Shimano sau MTX?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Alexandru Mihai
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Shimano sau MTX?

Mesaj de Alexandru Mihai »

Dan Mitranescu scrie:
Alexandru Mihai scrie: Doar timpul ne va dovedi treaba cu garanția!
Pana acum sau ținut de cuvânt !
Ai spus ca ti-au schimbat lanseta fara sa dea atentie modului in care a fost rupta.Asa este ?

Eu zic sa ii verifici cu un mail in gluma, precum ca ai rupt inca doua lansete.
Daca nu o faci pentru tine (sa ai posibilitatea sa le vinzi pe toate intregi :D ), macar sa ma dumiresti pe mine cu raspunsul, sa vad daca mai am fler.
:lol: :lol: :lol:
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

adriancc

Mesaj de adriancc »

Dan Mitranescu scrie:
adriancc scrie:o pui la colet si o trimiti ...nemtii macar sunt seriosi si nu se uita la un varf ca milogii astia de la noi ,si in plus in Germania macar ai garantia calitatii ....app, si la noi ce faci cu garantia ?:)))) iti spune ca a fost vina ta si iti recomanda alt varf contra cost :)
Adrian, in relatia dintre client si vanzator, in cerere unei garantii, notiunea de "milog" foarte greu poti sa o atribui vanzatorului in detrimentul cumparatorului. Poti sa ii spui "nesimtit", "escroc'', sau cum vrei tu , dar in niciun caz "milog", ca el nu cere nimic.

Ca unul care a acordat garantii in topul acestei actiuni ( datorita faptului ca primeam facilitati in acest sens de la producator, pentru ca imi place sa ajut oamenii care au incredere in mine,pentru ca ma costa mai putin o astfel de pierdere, ... si reclama ) iti spun ca garantia acordata pe lansetele rupte este numai o chestie de marketing si ca magazinele numai pentru asta o fac, nu pentru partea legala a situatiei. Stiu foarte bine ca sunt acoperiti.
Un astfel de produs rupt, care nu prezinta defecte de fabricatie in zona rupta, este imposibil sa fie utilizat ca proba intr-o eventuala ajungere in judecata. (Iar defecte de fabricatie pe lansete, greu mai gasesti in zilele noastre.)

Spui de Germania ca acolo se acorda garantii mai usor, dar iti spun si eu ca Germania nu investeste in garantii poate nici o zecime in comparatie cu Romania. De ce ? Pentru ca este absolut cunoscut faptul ca hotia, tupeul si nesimtirea la nivel de populatie sunt inzecit mai mici decat la noi.

Cunosc zeci de cazuri de fortare a garantiei ( diverse domenii) , chiar situatii in care produsul a fost deteriorat la limita perioadei de garantie, pentru a fi schimbat. Asa este la noi. Nu mai pui ca se braveaza intotdeauna cu asta.

Dupa parerea mea un OM cinstit isi cauta un produs de calitate care sa ii acopere cerintele, nu incapacitatile.
"milog" poate e prea mult spus,insa putem nuanta ,in fine ...am inteles ...deci, Normark stie sa vanda :))) ,normal ,la cat investesc in reclama ca vand ca painea calda ...uite ca aproape si pe mine m-au convins sa cumpar Shimano ...dupa 4 ani de pescuit cu JRC ,caruia nu am ce sa-i reprosez,am cazut in plasa Shimano si m-am hotarat sa incerc niste bete shimano medii si anume Velocity,despre care am auzit lucruri bune...le-am luat insa din Germania din cauza pretului (diferenta mare fata de Romania),nu din cauza garantiei ...dar e de vazut cum sunt o gramada care se plang de garantiile Shimano la noi...eu i-am raspuns mai sus unui coleg care se intreba oare ce faci daca ai nevoie de garantie ...ca toata lumea se spereie sa cumpere de afara cred ca din cauza asta (garantia) ...si i-am spus ca de multe ori e mai simplu ca in Romania ,nu te rogi de nimeni sa iti schimbe ceva(cel mai important lucru).
C&R, un alt mod de a "savura" peștele.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

adriancc scrie: "milog" poate e prea mult spus,insa putem nuanta ,in fine ...am inteles ...deci, Normark stie sa vanda :))) ,normal ,la cat investesc in reclama ca vand ca painea calda ...uite ca aproape si pe mine m-au convins sa cumpar Shimano ...dupa 4 ani de pescuit cu JRC ,caruia nu am ce sa-i reprosez,am cazut in plasa Shimano si m-am hotarat sa incerc niste bete shimano medii si anume Velocity,despre care am auzit lucruri bune...le-am luat insa din Germania din cauza pretului (diferenta mare fata de Romania),nu din cauza garantiei ...dar e de vazut cum sunt o gramada care se plang de garantiile Shimano la noi...eu i-am raspuns mai sus unui coleg care se intreba oare ce faci daca ai nevoie de garantie ...ca toata lumea se spereie sa cumpere de afara cred ca din cauza asta (garantia) ...si i-am spus ca de multe ori e mai simplu ca in Romania ,nu te rogi de nimeni sa iti schimbe ceva(cel mai important lucru).
Garantia Shimano din Germania este fix aceeasi cu cea din Romania. Ca nu Normark sau distribuitorul din Germania fabrica betele. Si ei le trimit mai departe si primesc garantia de la firma mama. Interesul lor ( al distribuitorilor) este sa rezolve cat mai multe cazuri de garantii.
De ce la noi apare problema garantiilor la lansete pentru Shimano ( in rest nu am auzit sa aiba probleme de acest gen cu alte produse :!: ) , pentru ca la noi procentul de lansete rupte este mult mai mare ca cel din Germania. Asta se datoreaza pescuitului de la noi , pescuit bazat pe distante mari , pescuit intensiv ( multe lansari) facut in foarte multe competitii. In Germania pescuitul este total altul. Cred ca lansarile de acolo de peste 140m dintr-un an la noi se fac intr-o zi.
Asa ca aici este normal sa cedeze mai multe lansete procentual vorbind, iar garantia cand depaseste limitele marketingului trebuie tratata putin mai "oficial". Si "oficial" cand incerci sa faci cu o lanseta de 3,5 lbs sau de 100 lei ce fac altii cu 4 lbs pe o lanseta de calitate, deja se numeste "folosire gresita".
Nu mai pun ca la noi majoritatea cazurilor in care o lanseta se rupe din vina noastra ( si aceste cazuri reprezinta peste 80% : demufare, dat cu lanseta in pamant, strivire la transport, cazut de pe suporti, calcat in picioare, tras pestele in minciog cu lanseta dusa in spate ... ) toate apar la garantie cu : " din aruncare cu un momitor mic".
In Germania cazurile astea sunt mult reduse. :wink:
Asa ca daca invadam Germania la cumparaturi de lansete, nu o sa dureze mult pana o sa spuna stop si ei pentru Romania.

Nu am glumit cand i-am spus lui Max sa trimita un mail precum ca a rupt inca doua lansete, sa vedem ce se intampla. Vad ca si lui ii este frica de raspuns si o da in glume.
Vrea , nu vrea, peste 12 zile tot aflam raspunsul. :D

mrs

Mesaj de mrs »

Nu cred ca asta este solutia... ca un client sa vina la garantie, cu 3 lansete rupte la intervale de timp diferite si producatorul sa schimbe lanseta sau segmentul rupt indiferent daca a fost sau nu vina clientului. La noi, la prima prezentare cu lanseta la garantie sunt probleme... indiferent daca este sau nu vina clientului. Singura lanseta pe care am reusit sa o rup (vina a fost a mea: slabirea mufarii) a fost fox warrior s 3.5lbs. sa rupt fix de la mufare.... de atunci m-am invatat minte si verific mufarea la fiecare aruncare. Varful a fost schimbat pe garantie la totalfishing...

Dan Mitranescu
Veteran

mrs scrie:Nu cred ca asta este solutia... ca un client sa vina la garantie, cu 3 lansete rupte la intervale de timp diferite si producatorul sa schimbe lanseta sau segmentul rupt indiferent daca a fost sau nu vina clientului. La noi, la prima prezentare cu lanseta la garantie sunt probleme... indiferent daca este sau nu vina clientului. Singura lanseta pe care am reusit sa o rup (vina a fost a mea: slabirea mufarii) a fost fox warrior s 3.5lbs. sa rupt fix de la mufare.... de atunci m-am invatat minte si verific mufarea la fiecare aruncare. Varful a fost schimbat pe garantie la totalfishing...
Nu inteleg.
La prima prezentare la garantie cu o lanseta rupta, nu conteaza daca este sau nu vina clientului ?
Sau daca le rup pe toate, la intervale diferite de timp, ca au defecte evidente de fabricatie, inseamna ca nu trebuie sa mi le schimbe ?

P.S. O lanseta care se demufeaza constant pana in 20 de aruncari este o lanseta cu defect de fabricatie ! Mergeti cu ea la garantie inainte sa se rupa, pentru ca dupa ce se rupe nu mai poate sa fie probata mufarea gresita.
La fel cu o lanseta care are jocuri in mufare. ( cauza principala a demufarii ). Este mult mai ok asa, atat pentru client cat si pentru vanzator.

mrs

Mesaj de mrs »

Dan Mitranescu scrie:
mrs scrie:Nu cred ca asta este solutia... ca un client sa vina la garantie, cu 3 lansete rupte la intervale de timp diferite si producatorul sa schimbe lanseta sau segmentul rupt indiferent daca a fost sau nu vina clientului. La noi, la prima prezentare cu lanseta la garantie sunt probleme... indiferent daca este sau nu vina clientului. Singura lanseta pe care am reusit sa o rup (vina a fost a mea: slabirea mufarii) a fost fox warrior s 3.5lbs. sa rupt fix de la mufare.... de atunci m-am invatat minte si verific mufarea la fiecare aruncare. Varful a fost schimbat pe garantie la totalfishing...
Nu inteleg.
La prima prezentare la garantie cu o lanseta rupta, nu conteaza daca este sau nu vina clientului ?
Sau daca le rup pe toate, la intervale diferite de timp, ca au defecte evidente de fabricatie, inseamna ca nu trebuie sa mi le schimbe ?

P.S. O lanseta care se demufeaza constant pana in 20 de aruncari este o lanseta cu defect de fabricatie ! Mergeti cu ea la garantie inainte sa se rupa, pentru ca dupa ce se rupe nu mai poate sa fie probata mufarea gresita.
La fel cu o lanseta care are jocuri in mufare. ( cauza principala a demufarii ). Este mult mai ok asa, atat pentru client cat si pentru vanzator.
In general la noi se da vina pe client (folosire neadecvata sau lovituri) pt. a nu se oferii garantia. Chiar dumneavoastra spuneti ca dupa rupere nu se mai poate proba o mufare gresita. Eu sunt un tip care imi place sa am grija de sculele de pescuit... lanseta care am reusit sa o rup sa demufat din cauza ca am aplicat o solutie de protectie pe lansete, acest lucru a facut ca in urma a 2-3 aruncari mufarea sa se slabeasca iar in final sa se rupa varful. Deci nu a fost defect de fabricatie... totusi am fost la magazin si acestia au trimis lanseta celor de la fox. Am primit varf nou in 2 saptamani.

Dan Mitranescu
Veteran

mrs scrie: In general la noi se da vina pe client (folosire neadecvata sau lovituri) pt. a nu se oferii garantia. Chiar dumneavoastra spuneti ca dupa rupere nu se mai poate proba o mufare gresita. Eu sunt un tip care imi place sa am grija de sculele de pescuit... lanseta care am reusit sa o rup sa demufat din cauza ca am aplicat o solutie de protectie pe lansete, acest lucru a facut ca in urma a 2-3 aruncari mufarea sa se slabeasca iar in final sa se rupa varful. Deci nu a fost defect de fabricatie... totusi am fost la magazin si acestia au trimis lanseta celor de la fox. Am primit varf nou in 2 saptamani.
Cum spuneam anterior, garantia lansetelor la noi este mai mult o chestie de marketing decat una reala, in care produsul se deterioreaza datorita unui defect de fabricatie.
Concret cazul precizat. Clientul recunoste ca a gresit si totusi firma schimba produsul. Si eu am facut multe din astea, pentru ca apreciez mult sinceritatea. Totodata am invatat multe din aceasta relatie cu clientii, inclusiv un procent destul de precis al situatiilor in care lansetele se rup din defecte de fabricatie. :wink:

Ca sa intelegeti mai bine situatia este indicat sa va puneti si in situatia celuilalt ( pentru mine acest aspect reprezinta reusita in sah, poker, ...si viata ), pentru ca altfel gandirea poate sa fie umbrita de subiectivism.

Pentru cine nu intelege treaba asta cu garantia la lansete , ofer la cheie afacere sigura cu lansete, in conditii mai mult decat avantajoase.
Ofer exclusivitate pe oricare din modelele de lansete pe care le are Hakuyo ( se vand bine toate ).
Ofer marfa fara niciun leu. Totul se plateste numai la vanzare.
Singura conditie este sa se asigure garantia la toate lansetele rupte pe propie piele, asa cum o fac majoritatea magazinelor, ( sub masca asta ca trimitem la furnizor lanseta sa verifice defectul, bla, bla .., cand atat magazinul cat si furnizorul stiu foarte bine ca nu au la ce sa se uite si ca singurul aspect care trebuie rezolvat este sa plece clientul multumit, ca oricum a rupt batul din talent nu din defect de fabricatie. :wink: :) )

mrs

Mesaj de mrs »

Dan Mitranescu scrie:
mrs scrie: In general la noi se da vina pe client (folosire neadecvata sau lovituri) pt. a nu se oferii garantia. Chiar dumneavoastra spuneti ca dupa rupere nu se mai poate proba o mufare gresita. Eu sunt un tip care imi place sa am grija de sculele de pescuit... lanseta care am reusit sa o rup sa demufat din cauza ca am aplicat o solutie de protectie pe lansete, acest lucru a facut ca in urma a 2-3 aruncari mufarea sa se slabeasca iar in final sa se rupa varful. Deci nu a fost defect de fabricatie... totusi am fost la magazin si acestia au trimis lanseta celor de la fox. Am primit varf nou in 2 saptamani.
Cum spuneam anterior, garantia lansetelor la noi este mai mult o chestie de marketing decat una reala, in care produsul se deterioreaza datorita unui defect de fabricatie.
Concret cazul precizat. Clientul recunoste ca a gresit si totusi firma schimba produsul. Si eu am facut multe din astea, pentru ca apreciez mult sinceritatea. Totodata am invatat multe din aceasta relatie cu clientii, inclusiv un procent destul de precis al situatiilor in care lansetele se rup din defecte de fabricatie. :wink:

Ca sa intelegeti mai bine situatia este indicat sa va puneti si in situatia celuilalt ( pentru mine acest aspect reprezinta reusita in sah, poker, ...si viata ), pentru ca altfel gandirea poate sa fie umbrita de subiectivism.

Pentru cine nu intelege treaba asta cu garantia la lansete , ofer la cheie afacere sigura cu lansete, in conditii mai mult decat avantajoase.
Ofer exclusivitate pe oricare din modelele de lansete pe care le are Hakuyo ( se vand bine toate ).
Ofer marfa fara niciun leu. Totul se plateste numai la vanzare.
Singura conditie este sa se asigure garantia la toate lansetele rupte pe propie piele, asa cum o fac majoritatea magazinelor, ( sub masca asta ca trimitem la furnizor lanseta sa verifice defectul, bla, bla .., cand atat magazinul cat si furnizorul stiu foarte bine ca nu au la ce sa se uite si ca singurul aspect care trebuie rezolvat este sa plece clientul multumit, ca oricum a rupt batul din talent nu din defect de fabricatie. :wink: :) )
Daca ma pun in situatia dumneavoastra si raportandu-ma la vanzari vs. raportul destul de mic de lansete rupte (afirmatii facute de dumneavoastra)...chiar nu mai conteaza un 5% reprezentand sa zicem varfuri mtx 14, top, class etc.

Dan Mitranescu
Veteran

mrs scrie: Daca ma pun in situatia dumneavoastra si raportandu-ma la vanzari vs. raportul destul de mic de lansete rupte (afirmatii facute de dumneavoastra)...chiar nu mai conteaza un 5% reprezentand sa zicem varfuri mtx 14, top, class etc.
Nu ati sesizat, dar in acest topic nu ma reprezentam. :D

Lasand gluma, chiar nu am problema garantiilor pe cap. Anul acesta lansetele mtx rupte au fost sub 1% .
In general, marketingul si pierderile sunt incluse in pretul produsului. :wink:
De aproximativ doi ani eu am considerat ca este mai bine sa scot aceste costuri, gandind ca nu are rost sa plateasca cei care nu gresesc pentru cei mai putin atenti.
Mai aveam si un alt plus in pret ( plusul pentru negociatori, prieteni, neamuri, ... ). L-am scos si pe asta, ca prea imi marisem familia. Oricum detest negocierile. Este o hoteala pe fata la care imi este jena sa imi pun mintea .
Si uite asa pretul pe MTX14 a ajuns de la 450 lei la 350 lei, iar cel pe Class de la 950 lei la 720 lei.
Cei mai multi au apreciat ca nu sunt nevoiti sa plateasca de la inceput doua varfuri de rezerva la un set de 4 lansete. Restul de 1% au sesizat din discutii ulterioare ca nu au pierdut un varf ci ca au castigat unul.

mrs

Mesaj de mrs »

Dan Mitranescu scrie:
mrs scrie: Daca ma pun in situatia dumneavoastra si raportandu-ma la vanzari vs. raportul destul de mic de lansete rupte (afirmatii facute de dumneavoastra)...chiar nu mai conteaza un 5% reprezentand sa zicem varfuri mtx 14, top, class etc.
Nu ati sesizat, dar in acest topic nu ma reprezentam. :D

Lasand gluma, chiar nu am problema garantiilor pe cap. Anul acesta lansetele mtx rupte au fost sub 1% .
In general, marketingul si pierderile sunt incluse in pretul produsului. :wink:
De aproximativ doi ani eu am considerat ca este mai bine sa scot aceste costuri, gandind ca nu are rost sa plateasca cei care nu gresesc pentru cei mai putin atenti.
Mai aveam si un alt plus in pret ( plusul pentru negociatori, prieteni, neamuri, ... ). L-am scos si pe asta, ca prea imi marisem familia. Oricum detest negocierile. Este o hoteala pe fata la care imi este jena sa imi pun mintea .
Si uite asa pretul pe MTX14 a ajuns de la 450 lei la 350 lei, iar cel pe Class de la 950 lei la 720 lei.
Cei mai multi au apreciat ca nu sunt nevoiti sa plateasca de la inceput doua varfuri de rezerva la un set de 4 lansete. Restul de 1% au sesizat din discutii ulterioare ca nu au pierdut un varf ci ca au castigat unul.
Sunt de acord cu dumneavoastra... totusi, la pescuit se mai intampla accidente nefericite si la pescarii cu experienta... in cazul acesta cum se procedeaza?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”