O lanseta puternica nu este neaparat pentru pescuitul la distanta, chiar daca acesta trebuie acoperit in cel putin jumatate din cazuri.
Poti sa te bazezi pe ea si cand:
- pescuiesti cu sac solubil si momitor in acelasi timp ( metoda foarte prinzatoare ).
- pescuiesti cu momitor foarte mare, sau saci solubili foarte mari ( pescuit la ten ).
-se nadeste masiv , bulgari mari sau spomburi mari, cand spodul nu face parte din echipament, sau cand spodul are 600g , situatie in care o lanseta usoara si puternica isi arata cel mai bine valoarea, atat prin faptul ca nu se investeste inutil intr-o alta lanseta speciala de nadit, cat si prin faptul ca degeaba este "speciala de nadit" cand are 600g si trebuie sa arunci in apa 20kg nada la o nadire.
- faci "pompajul" pestilor in drill. Datorita tragerii mai lungi cu lanseta se diminueaza pauzele de mulinat, pauze in care pestii "intorc" , moment in care se pierde timp. ( in cazul concursurilor ).
- ai controlul pestilor in agatatura. Degeaba se trage de ei cu o lanseta care se indoaie din cotor.
- ai controlul pestilor in zona malurilor, cand avem bordura de stuf sau alte agataturi.
minutul 3:50
https://www.youtube.com/watch?v=Xx7GoETiNSg
Un mare plus este dat si de faptul ca lansetele puternice se rup mult mai greu in cazul in care sunt folosite in aceleasi conditii ca unele mai moi.
P.S. singurul dezavantaj al lansetelor puternice este greutatea. Lucru ce deranjeaza in aruncare , dar si in drill sau simpla recuperare. Daca lanseta este usoara, atunci singurul impediment ramane pretul. Ca inca nu au reusit sa apara pe piata multe modele de lansete puternice, usoare si ieftine. Oare de ce ?!
Poate ca este mai usor sa vinzi fibra de sticla "impachetata frumos", decat carbon de calitate cu costuri mari de productie.
