Lansete incepatori pt crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

bambusache

Lansete incepatori pt crap

Mesaj de bambusache »

Buna ziua si bine v-am gasit!
As dori sa incep mai serios acest sport si as dori sa imi achizitionez urmatoarele componente:
-Ca si pescar,constitutie 1,70m,greutate 65 kg,cea mai lunga aruncare 70m (cu niste tele de 3m din Dragon si mulinete no-name).Vreau sa pescuiesc pe balti,fiind din Urziceni,am numeroase variante,insa echipamentul,pe care vreau sa il achizitionez,sa poata face fata cat de cat si in Delta.De obicei as dori sa plantez,insa unde nu se permite sa pot atinge distante mai mari(stiu ca in mare parte depinde de tehnica ta,insa sa te ajute si echipamentul)

-4 lansete crap(buget 200ron/buc)(profilul batului:3.6m,2 tronsoane si 3.5 lbs)si aici oscilez intre:
-Cormoran ProCarp XR
-Cormoran ProCarp AKX
-Baracuda Legendary
-FL Strategist
-MTX 8-9

- 4 mulinete crap cu bairrunner si cu un tambur de cel putin 6000(bugat 200/buc),aici oscilez intre:
-Okuma LB 65
-Hakuyo XY 7000
-LINEAEFFE BAIT LEADER 6000

- 1 Rod Pod cu 4 posturi,insotit de 4 avertizori cu swingere(ceva asa calitate/pret acceptabile)

Va multumesc anticipat si astept sfaturile voastre.

ovideli
Puncte: 0

Re: Lansete incepatori pt crap

Mesaj de ovideli »

bambusache scrie:.Vreau sa pescuiesc pe balti,fiind din Urziceni,am numeroase variante,insa echipamentul,pe care vreau sa il achizitionez,sa poata face fata cat de cat si in Delta.De obicei as dori sa plantez,insa unde nu se permite sa pot atinge distante mai mari(stiu ca in mare parte depinde de tehnica ta,insa sa te ajute si echipamentul).
in primul rand ar trebui sa te hotarasti ce fel de pescuit la crap vrei sa practici (lansat sau plantat) si dupa aceea sa ceri pareri despre echipament : lansete, mulinete, fire, barci, motoare, etc. Sunt stiluri diferite care necesita echipamente diferite.
A nu se intelege ca nu poti folosi acelasi ansamblul (lanseta, mulineta, fir) in ambele stiluri, se poate dar cu ceva modificari.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

bambusache

Mesaj de bambusache »

Mai mult plantat as vrea insa in situatiile in care nu este permis plantatul sa pot face cu acele lansete o aruncare de un minim 100 m(nu fac referire la tehnica,aia o sa o dobandesc,vreau sa stiu daca poate si ce poate ,,echipamentul").
De preferat as vrea o lanseta mai ,,tare" cu care sa nu imi fie frica sa pot arunca si asa mai stangagi(bine respectand greutatea plumbului indicat si toate celelalte reguli) si sa nu imi fie frica sa trag de ea daca o agat in ceva.
Intre timp am mai descoperit de la Dl.Mitranescu:
-MTX 10 3.6 m de 4 lbs....este mai ,,teapan" ca MTX 8-9 de 3.5 lbs?Pot face si cu acest bat aruncari la 100 de metri?In drill scot peste ca cu un ,,par" sau are si el putina elasticitate?
Plus ca am specificat mai sus,as vrea sa merg si prin Delta/Dunare cu acest echipament.
Ati spus dumneavoastra ca trebuiesc cateva modificari in ceea ce priveste echipamentul intre cele doua stiluri plantat vs. aruncat.Care ar fi acelea?
Va multumesc pt informatii si astept un raspuns de la dumneavoastra

ovideli

Mesaj de ovideli »

bambusache scrie:Ati spus dumneavoastra ca trebuiesc cateva modificari in ceea ce priveste echipamentul intre cele doua stiluri plantat vs. aruncat.Care ar fi acelea?
Va multumesc pt informatii si astept un raspuns de la dumneavoastra
intre cele doua stiluri exista diferente in ansamblul de pescuit:
1. firul, mai gros la plantat, minim 0,35mm
2. capacitatea tamburului, iti trebuie un minim de 300-400m de fir de 0,4mm
3. plumbii difera in pescuitul plantat fata de cel lansat
4. chiar si lansetele pot sa fie diferite (pot fi mai scurte de ex. 3,6m si cu TC mai mic, sub 3,5lb, iar ca actiune n-ai nevoie de cele mai rapide lansete)
plus restul echipamentului pt plantat (barca, motor, sonar), care in lansat la distanta nu te ajuta
Daca-ti trebuie lansete pt pescuit doar la distanta de 100m atunci nu e cazul sa te complici prea mult, orice lansete din doua (chiar si trei tronsoane) poate ajunge la aceea distanta si sigur va fi buna si la plantat, iar mulineta o cumperi cu cati mai multi tamburi de rezerva (sunt si cu doi tamburi de rezerva), pe care incarci fire cu diametre pt ambele stiluri
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

ovideli

Mesaj de ovideli »

bambusache scrie:Vreau sa pescuiesc pe balti,fiind din Urziceni,am numeroase variante,insa echipamentul,pe care vreau sa il achizitionez,sa poata face fata cat de cat si in Delta.De obicei as dori sa plantez,insa unde nu se permite sa pot atinge distante mai mari(stiu ca in mare parte depinde de tehni ca ta,insa sa te ajute si echipamentul)
Eu nu prea inteleg cum vrei sa pescuiesti, pe balti (carpodroame) vrei sa pescuiesti plantat :? , iar daca nu-ti permite regulamentul baltii vrei sa pescuiesti lansat, dar echipamentul sa poata fi folosit si la Dunare, probabil ca aici vrei plantat :?: .
Inca odata, eu zic sa faci lumina in modul in care vrei sa pescuiesti.

ovideli

Mesaj de ovideli »

bambusache scrie:Intre timp am mai descoperit de la Dl.Mitranescu:
-MTX 10 3.6 m de 4 lbs....este mai ,,teapan" ca MTX 8-9 de 3.5 lbs?Pot face si cu acest bat aruncari la 100 de metri?In drill scot peste ca cu un ,,par" sau are si el putina elasticitate?
eu zic sa citesti aici mai intai:
http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... ea-i-35642
http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... ii-a-35643
http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... antat-6432
http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... -metri-273

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Lansete FL Strategist
Mulinete FL YK9000.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

bambusache

Mesaj de bambusache »

Buna ziua.
Am citit articolele,foarte interesante si pe intelesul oricarui incepator asa ca mine.
Poate nu m-am facut inteles eu...echipamentul pe care doresc sa il achizitionez din cele de mai sus,va fi folosit in proportie de 80% in stilul plantat(pana primavara viitoare sper sa pot achizitiona si o barcuta) iar in situatiile in care plantatul nu este permis,echipamentul sa ma ,,ajute" sa pot atinge lanseuri undeva la 100m( evident schimband tamburii cu fir in functie de situatie)
Cand am facut referire la Dunare,ma refeream la faptul ca doresc o lanseta mai ,,tare" cu care sa nu imi fie frica sa trag cu ea in cazul ca s-a agatat sau lansez mai stangaci(ceea ce fac acum :( )...
Asta intrebam mai sus...Mtx-ul de 4lbs este mai arac decat vreuna din cele de mai sus de 3.5lbs?...Nu as vrea sa se indoaie pana la mandrina..vreau sa aiba o rezerva de forta in ea...
Va multumesc si.scuzati-ma daca va agasez cu intrebarile insa nu vrea sa cumpar ceva aiurea

Mihai.Popescu

Mesaj de Mihai.Popescu »

Iti recomand:

Lansete Cormoran AKX
Mulinete Okuma LB 65

Mtx 8 sunt niste lansete bune care rezista destul de bine la lovituri/trantiri accidentale dar nu sunt pe gustul meu, le are un prieten si le-am incercat, prefer betele la care sa "simti" pestele in drill.

Orice ai decide iti recomand acelasi lucru pe care ti l-a recomandat userul ovideli, documenteaza-te fff bine inainte de a achizitiona sculele.

Fir intins!

Simu Alexandru

Mesaj de Simu Alexandru »

-Cormoran ProCarp XR si okuma lb nu te vor dezamagi le-am avut 4 ani sunt impecabile si acum celui care le-am da
Nu este atat de grav daca vorbesti singur...Mai nasol este daca vorbesti singur si afli noutati!!!
Imagine
CarpBait Fishing Club
Nume utilizator schimbat din SEPY31

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”