Se cauta lanseta rigida !

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
sorinD
Puncte: 0

Re: Se cauta lanseta rigida !

Mesaj de sorinD »

edibss scrie:Century fmj!!

FMJ este prea grea pentru cerintele emise la inceputul topicului.

FMJ iti da aceleasi senzatii in coloana vertebrala expuse de osc1or cu privire la LR42. Daca nu esti bine antrenat te rupe dupa cateva aruncari care se fac intr-o perioada scurta de timp.
Sorin

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Cumpar FMJ. Ofer 600 lei buc :))) :mrgreen:

edibss
pescar de competitie

Mesaj de edibss »

Alin Galbenu scrie:
Cumpar FMJ. Ofer 600 lei buc :))) :mrgreen:
Fma daca vrei ...2600 buc

jugarucristian
CS SENZOR

Mesaj de jugarucristian »

petre iulian scrie:@ jugarucristian

ce inele ai la LR42 (material) si ce an de fabricatie este ?

Aceste lansete te ajuta la distanta dar te si `ingroapa daca nu sunt doi aruncatori buni in echipa ....Folosesc 8 bucati in concursuri si stiu ce zic .... :wink: Ce este sigur ....nu se rup :D
Lansetele sunt facute in 2016 la sf anului,am iesit cu ele doar pe camp momentan, dar am avut in teste la pescuit si mi-au placut mult, plus una mai de fite X-Power 40, care m-a incantat, dar voiam ceva mai tapan si pana sa iau si LR la teste, eram sigur ca o sa cumpar X-Power 40.
Lansetele sunt echipate cu inel minima titanium-crom, iar cel de varf este un kigan antitangle super slim :mrgreen:
Fişiere ataşate
15942976_1140779562706372_1125724322_o_converted.jpg
15942976_1140779562706372_1125724322_o_converted.jpg (53.39 KiB) Vizualizat de 1485 ori
15942841_1140779632706365_752977160_o_converted (1).jpg
15942841_1140779632706365_752977160_o_converted (1).jpg (54.04 KiB) Vizualizat de 1485 ori
15943169_1140780226039639_1949765441_o_converted (1).jpg
15943169_1140780226039639_1949765441_o_converted (1).jpg (23.47 KiB) Vizualizat de 1485 ori
C.S SENZOR TEAM

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Alin Galbenu scrie:Pe mine ma incanta parii. Pescuiesc in majoritatea cazurilor plantat, cu fire groase. Am avut multe seturi de lansete pana acum, si toate au fost vandute din aceleasi considerente.
Sa inteleg ca tu pescuiesti la plantat cu pari de peste 4 lb ?!? :shock: Dar de ce nu pescuiesti la traul in cazul asta ca este cam acelasi lucru...si capturile sunt mai numeroase! :wink:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

V-au inebunit livrele frati pescari...suferiti de febra castingului de iarna...in majoritatea concursurilor la care am participat aruncatul "la mama dracului" m-a ingropat:
-fie ca am nadit prea departe si nu am putut pescui ulterior pe patul de nada facut din diferite motive (vant,oboseala,accidentare,echipament etc.)
-fie ca am incercat sa pescuiesc "la mama dracu" ca asa era "mersul" baltii si am neglijat un pat concentrat in 80 de metri.
-fie ca m-am incapatanat sa pescuiesc "la mama dracu" si in ultima zi m-a lasat corpul
-fie ca pregatit sa pescuiesc "la mama dracu" cu pari am tras de ciortani de 1 kg de mi-au picat bratele
Deci lasati parii pentru nadit si pescuit extrem ocazional...mai aveti putin si uitati de ce ati venit pe balta!
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Calmeaza-te :)
Nu am specificat niciodata ca vreau un par, ca sa lansez pe orbita. Este vorba de feeling-ul pe care mi-l ofera lanseta cand o tin in mana, pur si simplu.
Si cu o lanseta puternica pot pescui in 80m, nu te opreste nimeni. Daca e puternica, nu inseamna neaparat ca e si de 1 kg (ca sa ai dezavantaj), tocmai de asta discutam aici, cautam cea mai buna solutie.

viper28

Mesaj de viper28 »

eugen dragnea scrie:V-au inebunit livrele frati pescari...suferiti de febra castingului de iarna...in majoritatea concursurilor la care am participat aruncatul "la mama dracului" m-a ingropat:
-fie ca am nadit prea departe si nu am putut pescui ulterior pe patul de nada facut din diferite motive (vant,oboseala,accidentare,echipament etc.)
-fie ca am incercat sa pescuiesc "la mama dracu" ca asa era "mersul" baltii si am neglijat un pat concentrat in 80 de metri.
-fie ca m-am incapatanat sa pescuiesc "la mama dracu" si in ultima zi m-a lasat corpul
-fie ca pregatit sa pescuiesc "la mama dracu" cu pari am tras de ciortani de 1 kg de mi-au picat bratele
Deci lasati parii pentru nadit si pescuit extrem ocazional...mai aveti putin si uitati de ce ati venit pe balta!
Salut. Iti pot spune, DIN PROPRIA EXPERIENTA, nu din concursuri, ci din partidele de placere. Degeaba ai lansete care iti ofera placerea drilului, daca nu ai cu ce sa faci drilul. Uneori, desi o sa para exagerat, chiar si 3m conteaza. Acei 3m fac diferenta intre o partida reusita una ratata. Ai perfecta dreptate cand zici ca faci patul de nada aproape si il pescuiesti. Pescarii buni, fac pat de nada, dar pescuiesc mult cu plumb si saculet PVA (ca na...asa e in RO), iar o lanseta cu TC mai mic nu te ajuta. Un par nu arunca pe Luna, dar arunca unde e pestele (in malul celalalt - pe marea majoritate a baltilor din RO deoarece se pescuieste pe un singur mal)
Ca ultim exemplu iti dau prima etapa de calificari a CN-ului 2016, unde daca nadeai, o faceai doar sa fii impacat cu tine, ca rezultate KANCI. S-a ciugulit de la distante foarte mari (aici fac referire la sectorul A).
Interventia mea a avut rol doar de a forma o idee si nu este una contradictorie.

Cu stima,
Catalin

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

osc1or scrie: 2 aruncari am facut cu LRul de 4,2 lbs la 2 sesiuni de casting diferite.
La ambele aruncari am sarit pragul de 180m, deci o lanseta care clar e buna pt aruncari la distanta, cu alte lansete nu am aruncat niciodata mai mult de 180m.
Dupa fiecare aruncare insa, am simtit ca mi-a troznit coloana vertebrala in timpul aruncarii, la propriu. Am resimtit din plin greutatea lansetei. Acum vad si de ce.. e cu 25% mai grea decat BM sau Hakuyo.
Dupa parerea mea, pt un pescar antrenat, care are si forta si tehnica buna, aceasta lanseta este alegerea NO1, pt mine insa, nu.. dupa 20h de pescuit cu ea cred ca ma bag la somn 20h.
Am pescuit timp de 2 ani cu LR42, au fost lansetele cu care am reusit sa arunc cel mai departe; insa am renuntat la ele pentru ca dupa un pescuit intens de 48h nu le mai puteam incarca suficient si pierdeam distanta..nu pot spune ca sunt cel mai fortos om. :lol:
Din punctul meu de vedere sunt niste lansete extraordinare pentru lanseuri la distanta, suficient de blande in drill - marele dezavantaj fiind greutatea, insa in mainile unui pescar cu masa musculara si o tehnica buna pot face minuni. :D
Pescar de rând

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

O lanseta puternica nu este neaparat pentru pescuitul la distanta, chiar daca acesta trebuie acoperit in cel putin jumatate din cazuri.
Poti sa te bazezi pe ea si cand:
- pescuiesti cu sac solubil si momitor in acelasi timp ( metoda foarte prinzatoare ).
- pescuiesti cu momitor foarte mare, sau saci solubili foarte mari ( pescuit la ten ).
-se nadeste masiv , bulgari mari sau spomburi mari, cand spodul nu face parte din echipament, sau cand spodul are 600g , situatie in care o lanseta usoara si puternica isi arata cel mai bine valoarea, atat prin faptul ca nu se investeste inutil intr-o alta lanseta speciala de nadit, cat si prin faptul ca degeaba este "speciala de nadit" cand are 600g si trebuie sa arunci in apa 20kg nada la o nadire.
- faci "pompajul" pestilor in drill. Datorita tragerii mai lungi cu lanseta se diminueaza pauzele de mulinat, pauze in care pestii "intorc" , moment in care se pierde timp. ( in cazul concursurilor ).
- ai controlul pestilor in agatatura. Degeaba se trage de ei cu o lanseta care se indoaie din cotor.
- ai controlul pestilor in zona malurilor, cand avem bordura de stuf sau alte agataturi.
minutul 3:50
https://www.youtube.com/watch?v=Xx7GoETiNSg

Un mare plus este dat si de faptul ca lansetele puternice se rup mult mai greu in cazul in care sunt folosite in aceleasi conditii ca unele mai moi.

P.S. singurul dezavantaj al lansetelor puternice este greutatea. Lucru ce deranjeaza in aruncare , dar si in drill sau simpla recuperare. Daca lanseta este usoara, atunci singurul impediment ramane pretul. Ca inca nu au reusit sa apara pe piata multe modele de lansete puternice, usoare si ieftine. Oare de ce ?! :wink:
Poate ca este mai usor sa vinzi fibra de sticla "impachetata frumos", decat carbon de calitate cu costuri mari de productie. :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”