuit cu fire de 0,20 si reglam foarte greu frana ... ori era prea stransa ori prea larga de se lasa swingerul in jos dupa un timp ..:D Adevarul este ca nici nu sunt obisnuit sa pescuiesc cu mulineta fara baitruner si poate nu sunt obisnuit ...
Intre prea strans si prea larg era vorba doar de un `clik .... (doar strangeam /slabeam minim )

Cu fire de 0,25 nu sunt probleme ca poti lasa mai stransa frana dar la 0,20 am avut batai de cap ca-mi era frica sa nu pocneasca firul cant pleca pe run violent ... :wink:

In rest par ok dupa o prima pescuiala la un concurs . Daca mai observ ceva dupa urmatorul concurs o sa postez :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Aceeasi problema si la ci4 14000 xtb cu reglajul franei :oops:
De teama sa nu cada swingerul incet si sa ne ia inima pt trasatura :) , am strans mai tare si ne-a luat inima mai rau cand ne-a plecat lanseta dupa sky si s-a oprit mulineta in avertizor :lol: :lol: :lol:
Niste chestii atat de simple pt shimano si niste probleme grave pt imagine...si pt noi
catch&release

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

petre iulian scrie: Cu fire de 0,25 nu sunt probleme ca poti lasa mai stransa frana dar la 0,20 am avut batai de cap ca-mi era frica sa nu pocneasca firul cant pleca pe run violent ... :wink:
Apai io nush ce fir de 0.20 folositi voi de se poate rupe din run... Cat despre frana...mie imi place.E suficient de rapida.

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Albert scrie:
petre iulian scrie: Cu fire de 0,25 nu sunt probleme ca poti lasa mai stransa frana dar la 0,20 am avut batai de cap ca-mi era frica sa nu pocneasca firul cant pleca pe run violent ... :wink:
Apai io nush ce fir de 0.20 folositi voi de se poate rupe din run... Cat despre frana...mie imi place.E suficient de rapida.

nu e vorba ca nu e rapida, dar cupleaza si decupleaza cu "delay" :oops:
catch&release

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Ungureanu Bogdan scrie: nu e vorba ca nu e rapida, dar cupleaza si decupleaza cu "delay" :oops:
Sigur nu vorbesti despre Daiwe? Sau ai luat XTD incognito? Nu stiu ce delay ai tu la ale tale dar eu n-am simtit/patit/vazut asa ceva la ale mele. Dupa ce am folosit ani de zile baitrunner2 sunt bucuros ca acum am doar frana de reglat.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Si eu am pescuit in week-end cu un set de ci4 xsb (ale mele) si cu un set de ci4 xtb (ale partenerului).
Nici eu nu m-am inteles deloc cu frana de la xtb... am simtit si eu acel delay.. pleca firul greu daca il tensionai si dupa 1 secunda incepea sa se slabeasca frana..
Si eu m-am chinuit sa le reglez sa stea swingerul la pozitie.
Cu ale mele nu am problema asta, sau poate m-am obisnuit eu cu ele :)

Si mie mi s-a parut in magazine ca XTD are frana putin mai rapida decat o am eu pe XSB modificate si probabil asta e cauza cu swingerul.
Critic echilibrat

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Albert scrie:
Ungureanu Bogdan scrie: nu e vorba ca nu e rapida, dar cupleaza si decupleaza cu "delay" :oops:
Sigur nu vorbesti despre Daiwe? Sau ai luat XTD incognito? Nu stiu ce delay ai tu la ale tale dar eu n-am simtit/patit/vazut asa ceva la ale mele. Dupa ce am folosit ani de zile baitrunner2 sunt bucuros ca acum am doar frana de reglat.
Eu mai sus am vorbit despre xtb ci4 , problema semnalata dealtfel si la xtd!!!
Eu am daiwa, dar daiwa pe care o am eu are in tambur saibe din carbon si fluture QD -CARE ESTE QD!!! :wink:
catch&release

Marian Constantin
Veteran

Mesaj de Marian Constantin »

O noua achizitie .. Shimano Ultegra 14000 XTD + Lanseta Shimano Tribal TX-9 Intensity 13'/3.5lb

testul de foc va fi Cupa Rezistentei Doripesco Brasov

Voi reveni cu feedback dupa concurs

https://www.facebook.com/marian.constan ... 5428266415

Imagine
X-treme Baits
https://www.facebook.com/XtremeBaits2013?ref=hl
Campion National 2015 la individual