mulinete YUKI

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
mihai turiac
Puncte: 0

Re: mulinete YUKI

Mesaj de mihai turiac »

Sigi scrie:Salut!
Personal detin mulineta asta:

https://www.shutupandfish.co.uk/collect ... shing-reel

si sunt multumit de ea. O folosesc la spod. Am dat pe ea aprox 110 euro si am cumparat-o la o expozitie. M-a impresionat modul in care aduna firul: spira langa spira cu spire paralele. Am considerat asta un avantaj in momentul in care am cumparat-o. Vreau sa spun ca tamburul se deplaseaza foarte incet inainte-inapoi in timpul mulinarii. Daca asta e bine sau rau o sa spuneti voi.
Fir intins!
Pe acelas site gasesti mulinetele care se numesc tronixpro identice cu yuki zuki avand corespondent la toate modelele dar la sfert de pret.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie: Domnul albert , va rog sa discutam pe argumente, nu pe luare la misto , ca altfel va iau eu direct in stanga.
Am ras de afirmatia ta. Si rad in continuare. Nu mai gasesti nicaieri lansete mai scumpe de 200 de euro. Nicaieri in Rahova, ca-n Bucuresti te descurci. Te lauzi ca si cum ai inchis magazine si-au disparut produse.
Faptul ca eu am spus ca "am pus in cap piata lansetelor de peste 200 euro din Romania" este inteles de tine ca nu se mai gasesc lansete de peste 200 euro in magazine.Atat poti. Ce are una cu alta numai tu intelegi.
S u n t i n m a g a z i n e, d a r n u s e m a i v a n d ! Pricepi ?
Nu mai vorbeste nimeni de ele, baietii care ies la castinguri nici macar nu le mai baga in discutie. Nimic.
Nici macar ca sh nu le mai gasesti !
Numai tu si englezii care le fabrica le mai sustineti.
Si numai tu suferi ca nu se mai vand in Romania ! Iar pentru faptul ca eu ti-am adus aceasta suferinta, ai ales sa te transformi intr-o panarama de clona care ma urmareste si ma ataca pe forum, ca semn de razbunare.
Fara unul ca tine, nu puteam sa spun ce imi doream, iar asta este motivul pentru care te bag in seama ... Pricepi ? :)
P.S. HI-s 200 FALIMENT !!!!! :P :mrgreen: Din Anglia si pana in Rahova ! :D

Pentru cei care vad dialogul meu cu acest domn distins Clonos Manglovici in afara subiectului, le cer numai putina atentie, poate legatura cu mulinetele de peste 200 euro exista. :wink:

osc1or
Veteran

mulinete YUKI

Mesaj de osc1or »

Sigi scrie:Salut!
Personal detin mulineta asta:

https://www.shutupandfish.co.uk/collect ... shing-reel

si sunt multumit de ea. O folosesc la spod. Am dat pe ea aprox 110 euro si am cumparat-o la o expozitie. M-a impresionat modul in care aduna firul: spira langa spira cu spire paralele. Am considerat asta un avantaj in momentul in care am cumparat-o. Vreau sa spun ca tamburul se deplaseaza foarte incet inainte-inapoi in timpul mulinarii. Daca asta e bine sau rau o sa spuneti voi.
Fir intins!
O mulineta de spod trebuie sa aibe ca principal avantaj recuperarea mare a monturii la un tur de manivela.
Mulinetele cu slow superslow oscilation (miscarea de sus in jos a tamburului cat mai lenta) dauneaza grav puterii de recuperare.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

https://www.shutupandfish.co.uk/product ... -surf-reel
Aici se gaseste iuki si pe gri si pe negru, putin mai ieftin
:)

Critic echilibrat

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

osc1or scrie: Mulinetele cu slow superslow oscilation (miscarea de sus in jos a tamburului cat mai lenta) dauneaza grav puterii de recuperare.
Viteza de recuperare o da rotorul, nu oscilatia tamburului!
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

roby71

Mesaj de roby71 »

Va salut, am tot urmarit acest topic si nu am vrut sa comentez deloc, fiind pescar la stationar ( exclusiv feeder, dupa 5 ani de pauza ) dar inainte sa ma las de pescuit reparam si mulinete si la un moment dat am observat un lucru ciudat, au aparut pe piata mulinetele Ryobi Zauber, Spro Blue Arc, Trabucco Xenos, Maver Monster, diferenta dintre ele ? culoarea si ornamentele, eventual manivela, in rest identice si cam la acelasi pret, au aparut si alte modele din marcile astea mai ieftine cu mai putine rulmenti, desigur alta culoare si corp din plastic, am aflat ca toate aceste mulinete fiind produse in acelasi loc, adica la o fabrica din China! Da si foloseau aceleasi matrite, aceleasi materiale. Am mai aflat ca in lume sunt 4 fabrici mari de mulinete, una in Malaezia si alte 3 in China ! Dupa cum am vazut asa sta treaba si cu Yuki AMG Surf 9000 , din filmuletele urmarite am gasit asemanare cu Ultegra XSC 5500 ( pe care o detin pt feederul heavy si l-am desfacut ) doar ca apare ca are 9+1 rulmenti, Ultegra doar 5, ei l-au asemanat cu Flieger care are 8 rulmenti dar e mult mai scump. Si aici intervine comentariul meu si sunt de acord cu Dan Mitranescu, doar cu referire la mulinete, nici acestea nu ar trebui sa fie mai scumpe de 200 de euro, nu vad rostul mulinetelor de peste 2000-3000- 4000 de lei, ba eu unul le consider aberatie si chiar impotriva bunului simt, cea ce mai stiu sigur nici unul nu are valoarea cu care se vand , dar fiecare om are liberul arbitru si bugetul propriu si isi cumpara ce ii place sau ce isi permite.Va salut cu respect, Roby.

P.S. - Imi cer iertare anticipat daca cumva am suparat pe cineva.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Eu nu se deloc de acord cu 'nu se merita' in pescuit, si nu numai in pescuit, in orice hobby ...
Investiile intr-un hobby fac bine la psihic, deci se merita!

Critic echilibrat

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Daiwa Tournament Entoh 5000 QDA costa 1700 de lei. Din cate stiu eu are angrenaje din duraluminiu.
Asta presupune prelucrare mecanica prin aschiere. Plus o gramada de rulmenti. Deci costuri mai mari.
Sa torni zamac in matrite si sa obtii astfel pinioane si alte piese folosite in angrenaje e muuult ma ieftin.
Si calitatea zamacului poate sa difere. Chiar si culoarea. Daca se creste continutul de cupru ajunge sa semene cu alama.
Cu siguranta piesele turnate din zamac de firme ca Shimano, Daiwa sau alte branduri premium sunt superioare ca precizie si rezistenta fata de piesele obtinute de firme nou aparute si care produc scule similare la preturi mai mici.
Ca si la piese turnate din plastic, gen carcase de senzori, nu o sa gasesti la produse de top bavuri sau eventuale urme de turnare. Toate sunt din plastic, toate cam aceleasi culori. Difera calitatea plasticului si finisajele matritelor. De aici aspectul impecabil al produselor de top.
Calitatea costa.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

georgeRO

Mesaj de georgeRO »

Este doar etalare care iti ofera un aer de superioritate in fata saracilor. Daca cel cu scule scumpe prinde si cel cu chinezarii nu prinde, clar sculele sunt vinovate (general valabil toata lumea a auzit-o).

Trimis de pe al meu LG-D722 folosind Tapatalk

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

@pescarusul
Da, ai dreptate dar exista mulinete de 100-200e care ca fiabilitate ingroapa mulinete de 500-600e.

La lansete la fel. Exista pe piata bete noi sau sh la 150-500lei care fac aceasi treaba ca cele de 800-2000lei. Culmea ca astea mai ieftine nici nu fac poc, ca multe din alea cu pretentii. Cunosc un caz de Hi-S 220 rupt la prima sedinta de casting. Defect de fabricatie... Cum dreaq un MTX sau un Senzor Magic sh la bani marunti e mai rezistent?

Ceea ce a spus Dan Mitranescu este foarte adevarat. Uitati-va in urma la subiectele despre echipament cand se vorbea de Century, Free Spirit, Harrison, Fox, Greys si uitati-va despre ce se vorbeste in ultimii 2-3 ani. Lumea cumpara lansete de 100e si cei care au echipament sh de calitate premium sunt nevoiti sa-l vanda la jumatate din pret sa scape de el.

Interesanta evolutie...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”