Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Multumesc mult pentru atentia acordata ! Cand o sa am iar mulinetele in mana, o sa verifict tot ce mi-ati spus !Nu stiu care este exact mecanismul, dar majoritatea functioneaza pe acelasi principiu.
Nu cred ca este nevoie de arc schimbat.
1.Incearca sa vezi daca lamela lucreaza corect stanga / dreapta. Daca nu, curata locul cu WD40 .
2.Observa pozitia lamelei. Trebuie sa fie pe directia centrului tamburului. Daca nu este, incearca sa o indoi cu atentie spre aceasta pozitie.
3.Observa unde calca lamela pe bucsa dintata ( sau saiba dintata ). Daca aceasta calca la limita de contact, atunci trebuie indoita ( cu atentie ) sa calce mai mult.
4. ai grija cand manipulezi tamburii, pentru ca materialul se ambutiseaza destul de usor, ca un aluminiu curat...
5. daca vrei sa vezi cum functioneaza un sistem bine facut si care nu cedeaza niciodata, pot sa-ti ofer catre studiu un tambur de TD6000. Nu am grija tamburului, ca nu se strica la cea mai mica atingere. Astia de la hakuyo nu au avut bani de aluminiu pur si au folosit un aluminiu aliat, un duraluminiu care se ambutiseaza destul de greu.
Pai da, dar acea vaselina nu are si ea un rol acolo ?Alin Galbenu scrie:Mecanismul este destul de simplu, practic un arc care tensioneaza o lamela, iar lamela bate practic in plasticul de pe ax. Daca plasticul e plin de vaselina, atunci bataia e atenuata de vaselina. Trebuie sa fie totul complet uscat acolo, sa se auda acel clic. Alta rezolvare nu este. Incercati sa curatati roata aia dintata de pe ax, si interiorul tamburului. am patit si eu in trecut la o mulineta Ultegra insa dupa ce am curatat foarte bine tamburul si plasticul de pe ax, a disparut problema.