Ti s-a mai raspuns la intrebarea asta.
Sunt multi aruncatori buni, dar se feresc sa dea cu ea,pentru ca cei care le detineau au spus ca daca o rupi, o platesti, chiar daca ai mufat lanseta corect, nu ai dat cu ea de pamant si ai avut o aruncare SUPER CORECTA.
Deci............................
S-a dat cu tx9, pentru ca in cazul in care se rupea nu eram bagati la plata...
Dar s-a dat cu plumb de 110g si fir de 0.20.
Lanseta este moale,iar pentru jucat pe camp este buna, dar cand vine vorba de pescuit cu ea...saculeti, momitoare, dupa mine o poti lasa acasa sa se puna praful pe ea, acelasi lucru il pot spune si despre xs1.
jugarucristian scrie:
Lanseta este moale,iar pentru jucat pe camp este buna, dar cand vine vorba de pescuit cu ea...saculeti, momitoare, dupa mine o poti lasa acasa sa se puna praful pe ea, acelasi lucru il pot spune si despre xs1.
plumb 4 oz, 113.4 g
asta este parerea ta , pentru mine shimano tx9 este o super lanseta , buna si pentru naditoare , buna si pentru plumb .. asta vis-a-vis de pescuit la distanta
Acasa nu am cum sa le las, ca altele nu mai am. Mi-am vandut Mtx 14 ca sa trec la xs1 (si erau super lansete) doar ca sa vad cum sunt ... ramane sa aflu pe balta cum sta treaba, ca pe uscat arunc mai bine cu xs1(probabil nu aveam destula forta sa incarc Mtx14 de 3.60, 3.75lb)...
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.
Ovidiu Bunea scrie:Acasa nu am cum sa le las, ca altele nu mai am. Mi-am vandut Mtx 14 ca sa trec la xs1 (si erau super lansete) doar ca sa vad cum sunt ... ramane sa aflu pe balta cum sta treaba, ca pe uscat arunc mai bine cu xs1(probabil nu aveam destula forta sa incarc Mtx14 de 3.60, 3.75lb)...
O sa postam aici cand iesim data viitoare. Daca ai posibilitate, esti invitatul nostru. Sunt cativa aruncatori foarte buni care te pot ajuta cu sfaturi.
[quote="jugarucristian"]Ti s-a mai raspuns la intrebarea asta.
Sunt multi aruncatori buni, dar se feresc sa dea cu ea,pentru ca cei care le detineau au spus ca daca o rupi, o platesti, chiar daca ai mufat lanseta corect, nu ai dat cu ea de pamant si ai avut o aruncare SUPER CORECTA.
Deci............................
Lanseta este moale,iar pentru jucat pe camp este buna, dar cand vine vorba de pescuit cu ea...saculeti, momitoare, dupa mine o poti lasa acasa sa se puna praful pe ea, acelasi lucru il pot spune
Cu xs1 n-ai inimerito ! Sunt foarte bune lansetele ! Cel putin asta este parerea mea! Si pentru plumb cat si pentru momitor !
Am tot citit ce s-a scris referitor la fenomenul castig si modul cum sunt laudate si denigrate diverse firme si modele de lansete.
Lanseta perfecta inca nu s-a inventat (si daca s-a inventat costa mai mult decat salariul mediu pe economie). Sa le luam punctual si mentionez ESTE DOAR PAREREA MEA si nu am nici o intentie de a denigra imaginea vreunei firme sau producator:
1) Shimano XS1 Intensity - este o lanseta foarte buna cu target de clintela ce nu se va pascui la 160m cu momitoare de 130g. Este o super lanseta in drill, subtire, usoara si actiune semirapida. In afara, pretul redus, o face o atractie pentru pescarii care cauta o lanseta versatila, care imbina aruncatul la distanta cu placerea in drill.
2) Velocity - in categoria de pret nu are rival, dar la pretul lui nu va astepti la cea mai buna lanseta facuta vreodata. Eu personal am pescuit cu ea si mi-a placut enorm - subtire, usoara, arunca foarte bine, placuta in drill, dar are limitarile ei si trebuie tratata ca atare. Stiu ca au fost probleme cu anumite lansete care s-au rupt, dar nu am vazut nici de HI'S 200 care s-au rupt cu sutele, sa se discute atat.
3) MTX 14 - de departe este best buy, se rup daca treci cu masina peste ele, de incredere, arunca foarte bine si te poti baza pe ele cand vine vorba de pescuit cu momitor, binenteles avand si ele defectele lor. Nu stau sa le enumar, asa cum am facut si cu celelalte modele descrise anterior;
4) MTX Class - o lanseta extraordinara, rapida, cu o rezerva enorma de putere. Cine o cumpara trebuie sa faca perioada de antrenament (o spun in sensul bun). Daca te inveti cu ea, poate multe aceasta lanseta.
5) TX9 - o bijuterie de lanseta. Subtire, rapida, finsisaje de calitate. Pentru cine si-o permite este o super lanseta, dar are limitarile unei lansete subtire, cu actiunea rapida si un TC de 3.75lbs. Mie imi place enorm, dar pretul de achizitie o transforma intr-un vis frumos.
6) LR 42 - o lanseta pe care te poti baza oricand, cu un TC intre 4 si 4.2 lbs cu o actiune semirapida. Incarcarea ei optima pentru aruncari la distanta necesita putin antrenament. Nu am auzit de LR rupt (poate au fost). Finisajele sunt de cea mai buna calitate, inelele de asemenea, iar per total, este o lanseta facuta sa dureze in timp, sa arunce la distanta, dar ca si restul lansetelor are partile ei negative (pretul si greutatea).
Facand un rezumat la cele mentionate mai sus, sfatuiesc cei care citesc posturile din topicul CASTING, sa isi caute lanseta dupa cum considera ei mai bine si dupa ce urmaresc de la o partida de pescuit.
Incercati sa alegeti lanseta care va place cel mai mult, care considerati ca s-ar potrivi cel mai bine pe stilul vostru de pescuit si cel mai important CARE SE INCADREAZA IN BUGETUL ALOCAT CUMPARARII UNUI SET DE LANSETE.
Ca sa va faceti o idee de ce spun, la casting, vine un pescar cu o lanseta de 350 lei (SHARPSHOOTER) si aruncarile lui sunt constant peste 180m (BRAVO EDI!!!)
MENTIONEZ INCA O DATA, CA POSTUL MEU, ARE CARACTER DE OPINIE PERSONALA SI NU ARE MENIREA DE A DENIGRA SAU RIDICA IN SLAVI ANUMITE BRANDURI SAU MODELE DE LANSETE.