Abordarea unei partide in sezonul rece

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Mesaj de Vladut Mateianu »

Din pacate multi pescari de pe site-ul particularilor ar avea multe de invatat daca ar pune cateva intrebari pe aici.
Daca sunt puse bine, raspunsurile nu vor intarzia sa apara.
Dar s-ar putea ca participantii de pe celalalt site sa nu stie de crapmania !
Mie fiindu-mi scarba sa intru acolo(din cauza lui Mutiluta :wink: ) rog pe cineva sa faca o trimitere cat mai directa aici !
@florin plesu
Popicarii ,cum le spui tu, sunt crapistii axati pe bombe si care n-o sa dea drumul la un peste toata viata lor !Deci nu au ce sa scrie ptr ca nu-i intereseaza ! Orice adevarat pescar de carpfishing ,care vrea sa posteze ,stie ca parerea lui este binevenita aici ! Uita-te la tine ce bine te-ai integrat !(poate si datorita pozei ! :roll: :wink: )
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Patabum a intrebat :
1. Durata partidei
2. Cum ne alegem locul
3. Cum localizam (daca este cazul) pestele
4. Cu ce, cum si cat nadim
5. Monturi recomandate

PRACTICA (concret, despre experiente personale):

6. Durata partidei
7. Cum am ales locul
8. Cu ce, cum si cat am nadit
9. Monturi si momeli folosite
10. Ce am facut bine
11. Ce am gresit

Eu pescuiesc frecvent in noiembrie si chiar decembrie(si uneori si ianuarie!!!) pe Dunare.De obicei partidele sunt de max 2 zile cam pe acelasi loc pe care ma duc de vreo 20 de ani !!(insula mare a Brailei). Prima oara pestele l-am localizat din intamplare apoi mi s-a comfirmat cu sonarul.Pana acum 2 ani pescuiam numai cu mamaliga in ac si porumb pe fir.Nu nadeam deoarece curentul era prea puternic intre ape.Pe fund nu e curent.De cand am prins primii pesti la boiles(de carne,18mm) am inceput sa nadesc cu boiles: cumpar cele mai mari pungi solubile, le umplu, le leg de un pietroi si le arunc in apa.Pe apa foarte rece pva-ul se topeste greu, uneori 10 minute.Monturile sunt normale, cele care le folosesc primavara.La punctele 10 si 11 numai crapii stiu !
Cu speranta ca nu v-am plictisit...

patabum

Mesaj de patabum »

Vladut Mateianu scrie:...rog pe cineva sa faca o trimitere cat mai directa aici !

Putin probabil, monser! Nu stiu si nici nu ma priveste ce aveti de impartit unii cu altii, insa dimineata am ramas placut surprins constatand ca ultimul meu mesaj (sa-i zicem concluzia :wink: ) a fost sters de pe forum.

Considerand ca IQ-ul meu este net inferior celui minim necesar pentru a posta in continuare mesaje, am solicitat eject. Am fost lamurit telefonic ca, facand trimitere directa catre acest forum, mesajul a fost editat de o entitate virtuala pana a fost sters!

Sic Tranzit Gloria Mundi! (Pentru cine nu intelege, Gloria Mundi e o italianca in tranzit)...

CORNEL IACOB

Mesaj de CORNEL IACOB »

1. 2-3 zile ,mai mult nu pot datorita diverselor probleme pe care le am de rezolvat;
2. merg pe locuri testate de-a lungul anului...caut zone cu apa adanca...ascult si recomandarile altor pescari de crap...
3. vezi raspunsul de la pct.2
4.boilies pe baza de fishmeal,cu cat mai multe proteine si atractanti...nadire usoara,maxim 15 bile per lanseta,eventual sac pva cu bile fara a mai nadi cu cobra...bile mici 16 mm...
5.monturi cu ace de 4 sau 6,fir moale(blend),antieject sau line aligner...
6.depinde si de vreme si de anturaj...
7.as fi mers pe Peris,dar daca am abonament pe Tancabesti n-am de ales...
8.bile home-made mix squid&octopus de la Solar,plus robin red,glm,krill extract,crustaceean compound,csl,liquid link,aroma s&o plus un pot shot de ''stromberi''...
9.am legat aseara cateva ace Partridge de 6...
10.ca m-am hotarat sa mai fac o partida anul acesta pe vreme rece... :D
11.ca nu o sa ma mai duc daca nu mai gasesc pe cineva care sa vina cu mine la pescuit ,incepand de azi orele 16 pana duminica, la Tancabesti,in spate la avicola... :(
CORNEL ''ACQUA'' IACOB
SENZOR CARP TEAM
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania

patabum

Mesaj de patabum »

Mai fratilor,

Ce sa zic, jos cu palaria!

@Plesu:

Pai spiritul acestui subiect tocmai asta este, sa trecem dincolo de aparente si de idei preconcepute! Ca se mai "contreaza" diversii competitori pe subiecte ce-i privesc exclusiv si aleg sa faca chestia asta public, e optiunea lor & razboi psihologic. S-a insinuat asa, intr-un mod parsiv, ideea ca cine intra pe acest forum ia bombe-n freza. Uite ca nu-i deloc adevarat, daca nu te bagi acolo unde nu-ti fierbe oala. Eu zic, din contra, ca abia dupa ce au scris Andrei, Vladut, Cristi, Val, Adrian Burada, Cornel, Fane, LV-ul (respectand principiul unanim acceptat ca cei din urma vor fi cei dintai :wink: ) intri si scrii si tu. Cu cat mai multe detalii, cu atat mai bine! Daca faci ceva gresit, ai ocazia sa aflii, sa te corectezi, chiar daca sub o forma virtuala. Te duci dupa aia la locul faptei, testezi si faci observatiile de rigoare.

Hai ca iar o iau la vale si scriu de parca-s platit la nr. de cuvinte!

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

nea fane, de unde ai ciordit sonaru'? :D :D :D
The One Team

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Ca sa ma bag si eu in vorba , nu cred ca cineva a luat-o in freza pe aici pentru probleme legate efectiv de pescuit . Asta daca nu consideri un limbaj mai sec sau mai lejer , drept jignire si vrei sa extragi cele comunicate tie din orice postare .
Cei care si-au mai luat-o s-au bagat in lucruri care asa cum bine zicea si Patabum , privesc numai pe cei care le initiaza .

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

patabum scrie:Ia cititi va rog un piculet raspunsurile de pe cele 2 forumuri si cine semneaza si apoi trageti concluziile!
Bre, Patabum, pa chestia asta, radea Vladut azi dimineata si cu curu' de mine ..... auzi ca ma gasii io singurul martalog sa postez cu saracanii ... zi si tu .... hmmmm, cred ca trebuie s-o las mai moale cu betaina asta .... imi afecteaza auzul ... si mai sunt si ineficient :(
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

patabum

Mesaj de patabum »

:oops: :? :cry: 8)

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

Patabum .... strict confidential .... sa nu m-auda careva .... berea ramane in picioare??? :lol: :lol:
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”