Okuma Epix v2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
guvi

Okuma Epix v2

Mesaj de guvi »

Salutare,

Mi-am achizitionat 3 lansete Okuma Epix V2, 3.90 din 3 bucati si niste mulinete Shimano Aerelex 7000. Toate bune si frumoase doar ca lansetele trosnesc la lansare. Ultima oara cand am fost la pescuit am observat problema asta la doua lansete, una era ok.
Am incercat sa lansez un momitor cu arc inline, incarcat pana la nivelul sarmei si method feeder de 56 grame. Banuiesc ca incarcat nu are mai mult de 70-80 grame.
De ce trosnesc? Le fortez eu prea tare? Cer prea mult daca vreau sa lansez la 100-110 m cu sculele astea? Exista riscul sa se rupa?

Andrei91
Puncte: 0

Re: Okuma Epix v2

Mesaj de Andrei91 »

Ce intelegi prin trosnesc ? eu nu inteleg

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Cam ciudat. Posibil sa fie lacul , cel care trosneste. Am patit si eu acum ceva ani cu niste lansete Cormoran Eliminator ES, trosneau la fiecare lansare, si am descoperit ca de fapt era lacul de pe inele.

Gaboitza

Mesaj de Gaboitza »

Si eu am 2 lansete Epix de 3.90, 2 segmente si am aceeasi problema. Ideea este ca eu le-am fortat cat am putut si nu s-a intamplat nimic, cel putin pana astazi :)
Nu pot sa-mi dau seama daca trosnesc de la spigot sau din alta parte. Daca reusesc sa trosnesc eu una, te voi anunta :)

guvi

Mesaj de guvi »

M-am gandit si eu ca poate fi de la lac desi n-am vazut vazut nici o crapatura vizibila. Daca si Gaboitza are aceiasi problema cu epixul poate e lacul prost, invechit, cine stie cand au fost fabricate.

@Andrei91, trosnesc cand lansezi asa ca un bat uscat pe care il indoi..trosc! Trust me, e ultimul sunet pe care vrei sa-l auzi in acel moment.

Sa vedem, poate mai posteaza cineva care are acelasi tip de bete.

bdan81

Mesaj de bdan81 »

Salut, am folosit lansetele de care vb., inca mai am una, nu au "trosnit" niciodata, se incarca cel mai bine cu plumbi de 100gr., poti atinge 130m fara foarte mare efort.
Dan B

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”