Shimano Ultegra 14000 XTD - 2016

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
osc1or
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de osc1or »

Thomas Cristian scrie:
mircead scrie:
Ungureanu Bogdan scrie: Eu am daiwa, dar daiwa pe care o am eu are in tambur saibe din carbon si fluture QD -CARE ESTE QD!!! :wink:
Nici eu nu mai am probleme (cu plasticele, bucsile sau frana, cu tot felul de inventii si inovatii din 2 in 2 ani pentru un bobinaj mai bun sau mai stiu eu ce ) de cand am renuntat complet la Shimano pentru Daiwa :D
Subscriu :)) si eu mi-am luat Daiwa Windcast Z si strang bani pentru Basia...
Nu ai mult de asteptat pana nu or sa iti mai placa pt ca haraie si troscane cand le mulinezi :))

Confirm si eu ce a spus Marian mai sus: cele mai bune Daiwa se numesc Ultegra si Aerotehnium :)

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Thomas Cristian
pescar de competitie

Mesaj de Thomas Cristian »

Ee asta de acum nu imi place. Dar na...nu le tin nici pe astea o viata. Au intradevar un sunet dubios la mulinare, dar poate ma fac ca nu le aud :))

mircead
Veteran

Re: Shimano Ultegra 14000 XTD - 2016

Mesaj de mircead »

osc1or scrie:
Confirm si eu ce a spus Marian mai sus: cele mai bune Daiwa se numesc Ultegra si Aerotehnium :)
Mai ales pentru cei care le forjaza in concursuri si profita de strategia de mk a Shimano de a " imbunatati " tehnologia si caracteristicile din 2 in 2 ani, pentru a le vinde k noi , "doar de 5 ori folosite" :?
Nu fac aluzie la persoana citata , cei cu musca pe caciula se stiu !!!!
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Thomas Cristian
pescar de competitie

Mesaj de Thomas Cristian »

Oricum cred ca o sa imi iau si eu un set de XTD-uri, doar pentru ca imi plac cum arata. Oricum am ramas impresionat de windcast z, chiar sunt niste mulinete foarte bune.
Timp de pescuit sa avem si balti frumoase ca echipamentul il avem cu totii !

magicn12

Mesaj de magicn12 »

Am cumparat recent aceste mulinete.
Prima impresie dupa BBLC:
- mult mai usoara 624 gr
- asezarea firului mult mai buna
- are mai mult plastic dar nu pare de proasta calitate
- tambur de rezerva de 14000
- reductii pentru tamburi de 10000 si de 3500
- arata foarte bine
- merge lin
Aceste impresii sunt doar in casa, astept prima iesire pe balta cu ele. Pe reductii de 10000 mi-a intrat 1000 m fir de 0.25, pe cele de 3500 aprox 275m tot 0.25. Firul a fost P-Line.

Chryys

Mesaj de Chryys »

Sa zicem ca le-am pescuit cam in fiecare weekend de cand le am, multe lucruri bune, dar si unul mai putin bun.

Un lucru deranjant este frana, care pleaca cu intarzire. Deschid frana, trag de fir si merge greu, dupa 20cm de fir se misca usor. Nu stiu daca este vreo rezolvare, dar cu toate cele 3 mulinete patesc acest lucru. In rest functioneaza impecabil, dar startul e mai greoi. De multe ori trebuie o atentie sporita dupa asezarea swingerului, prea destrans nu poti intinde firul, destrans normal, pestele nu prea pleaca pe run. Asa ca destrans normal, tragi 20cm de fir, il pui la loc pe tambur fara sa modifici frana si merge ok :)). E o situatie ciudata. La xtb-urile vechi nu simteam asa acut problema asta.

Restul doar de bine, nu am avut alte probleme.

mitzapogan

Mesaj de mitzapogan »

Salut, mie si xsc-urile imi fac la fel.

PallBogdan
pescar de competitie

Mesaj de PallBogdan »

mitzapogan scrie:Salut, mie si xsc-urile imi fac la fel.
Pune-le saibele pentru frana rapida si ai scapat de asta!
Inelele de pasla imbibate in vaselina sunt "autoarele" acestui fenomen!

Iorgulescu Bogdan

Mesaj de Iorgulescu Bogdan »

Salut,detin aceste mulinete din Iunie.Ca si parere mi se par excelente cu o singura problema,cea a franei.Dar daca se sterg cu benzina sau acetona cum a spus dnl. Dan M. se poate rezolva(multumesc dnl. Dan pentru sfat.)

Detin si modelul XSC,mi se par mult mai ok XTD-urile,merg mult mai usor,si design`ul este unul care personal imi place mai mult.

Frana trece din strans la liber la o rotire de 360 de grade.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Iorgulescu Bogdan scrie:Salut,detin aceste mulinete din Iunie.Ca si parere mi se par excelente cu o singura problema,cea a franei.Dar daca se sterg cu benzina sau acetona cum a spus dnl. Dan M. se poate rezolva(multumesc dnl. Dan pentru sfat.)

Detin si modelul XSC,mi se par mult mai ok XTD-urile,merg mult mai usor,si design`ul este unul care personal imi place mai mult.

Frana trece din strans la liber la o rotire de 360 de grade.
Cu placere. Nu am spus "acetona", decat benzina. Acetona este periculoasa in preajma pieselor de la mulineta ( curata vopsea, topeste plastic) . Este periculoasa in general, pentru piele, ochi, zona unde lucram,... .Benzina este mai sigura pentru degresare.

P.S. ramane interesant aspectul. Este prima data cand vad un sistem de franare uns din fabrica. :D . Suntem prea mici sa ne punem cu "ingineria avansata". :wink: :) Cateodata "bubuie" si inginerii astia.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”