Eu iti recomand sa cauti o lanseta de minim 3,5 lbs. Daca pescuiesti cu o lanseta de 3 lbs, cu actiune parabolica, si plantezi cu 045, la 250m, nici nu vei putea intinde firul, ce sa mai zic sa tragi de peste.
Eu practic ambele stiluri de pescuit cu acelasi ansamblu ( Shimano Velocity 3,5 / 3,9 m cu Shimano Aerlex 8000 ). Ideea e ca sa iti iei din prima niste lansete rigide, pentru ca daca vrei distractie, iti iei un feeder si te distrezi. Nu iti trebuie un ansamblu diferit fata de cel de aruncat, cel mai bine e sa fie versatil, adica sa poti sa arunci si departe, sa poti sa pescuiesti plantat. Daca pentru tine plantat inseamna navomodel, iti sugerez sa iti iei lansete de 3,9 m, ca sa iti acopere tot ce inseamna aruncari si plantat. Actiunea lansetei minim semirapida daca nu chiar rapida, iar mulineta conteaza sa fie ok pentru a trage de un plumb la 200-250 m.
Din ce ai pus tu acolo ar fi:
lanseta - FL Strategist (desi daca mai pui niste bani iti iei si Shimano Velocity SH)
mulineta - FL YF9000
Nici o mulineta dintre cele puse de tine nu prea sunt de plantat, datorita capacitatii mici de fir. Ca sa plantezi la 200 m, iti trebuie cel putin 240 m.
Pentru lansat iti recomanda mtx 9 din 2 tronsoane de 3.5 sau 4 lbs , in functie de ce vrei tu, si ce ti se potriveste. Iar ca mulinete okuma lb 65. Dar sa stii ca exista destul de mari diferente intre pescuitului lansat si cel plantat.
4xMTX 8 - 3.9m 4lb
4xXY 7000
SET 4 AVERTIZORI CU STATIE HAKUYO MODEL 2017, nu face rabat de la astia
SET 4 SWINGERE HAKUYO CU PENAR MKM3 LUMINO .. geniali ! - daca nu stai prea mult pe noapte poti folosii direct hangere(eu le folosesc chiar si noaptea).
Exact asa am si eu setul format, cu tamburii de rezerva incarcati cu 0.35 pentru plantat si pe tamburii principali cu 0.20 pentru lansat si iti spun ca nu am probleme.
Daca tot vrei sa iti iei ceva sa te tina destul de mult recomand TD6000(tancuri ..nu mulinete) sa nu fi nevoit sa le schimbi prea curand, asta vreau sa fie urmatorul upgrade pentru sculele mele.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Va multumesc frumos pana acum pentru raspunsurile acordate...daca alticineva a mai folosit din lansete si mulinetele enumerate de mine mai sus,va rog sa imi dati un feedback despre ele.
Va multumesc inca odata.
bambusache scrie:Va multumesc frumos pana acum pentru raspunsurile acordate...daca alticineva a mai folosit din lansete si mulinetele enumerate de mine mai sus,va rog sa imi dati un feedback despre ele.
Va multumesc inca odata.
am eu 4 lansete de vanzare peste cele enumerate de tine sus, te incadrezi in buget si iti mai ramane si de vreo 3 spritze