Abordarea unei partide in sezonul rece

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
DanM
Puncte: 0

Re: Abordarea unei partide in sezonul rece

Mesaj de DanM »

patabum scrie:Hai sa vorbim un pic despre abordarea unei partide in sezonul rece (bineanteles, daca doriti si va face placere ). Pentru a usura un pic abordarea subiectului, l-am structurat pe 2 segmente: unul teoretic si altul practic (sa fie loc pentru toata lumea ):

TEORIE (ce am citit, ce am auzit sau ce credem despre):

1. Durata partidei
2. Cum ne alegem locul
3. Cum localizam (daca este cazul) pestele
4. Cu ce, cum si cat nadim
5. Monturi recomandate

PRACTICA (concret, despre experiente personale):

6. Durata partidei
7. Cum am ales locul
8. Cu ce, cum si cat am nadit
9. Monturi si momeli folosite
10. Ce am facut bine
11. Ce am gresit

1. pe cat posibil, nu conteaza cat de frig e, pui o geaca, un pantalon pe tine si scapi de frig. Daca esti priceput si stii sa prinzi te-ncalzesti in drilluri ;)
2. Referitor la aceasta problema.. locul trebuie sa fie cautat cu foarte mare atentie, eu caut apa nu adanca peste tot, ci cu gropi :) (acolo sta pestele ;))
3. cu sonarul :P
4. heh.. aici.. se foloseste mult boiles..sau o dubla de porumb :D :D
5. ANCORA :) glumeam, evident. monturi simple, acele legate cu fir textil de calitate, de preferinta, si plumb nu foarte greu, depinde de actiunea lansetei :D

PRACTICA (concret, despre experiente personale):

6. 3 zile
7. am ales locul din auzite, din vorbe si vazut.. se zicea despre loc ca e bun si am si vazut pe cineva care a prins acolo.. nu prea stiam zona.. insa am avut in vedere ca locul sa fie si sub mal.. sa aiba si o groapa pe acolo.. am cautat CRAP MARE :D
8. mult porumb, din pacate boilesuri nu-mi permit :D
9. monturi obisnuite, facute manual... 1 singur ac :D
10. am facut bine ca am stiu sa aleg locul, si-am prins o bucata la vreo 9 kile si niste ciorto-crapi pe la 2-3 kilograme.
11. am gresit ca nu m-am apucat de la 10 ani de pescuit :D
Un Nimeni Celebru !

patabum

Mesaj de patabum »

mirceaef scrie:Patabum .... strict confidential .... sa nu m-auda careva .... berea ramane in picioare??? :lol: :lol:
Bre, Dumnezeu stie cum or tine-o astia, in picioare, culcata, oblic... Rece sa fie, sau dupa o tarie :lol:

Io ma stiu de parolist, si inca nu m-am contrazis!

Week-end placut!

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

@ vladut mateianu
nu stiu de crapmania.....cum nici eu nu shtiam ! am aflat verbal de la maestru.

cine e mutiluta?????????? :lol: :lol: :lol:

@patabum
nu ocara ta ma determinat sa postez la subiectul asta. cu ceva timp in urma ma gandeam sa deschid un topic cu subiectul asta, dar uite ca m ai servit tu!

@ val pangica
ba drept sa ti spun am avut oarece reticente in ultima vreme sa postez........de frica ta...... :lol: :lol: :lol: ....ca spurcat mai ejti la limba!!!!! :lol: :lol: nimic nu ti scapa!!! parca am fi frati!! da la s ca nimeni nu e perfect.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@florin plesu
Cum Florine n-ai auzit de binecunoscutul pescar Mutilutza Cocean ? :roll: :lol:

@patabum
Habar n-ai cate mesaje a sters mutilatul la viata lui !Daca nu-l pupi in popou si-l lauzi ,te pisa !Lasa tata, noi sa fim sanatosi!
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

rad, sughit shi rad! :lol: :lol: :lol:

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

@andrei
Sonarul chiar l-am luat amintire din delta de la un pescar beat mort care dormea..De unde stiai ? :lol: Dar nu este ciordit, este luat ca amintire !

@vladut
Mutilutza este Iliutza ? :lol: Si daca da, cine l-a mutilat inaintea mea ? :twisted:

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Florin

da frate sunt spurcat la gura , de fapt la tastatura :lol: :lol: , dar am suflet bun sa stii .

Si am ajutat si eu citiva pescari , dar mai putin pe Forum , mai mult direct pe balta , facind echipe cu ei la diferite concursuri sau pur si simplu iesind la pescuit de plecare . Cu ocazia asta i-au cunoscut si ei pe "grei" si ce au mai ciugulit de pe la mine , ce au mai tras cu ochiul pe la vecini , au invatat destule .

Sper ca ti-a trecut reticenta ! :lol: :lol: :lol: :lol:

DanM

Mesaj de DanM »

@ florin plesu

cine e gagica din avatar? :D
Un Nimeni Celebru !

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Vreau sa mai fac un pescuit la barajul de la Cornetu - Mihailesti pe vremea asta pt ca s-a mai intamplat sa prind crap acolo prin noiembrie. Am prins o zi ca de vara, mi-a recomandat cineva locul si am fost norocos.
Desi nu cred, dar intreb :
A mai pescuit cineva acolo in ultima vreme ? Este enorm lacul ala si dc nu stii locul ..... .Eu n-am mai pescuit acolo de mai bine de 2 ani.
Nu vrea sa ma duc pe o balta consacrata (Peris sau Darvari), fiind cel mai probabil ultima iesire din sezonul asta si tocmai pt ca nu vreau sa fie densitate mare de peste, iar dc o sa reusesc sa prind ceva frumos satisfactia o sa fie pe masura !
Sunt convins ca in ciuda plaselor (am vazut pe unii din masina cu barcile saptamana trecuta, cred ca intindeau multa plasa) acolo mai traiesc inca balauri!

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Carpkiller

esti total in afara topicului . Simteai nevoia sa scrii si tu aici ? Scrie la subiect si nu mai iei castane !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”