adriancc scrie:
"milog" poate e prea mult spus,insa putem nuanta ,in fine ...am inteles ...deci, Normark stie sa vanda

)) ,normal ,la cat investesc in reclama ca vand ca painea calda ...uite ca aproape si pe mine m-au convins sa cumpar Shimano ...dupa 4 ani de pescuit cu JRC ,caruia nu am ce sa-i reprosez,am cazut in plasa Shimano si m-am hotarat sa incerc niste bete shimano medii si anume Velocity,despre care am auzit lucruri bune...le-am luat insa din Germania din cauza pretului (diferenta mare fata de Romania),nu din cauza garantiei ...dar e de vazut cum sunt o gramada care se plang de garantiile Shimano la noi...eu i-am raspuns mai sus unui coleg care se intreba oare ce faci daca ai nevoie de garantie ...ca toata lumea se spereie sa cumpere de afara cred ca din cauza asta (garantia) ...si i-am spus ca de multe ori e mai simplu ca in Romania ,nu te rogi de nimeni sa iti schimbe ceva(cel mai important lucru).
Garantia Shimano din Germania este fix aceeasi cu cea din Romania. Ca nu Normark sau distribuitorul din Germania fabrica betele. Si ei le trimit mai departe si primesc garantia de la firma mama. Interesul lor ( al distribuitorilor) este sa rezolve cat mai multe cazuri de garantii.
De ce la noi apare problema garantiilor la lansete pentru Shimano ( in rest nu am auzit sa aiba probleme de acest gen cu alte produse

) , pentru ca la noi procentul de lansete rupte este mult mai mare ca cel din Germania. Asta se datoreaza pescuitului de la noi , pescuit bazat pe distante mari , pescuit intensiv ( multe lansari) facut in foarte multe competitii. In Germania pescuitul este total altul. Cred ca lansarile de acolo de peste 140m dintr-un an la noi se fac intr-o zi.
Asa ca aici este normal sa cedeze mai multe lansete procentual vorbind, iar garantia cand depaseste limitele marketingului trebuie tratata putin mai "oficial". Si "oficial" cand incerci sa faci cu o lanseta de 3,5 lbs sau de 100 lei ce fac altii cu 4 lbs pe o lanseta de calitate, deja se numeste "folosire gresita".
Nu mai pun ca la noi majoritatea cazurilor in care o lanseta se rupe din vina noastra ( si aceste cazuri reprezinta peste 80% : demufare, dat cu lanseta in pamant, strivire la transport, cazut de pe suporti, calcat in picioare, tras pestele in minciog cu lanseta dusa in spate ... ) toate apar la garantie cu : " din aruncare cu un momitor mic".
In Germania cazurile astea sunt mult reduse.
Asa ca daca invadam Germania la cumparaturi de lansete, nu o sa dureze mult pana o sa spuna stop si ei pentru Romania.
Nu am glumit cand i-am spus lui Max sa trimita un mail precum ca a rupt inca doua lansete, sa vedem ce se intampla. Vad ca si lui ii este frica de raspuns si o da in glume.
Vrea , nu vrea, peste 12 zile tot aflam raspunsul.