Ce anume te intereseaza? Eu pescuiesc pe Siret, doar in perioada concediului, mai mult la scobar dar petrec destule nopti si zile si in cautarea crapului. Stilul este destul de asemanator cu cel de la Dunare, adaptat insa la un rau de dimensiune mai mica. Caut crapul in zone cu apa lina, adanca de minim 1,5 m, cu cioate sau copaci scufundati, momeli - mamaliga si porumbul. Nadire cat mai grupata langa cioate, incepand cu doua-trei zile inainte de partida de pescuit programata sa dureze cel putin 24 ore, cu bulgari de mamaliga, spartura mare de porumb, fiarta si boabe de porumb in lapte ( din fericire cam atunci am concediul, la inceputul lunii August, cand porumbul este in lapte). La carlig folosesc ori cocolos de mamaliga ori doua-trei boabe de porumb, fie in lapte fie preparat de mine. Din nefericire, in zona unde pescuiesc de obicei, putin mai in aval de varsarea Sucevei in Siret, s-a inmultit excesiv somnul, a si crescut destul de mult in dimensiuni, s-au prins exemplare si de over 20 kg., ceea ce cred ca-i destul de mult ptr. un rau de dimensiunea Siretului din acea zona. Astfel c-au cam inceput sa dispara unele specii de peste din Siret, n-am mai prins caras de cativa ani, scobarul s-a inputinat si el, si nici crapul nu o duce prea bine.